DAMIZLIK YAPILACAK OYUN KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ NELER OLMALI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
A

Anonymous

Misafir
ÖZELLİKLER HANGİ şekillerdeki gözlere sahip olan kuşlardan daha iyi performans veren güvercin çıkar ?

Re: DAMIZLIK YAPILACAK OYUN KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ NELER OLMALI

MERHABA ALİ KARDEŞ,

ZOR BİR KONU AÇMIŞSIN.HADİ USTA VE KALFALAR,ŞİMDİDEN YAZDIKLARINIZ VE YAZACAKLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BENDEN.
BU KONU OYUN KUŞUNUN GELECEĞİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYAN BİR KONU.

SAYGILAR......

merhaba abicim, bizler de bişeler öğreniriz inşallah yazılacaklardan...

saygılar...

Değerli meslektaşım;

Oyun kuşunda kaş göz gaga telef fek ayak bacak tırnak gibi konulara bakılmaz.. kuş havada görülür ve eksikleri belirlenir eksikliklere göre de tamamlayıcı eşler seçilir ve deneme yanılma ile kuşların altı beklenir..

Kuşu havada görmeden körü körüne falancanın 70 metre giden kuşunun halasının oğlu bu kuş veya bu bunun dedesi, bu kupa kuşunun yavrusu, bu bunun yengesi, halası, amcaoğlu diyerek kuş alan arkadaşlar tamamen (istisnalar hariç) boşa kürek sallamaktadırlar,böyle damızlık seçilmez... Gaga, göz, kaş, tırnak, bel fek vs.. gibi belirleyici durumlar kısmen yol gösterici olsa da, bu çok karanlık bir yolda mum ışığında ilerlemeye çalışmak gibidir.

En mantıklısı eke (bu çok önemli eke olmalı)kuşu değişik birkaç günde havada görüp, satın almaktır.. bilmediğiniz bir kuşa 5 lira vermektense 10 lira verip havada görüp satın almak en mantıklısıdır diye düşünüyorum. saygı ve selamlar..

tamam haklısınız ama , hani bazı performansı yüksek olacak kuşu ele veren püf noktaları ince ayrıntıları şifreleri vardır...

yorum için teşekkürler saygılar

Şunu soracak olursan,örneğin kuş almaya gittik kuş sahibi kuşu kaldırdı damızlık olabilmesi için kuşun uçuşunda hangi özellikler olmalı ?

a- öncelikle, takla ve takla sayısı çok önemli, fişeği süsleyen takla dır.
b- taklalar da ara açması 2, 3, 5 yeri geldiğinde 10 metre gibi..
c- düz bir şekilde fışkırması yamuk yumuk sağa sola çekmeden..
c- atışlar (zevkler farklı olabilir ben mesela uzaktan cilve yaparak geleni severim)
d- taban olayı, tabanlı kuşun yapışması güçtür, şahsen tabanlı tercih ederim lakin yapışmıyorsa önemli de değil..
e- sefer sayısı ve uçum zamanı eke olup en az 15 20 sefer ve minimum 1 saat gibi uçmalı..
f- iniş.. yabani inişi kesinlikle yanlıştır.. ama görevi yaptı geldi harmanlayarak indi(bu yapışma değil boş inmedir).. fena değil ama geldi 1 2 tane vurdu indi bu ballı kaymak yani güzel..

Bunun gibi birçok kriter damız lığımızı belirlememizde önemli birer etkendir.. Lakin kanat elleyen,yer yapan,tutunan,oyun bırakan vs vs. gibi olumsuz davranışlarda bulunan kuşlardan kesinlikle uzak dur zaman kaybından başka bir şey elde edemeyeceğinden eminim..

ESEN KAL..

ELİNİZE SAĞLIK HAVADAKİ KUŞ İÇİN YAZILACAK TÜM ÖZELLİKLERİ YAZMIŞSINIZ, Bİ DE KONU BAŞLIĞI ORTAK TARTIŞMA KONUSUDUR ŞAHSİ SORUM DEĞİL :)
AMA UÇUŞ ÖZELLİKLERİNİN HARİCİNDE KUŞU UÇURMADAN NELERİNE HANGİ ÖZELLİKLERİNE BAKMAK GEREKLİ....

