Damızlık olarak hangi ırk beslersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar mesela güvercin uçuracak yeriniz yok: ama siz güvercin beslemeyi çok seviyor, istiyorsunuz... Aileniz balkonunuzda ufak bir salmada güvercin beslemenize izin verse: siz damızlık olarak yani uçurmadan; sadece kümeste beslemek kaydıyla hangi ırkı tercih edersiniz..
Benim kendi fikrim: Hünkari.. Çünkü her zaman için hünkariler çıtı pıtı güzel bir kuş olması nedeniyle çok hoşuma gitmiştir.

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

İyi fikir ama hünkariyi damızlık beslemek çok zor.birde onların yavrularına bakacak posta bakıcı lazım olacak sana.süs kuşu beslemen mantıklı ama yavrularınada bakabilecek süs kuşu olsa daha iyi olur bence.mesela görüntü amaçlı taklacı veya sepet kuyruk v.s. tavsiye ederim.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Eğer besleyecek olsam yerli hünkari beslerim zaten: diğer gagası 0 olanlar fazla hoşuma gitmiyor benim görüntü açısından yani.. Hünkari dedim çünkü ilerde onların yavrusunu uçurma şansımız olur..Ve kostüm olarak çok hoşuma giden bir ırk...

............SİNAN ÖZTEKİN..............

şimdi damzılık derken ne beslediğin değil ne kadar iyisini beslediğin önemlidir. her ırkın on numara olan kuşları güvercin meraklısı için cezbediçidir yeterki o ırkın en iyisini görmek nasip olsun bu hünkari içinde takla kuşu içinde ve diğer tüm ırklar için böyledir yeter ki gerçekten kaliteli olsun birde benim tavsiyem ve düşüncemdir eğer besliyorsan en iyisini besleyeceksin ki beslemekten daha fazla zevk alasın yoksa en ufak zorlukta bezginlik gelir insan kendi acıkır yemeğini geçiktirir yorulur ama calışır kendine verdiği kıymetten fazlasını verir onun için gerçekten meraklı olan arkadaşlara tavsiyem hangi ırk olursa olsun en iyisiyle başlasınlar.

çayka beslerdim

ben damızlık kuş olarak buhara güvercinini beslemeyi tercih ederdim çünkü hem tepesi hem fiziği hemde paçaları tam süs kuşu damızlık bakıcaksan güzel görünümlü kuşlar bakardım :))(miroda olabilir )

tengelli' Alıntı:
şimdi damzılık derken ne beslediğin değil ne kadar iyisini beslediğin önemlidir. her ırkın on numara olan kuşları güvercin meraklısı için cezbediçidir yeterki o ırkın en iyisini görmek nasip olsun bu hünkari içinde takla kuşu içinde ve diğer tüm ırklar için böyledir yeter ki gerçekten kaliteli olsun birde benim tavsiyem ve düşüncemdir eğer besliyorsan en iyisini besleyeceksin ki beslemekten daha fazla zevk alasın yoksa en ufak zorlukta bezginlik gelir insan kendi acıkır yemeğini geçiktirir yorulur ama calışır kendine verdiği kıymetten fazlasını verir onun için gerçekten meraklı olan arkadaşlara tavsiyem hangi ırk olursa olsun en iyisiyle başlasınlar.

İlgine teşekkür ederim Kenan abim.. Kesinlikle haklısın ırkının özelliklerini tam anlamıyla taşıyan bir çift beslemek lazım..

.........SİNAN ÖZTEKİN..........

muygun' Alıntı:

Güzel kuşlar.. Malatya taklacılarına benziyordu değil mi yanlış hatırlamıyorum yani..

............SİNAN ÖZTEKİN...........

ertugondes' Alıntı:
ben damızlık kuş olarak buhara güvercinini beslemeyi tercih ederdim çünkü hem tepesi hem fiziği hemde paçaları tam süs kuşu damızlık bakıcaksan güzel görünümlü kuşlar bakardım :))(miroda olabilir )

Buhara zor üretilen bir ırk bildiğim kadarıyla.. Hem ben düz ama kostümü güzel bir kuş beslerim çünkü düz olursa eğer yavrularını uçurma şansımız var..

.........SİNAN ÖZTEKİN.........

sadece paçaları malatyaya benziyor çok hoş ve keyifli kuşlar

BEN OLSAM SEPET KUYRUK , FITILLI , HUNKARI ,BALON BOYLE SUS BAKARDIM ...

Geri