SAYGILAR

smmalidemir' Alıntı:
tamam haklısınız ama , hani bazı performansı yüksek olacak kuşu ele veren püf noktaları ince ayrıntıları şifreleri vardır...

yorum için teşekkürler saygılar

Belki bana katılmayan arkadaşlar olabilir kimse üstüne alınmasın lakin yok öyle bir şey, Hani bazıları derya ''benim guşu elime almam gerekmez ben yürüyüşünden kuşu tanır çözerim'' bu tamamen yanlış.. kostüm kuşu almıyosun,oyun kuşu alıyorsun oyun karakteride gözle görünür birşey değil içinde gizli.. bunu sadece uçurup görebilirsin..

Kuşun gözü cam göz, fekleri dolu, 11 fek, yok dik duruyor yok yan bakıyor.. bunlar insanı yanıltır.. Ama şu vardır, Kuşu izleme şansımız yoktur o zaman göz aşinalığımız ile deriz ki '' bu kuşun eli ayağı düzgün bu böyle olabilir,umduğum gibi çıkabilir '' ama çıkmayadabilir, buda bir nevi kumardır..

Yani görmek gerek..

oyun kuşunda bence göze bakılmaması lahazım tabi bu benim şahsi görüşümdür. sonuçta adı üstünde oyun kuşu oyunu ile değerlendirilmeli gözü ile değil. MEsela Taklacı ırkımızın Urfa, Mardin, Sivas, Ankara, Kırıkkkale vs. olarak ayrılmaktadır ve bu ırkların içinde Sivasın sarı gözleri ile meşhurdur ve oyunları da sivasın herkez tarafından bilinmektedir. Peki bu kuşlara ne oldu neden azaldı Sivaslı kuşcular bence bu kuşları cam gözlü kuşlar, kırmızı gözlü kuşlar ile kırarak diğer illerimize sevk edilmiş ve Sivas yöresinden de halan bu kuşlar vardır e peki bu kuşun ataları sarı göz saf damızlıkta göze bakılır mı? kuşun soyu sizin elinizde belkide 20 30 senedir vardır ama 40 50 sene önceki o kuşun atasınun bir sivas arap sarı göz veya mavi sarı göz olmadığını kim bilir sonuçta biz rengi için kuşumuzu kırdık gözü için de kıran bir dünya insan vardır bundan hiç kimsenini şüphesi olmasın veya göz rengini bırakın Sivas kuşu çok sık sefere gelir ve az uçar derler diğer ırklara göre çok uçması için mesela gene de diğer bölgenin ırkları ile kırılarak dahi altlarından sarı değil kırmıızı gözlü yavrular veya cam gözlü yarvular alınmıştır bence dediğim gibi bunlar benim şahsi görüşümdür

herkeze
Saygılar sevgiler
ve bol yavrulu bir sezon geçirmesi dileğimle

damızlık olacak kuşun altı sağlam olmalı altından çıkan oynamalıdır.illaki hepsi aynı olmaz ..5 yavruda iyi bir yavru veriyorsa iyi kuşlardır altı sağlamdır.devam.kendilerinin önemi yok...arkadaşlar iyi kuş nasıl olmalı konuısunı yazmışlar.damızlık kuşun bu söylenilenleri yapması gerekmez .hatta ben uçmamış kuşları damızlık yaparım ki kümeste daha rahat hareket etsinler kendilerini üzmesinler diye...altı iyi çalışıyorsa tamamdır..

SELAMLAR ARKADAŞLAR;

BU KONU BİR YETİŞTİRİCİ İÇİN BİLİNMESİ VE MANTIKLI BİR ŞEKİLDE UYGULANMASI GEREKEN BİR KONU.UZUN YILLARDIR YETİŞTİRİCİLİK YAPIYORUM BU YÜZDEN NACİZANE FİKİRLERİMİ BURADA ARKADAŞLARLA PAYLAŞMAK İSTERİM.

MALUM,DAMIZLIK YAPILACAK KUŞ HERKESİN KÜMESTEKİ KUŞUNUN KAPASİTESİNE GÖRE DEĞİŞİR.BEN MÜKEMMELİ BULMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENDEN BAHSETMEK İSTİYORUM.

EĞER BİR KUŞ,UÇTUĞUNDA YETERLİ PERFORMANS VERİYORSA,OYUNU SAHİBİNİ MEMNUN EDİYORSA O KUŞ HER ZAMAN DAMIZLIK YAPILABİLECEK KUŞTUR.ÇÜNKÜ OYUN GENİ BASKINDIR VE BU GENİ YETERİ KADAR AÇIĞA ÇIKARMIŞTIR.BİR KUŞUN İYİ OYUN YAPABİLMESİDE BAZI FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ TAŞIMASINA BAĞLIDIR.BU VUCUT VE KANAT YAPISIDIR.BUNDA NE KANAT TELEK SAYISI NEDE KUYRUK SAYISI KISTAS OLAMAZ.ÖNEMLİ OLAN KANATLARIN VUCUDU NASIL TAŞIYABİLDİĞİDİR.KANADINI,KUYRUĞUNU LAYIĞI İLE TAŞIYAN VUCUT AĞARLIĞI OYUN PERFORMANSINI ETKİLEMEYEN İYİ KUŞUN DAMIZLIK PERFORMANSI HER ZAMAN İYİ OLUR.AMA BURADAKİ EN ÖNEMLİ UNSUR BU KUŞA EŞ VURURKEN OYUN TARZI VE ŞEKLİNİN İYİ ANALİ EDİLEBİLMESİDİR.İYİ KUŞTAN DAHA İYİ YAVRU HER ZAMAN ALINABİLİR.

ASLINDA EN VERİM ALINACAK DAMIZLIK KUŞ KIVAMI ÇOK SERT OLMAYAN HEM PERDAHLI HEMDE AYAKLI KUŞTUR.BU KUŞTAN İSTENİLEN HER TÜRLÜ YAVRUYU ALMAK MÜMKÜNDÜR.ATIŞLI KUŞLAR GENELDE KASALI KUŞLARDIR BUNLARIN DAMIZLIĞI HER ZAMAN ZORDUR.BU TARZ KUŞLARIN TAMAMLANMASI BİR YETİŞTİRİCİ İÇİN ÇOK BÜYÜK PROBLEMDİR.BU TARZ KUŞLARIN HEP MAZİ İLE ANILMASININ SEBEBİDE BUDUR ASLINDA GİTTİKÇE EKSİLTMİŞLERDİR YETİŞTİRİCİLER BU TARZ KUŞLARIN PERFORMANSINI VE SONUÇTA ATIŞLI BOŞ İNEN KUŞLAR ÇIKMIŞTIR ORTAYA.,

İYİ BİR DAMIZLIKTAN DAHİ ALINACAK VERİM BAZEN YARI YARIYA OLABİLİR.YADA DAHA DÜŞÜK.HATTA PERFORMANSI EKEYİ BULMAYAN YAVRULARDA ÇIKABİLİR.ÇOĞU ARKADAŞIN YAPTIĞI EN BÜYÜK HATA BİR EŞLEME İLE DAMIZLIĞIN KADERİNİ BELİRLEMESİDİR.

BURAYA KADAR YAZDIĞIM YAZI OYNAYAN İYİ BİR KUŞ İÇİNDİ.YA ELİMİZDE BÖYLE BİR KUŞ YOK İSE KISTAS NE OLMALIDIR?

İŞTE BURADA USTALIK DEVREYE GİRER.BİZ KUŞU GÖSTEREN GÖZLERİDİR DERKEN GÖZLERİNİN RENGİNDEN BAHSETMEDİK.GÖZ KENARLARI VE İÇİNİN ÖZELLİKLERİNDEN BAHSETTİK.KUŞUN GÖZ KENARLARI VE GÖZ BEBEĞİ ÇEVRESİ VE GÖZÜNÜN İÇİ KUŞUN TAŞIDIĞI OYUN PERFORMANSININ YANSITICISIDIR.BU ÖZELLİKLER ANCAK BU İŞTEN ANLAYAN BİRİ RTARAFINDAN ÇÖZÜLEBİLİR.EEE USTALAR BOŞUNA USTA OLMAMIŞ ZAMANINDA.KANAT VE VUCUT ÖZELLİKLERİ İYİ OLAN,KIVAMINDA SORUN OLMAYAN,AYAK YAPISI VE VUCUT ŞEKLİ YETERLİ OLAN KUŞ OYUNSUZ DAHİ OLSA GÖZLERİNİN ÖZELLİĞİ İLE DAMIZLIK OLUP OLMAYACAĞI ANLAŞILIR.YERLİ ÖZELLİK GÖSTERİYOR İSE SABIRLA ÇALIŞILIR.

ŞİMDİLİK BU KADAR SAYGILAR...........

bakalım gözlerin ne gibi özellik taşıması gerektiğini yazacak olan varmıdr abi,inşallah vardır,

herkese yorumundan ötürü teşekkürler

saygılar

arnold' Alıntı:
damızlık olacak kuşun altı sağlam olmalı altından çıkan oynamalıdır.illaki hepsi aynı olmaz ..5 yavruda iyi bir yavru veriyorsa iyi kuşlardır altı sağlamdır.devam.kendilerinin önemi yok...arkadaşlar iyi kuş nasıl olmalı konuısunı yazmışlar.damızlık kuşun bu söylenilenleri yapması gerekmez .hatta ben uçmamış kuşları damızlık yaparım ki kümeste daha rahat hareket etsinler kendilerini üzmesinler diye...altı iyi çalışıyorsa tamamdır..

''arkadaşlar iyi kuş nasıl olmalı konuısunı yazmışlar.damızlık kuşun bu söylenilenleri yapması gerekmez .hatta ben uçmamış kuşları damızlık yaparım ki kümeste daha rahat hareket etsinler kendilerini üzmesinler diye...altı iyi çalışıyorsa tamamdır'' Soyunu bildiğin kuşlar için konuşuyorsun sanırım, soyunu bilmeden istediğin kadar kuş topla hiç bi işe yaramaz.. zaten yazımdaki istisnalardan da kastım bilindik kişilerden bilindik kuşları kastetmiştim..(bilindik kişilerin bilindik kuşları da lafla sözle alınmaz ama başka seçenek yoksa denenebilir)öte yandan ben bilinmeyen kuşların arasından damızlık seçimi için yazdım..

arnold' Alıntı:

AYRICA 5 YAVRUDA, İYİ BİR YAVRU VERİYORSA İYİ KUŞ DEMİŞSİNİZ,BAŞARI ORANI ORAN %20 GİBİ, BEN %60 70 VERİM ALAMASSAM O KUŞLA ÇALIŞMAM..BENDE SİZİN TERSİNİZE 5 YAVRUSUNDA 3- 4 YAVRUSU OYNAMIYORSA O KAN TUTMUŞ DEMEM.. HEMEN ANAÇLARIN BİRİNİ DEĞİŞİR BAŞKA KUŞLARLA ÇALIŞIRIM..

VALLA ARKADAŞLAR KENDİ BİLDİĞİNİ OKUYOR GİBİ SANMAYIN LAKİN FİKRİM HİÇ DEĞİŞMEDİ.. KİMSE KUSURA BAKMASIN YERDEKİ KUŞUN KAŞINA,GÖZÜNE,AYAĞINA BAKARAK KİMSE %100 ÇÖZEMEZ.. EN İYİ İHTİMALLE ANCAK %20 30 FİKİR YÜRÜTEBİLİR..

çok bilmişlik gibi olmasın hep söylüyoruz da anlatamıyoruz ahmet kardeşim hedefler aynı olması gereken aynı aranılan belli ama FİKİRLER BAŞKA BAŞKA NASIL OLACAK ANLAYABİLMİŞ DEGİLİM KARINCA BOYU KADAR MESAFE KATETMİŞ DEGİLİZ AYNI ŞEYLERİ NAKARAT EDİP DURUYORUZ YAZIK BEKLEYEN GENÇLERE
SAYGILAR

tabiki bilindik kuşlar için yazdıklarım.hiç bilmediğim kuşu zaten damızlık yapmam.denerim.kuşun huyu suyu şekli şemali kendi kuşlarıma kümesime yakışır kanaatı varsa.farklı kuşlarla yavrularına bakarım.ya hepsini elden çıkarırım.yada tutanları bırakırım diğerleri şut.kuşda ben ilk uçuşundan itibaren aşama kaydetmesine bakarım.öncelikle uçucu uçmayı seven kuş olmalı.yerini bilen kuş olmalı.kendine bakan kuş olmalı .çapulcu gibi değilde temiz asil duruşlu olmalı.dayanıklı olmalı bir gün uçup gün istirahat olmamalı.oyuna girerken ben geldim demeli.görevini yapmalı .ve kuşu sevmem lazım.hepsi bu..

Selamlar. şenol bey sadece yazınızın bir kısmında tarif ettiğiniz sivas kuşu yanlıştır bunu düzeltmek için yazdım bu yazıyı. sivas kuşunun sefer aralıkları diğer 2 ırka göre daha uzundur. bunun sebebi çok kuvvetli oynamısıdr. bir sonraki sefere diri gelmesi için iyi dinlenmesi gerklidir. uçuş saati olarak ve besleme şartları olarak en dayanıklı ırktır. çok uzun saat uçanları olur. ülkemizin her yerine adapte olabilirler besleme imkanları olarak. çok fazla detaylara girmek istemiyorum. gözler konusuna gelince iki çeşit göz olur bunlarda. birinci çeşit kızıl, bu kırmızıyla karışmasın altın sarısına yakın bir renktir. diğeri kuşun tüyüyle aynı renktir. tüy tonajı koyulaştıkça göz rengide koyulaşır... sağlıcakla kal...

kuscu_marik' Alıntı:
çok bilmişlik gibi olmasın hep söylüyoruz da anlatamıyoruz ahmet kardeşim hedefler aynı olması gereken aynı aranılan belli ama FİKİRLER BAŞKA BAŞKA NASIL OLACAK ANLAYABİLMİŞ DEGİLİM KARINCA BOYU KADAR MESAFE KATETMİŞ DEGİLİZ AYNI ŞEYLERİ NAKARAT EDİP DURUYORUZ YAZIK BEKLEYEN GENÇLERE
SAYGILAR

muharrem abi iki gündür yazıyı takip ediyorum..senin yazmanı beklıyordum ve tahmin ettiğim cevap geldi senden...

arkadaşlar öncelikle herkese mrb..
HEPİNİZDEN RİCAM YAZACAKLARIMIN UKALALIK,BİLGİÇLİK TASLAMAK OLARAK ANLAŞILMAMASIDIR...

zamanım kısıtlı olduğu için şimdilik kısa bir katkı sunacam inş. haftasonu geniş bir zamanda yaşadıklarımı ve sonuçlarını sizlerle paylaşacağım..

damızlık konusu aslında ustalık konusudur...çok kuşçu tanıdım elindeki TENEKEYİ altına çevirmiş.çok ALTIN gördüm işten anlamayanın elinde tenekeye dönüşmüş...

sizlere kısaca bir formül yazacam..

BAŞLANGIÇ+ÇALIŞMA+SONUÇ VE TABİKİ SABIR

BAŞLANGIÇ:kuşların seçimi,doğru eşleştirme
ÇALIŞMA:yavru alımı,yavruların bilinçli bir şekilde eğitimi ve çok titiz bir gözlem, yavru göz doyuruyorsa kardeşlerinin de uçurulup eğitilmesi ve 4 yavrunun karşılaştırılması..
SONUÇ:bu 4 yavrudan en az %75 verim alınması ki bu 3 yavruya tekabül eder...bu verimi de aldığımızda bu yavruların yavruya kusturulup yavrularınında aşağı yukarı bu performansı sergilemesi.eğer ilk anaçlarımızın torunları da yavruları gibi oynuyorsa o zaman damızlık olmuşlardır..hatta bana göre tüm soy damızlık yapılabilir...
SABIR:bu işlemlerimizin herhangi bir yerinde aksaklık olduysa tekrar başa dönebilmektir..ya da sonuç olumsuz olursa yeni bir başlangıç yapabilmektir...
arkadaşlar bu yazdıklarım tamamen benim görüşümdür...ve kesinlikle bilgiçlik maksadıyla yazmadım.inş. bizzat kendi eşleşmelerim ve sonuçlarını da daha sonra sizlerle paylaşacağım..ve bu yazdıklarım sizleri tatmin etmesin çünkü bunlar damızlık konusunda devede kulaktır daha...saygılar...
SONUÇ:

iyi aksamlar arkadaslar bizim taklaci oyun kuslarimiz yillardan buyana kirilmistir.benim kendi dusuncem ise yawru kus ucurulur egerki ucurulan kus benim istediklerimi yapiyor ise ( kumesine sagdik,gezme,sefere gelis zamani,taban taklasi,tepe taklasini yapmasi, uzak mesafeden atmasi bizim burada SIKARAK geliyor diyoruz,bu ozellikler war ise bir yil bekletilir ve tekrardan antraman verildikten sonra kus teke ucurulur benim istediklerim yapiyor ise bu benim icin bir super damizliktir saygilar almanyadan

Ekli dosyalar

• kral disi .webp
    kral disi .webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 4,430
S A KENDİM OLARAK HEP TEK DAMAR KUŞ BESLEME TARAFTARI OLDUM VEDE KENDİMCE NE BİR SAKINCA NEDE ZARARINI GÖRDÜM TABİ BU BENİ BAGLAR VE
BENİM KENDİ DÜŞÜNCELERİMDİR TERSİNİ DÜŞÜNENLERE DE SAYGI DUYARIM NEDENİ İSE BANA YETİYOR OLMASI ALTINDAN GELENİN BİLİNMESİ NEZAMAN NASIL BAŞLAYACAGI SONUNUN DA BELLİ OLDUGU UÇMAYI GEZMEYİ YERİNE İNMEYİDE BİLEN TORUNLARINA KADAR DA DENEYİP MENMUN KALIŞIM VEDE YETİNEBİLMEMDE ÖNEMLİ OLUŞUNDAN DOLAYI MUTLUYUM
ÇAPRAZLAMAYIDA HERZAMAN DENERİM AMA BİR YERDE DURULMASI GEREKEN YERDEDE DURURUM DAHA FAZLA İÇİÇE SOKMAMAYA DİKKAT EDER SAKAT ÇİFT TAKLA KAN UYUŞMAZLIGINADA SEBEB VERMEMEK İÇİN FAZLA UZATMAZ TATMİN OLDUGUM YERDE BIRAKIR FAZLADA ÇOGALTMADAN SEYRİN,İ ZEVKİNİ ALMAYA ÇALIŞIR BUNUNLA YETİNİRİM DİYOR SAYGILAR SUNUYORUM

muharem bey haklısınız, bence de en mantıklısı başını sonunu daha yumurtadayken bildiğiniz kuşlar beslemek, ancak belli bir süre sonra bahsettiğiniz gibi çift sarma , oyun düşürme gibi sonuçların ortaya çıkmaması için de zamanı geldiğinde daha önce denenmiş ve bilnen başka kuşlarda girilmeli kana bence !

BİLİNEN KALİTELİ DAMIZLIK VAR İSE ARANANIN BULUNMASI HEP KOLAYDIR AMA NE ZAMANKİ ORADAN BURADAN

GETİRİLEN ONU DENE BUNU DENE İLE BULUNMAYA ÇALISILAN VEDE KARSILIGIN OLMAYISI HEBA OLAN EMEKLER BOSA GEÇEN ZAMAN
YASANILAN STRES VS BUNLARLA KARSILASMAMAK İÇİN KUSCU OLACAKLAR ÖNCE DAMIZLIKLARINI OLUSTURABİLMENİN AMACINI GÜTMELİDİRLER ARKASINDA DURABİLECEKLERİ DAMIZLIGA SAHİP OLABİLDİKLERİ ZAMAN BU DAMIZLIKLARINI MUHAFAZA EDEBİLİRLERSE HİÇ BİR ZAMAN BİR ARAYIS İÇİNDE OLMAZLAR
ÇÜNKÜ BU DÜŞÜNCEYİ TASIYANLAR İÇİN ARANAN KAN BULUNMUS DEMEKTİR

SAYGILAR

damızlık yapılacak oyun kuşnun yerdeki özellikleri önemli değildir .havadaki yaptıkları ve yavruya aktardıkları önemlidir havada ne yapmalı benim için olmazsa olmazlar kuş yüksekten atlamalı yüksekten atlayan kuşlar herzaman süratlı ve uzun çıkar atışlı kuşlardır heycan veren kuşlardır .baş taklası bi kuş baş taklasını ne kadar çok vurursa o kuş okadar sağlamdır.son iniş taklalı olsun isterse 1 sefer yapsın. izlenmiş kuştan yavru almak dururken kaşı gözü düzgün kuştan yavru almak saçmalık izleyeceksin gerçi izleyipte kanat ucuyla oynayan gaz gibi uçan kuşları oynadı diye damızlığa çeken kuşçularda çok

kuscu_marik' Alıntı:

:tamam:

:tamam:
smmalidemir' Alıntı:
muharem bey haklısınız, bence de en mantıklısı başını sonunu daha yumurtadayken bildiğiniz kuşlar beslemek, ancak belli bir süre sonra bahsettiğiniz gibi çift sarma , oyun düşürme gibi sonuçların ortaya çıkmaması için de zamanı geldiğinde daha önce denenmiş ve bilnen başka kuşlarda girilmeli kana bence !

S.A. hickimse soruya aydinlatici bir cevap verememis demek yeterince tecrubemiz yok.Bende yeniyim hadim degilde anlatmislar soyle ucmali boyle takla atmali arkadas. Sahine bmw motoru taksan nolur tadmin edermi her irkin ozlesmis ozelikleri vardir Yokmu damizlik kusun gorsel ozelliklerini anlatacak eski kurt saygilar.

Geri