DAMIZLIK YAPILACAK OYUN KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ NELER OLMALI ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ali DEMİR
Meslek
MUHTELİF
İlgi Alanı
Kediler
nerde kalmıştık ?

HAHAHAHAHA HOŞ GELDİN ALİ KARDEŞ...

BİR KERE KUŞ SAF DAMAR OLMALI.KUŞUN SECERESİ 15,20 YIL ÖNCESİNE KADAR BİLİNMELİ.FALANCA YADA FİLANCANIN UÇURUP SEYRETTİRDİĞİ SOYDAN KUŞLAR OLMALI.500 METREDEN ATMALI,15 METRE 4 TAKLA İLE GİTMELİ.TABANI OLMALI,(TABANSIZLAR İYİ DEĞİLDİR BİLİRSİN)DEPARLI YÜRÜMELİ,ÇİFT ÇEPER DİK OYNAMALI,FİŞEKTE ANKARA MİSKETE DARBUKA ÇALAR GİBİ SES ÇIKARMALI.HERGÜN HAVADA OLMALI,HERGÜN AYNI OYUNU YAPMALI,GENİŞ UÇMALI,HAVADA ŞAKŞAKLAMAMLI,BAŞKASINI KUŞU İLE UÇMAMALI VE KÜMESİNE TAKLALI HARMANLAYARAK İNMELİ.

BUNU KİM DAMIZLIK YAPMAZ.EMİNİM ARKADAŞLARIN ÇOĞU VARSA ALALIM DİYORLARDIR.

1 KUŞUN UÇMASI 1 SAATİN ÜSTÜNDE 3 SAATİN ALTINDA OLMALI
2 KUŞUN MEKANINA ALÇALMASI 5 METRENİN ALTINDA 1.5 METRENİN ÜSTÜNDE OLMASI
3 KUŞUN TAKLASI 3 TAKLANIN ÜSTÜNDE 10 TAKLANIN ALTINDA OLMASI
4 KUŞUN UZAMASI EN AZ 10 METRENİN ÜSTÜNDE 40 METRENİN ALTINDA
5 KUŞUN SEFERİ EKE KUŞLARA MAHSUS 8 SEFERİN ÜSTÜNDE 20 SEFERİN LTINDA
6 KUŞUN UÇUŞ MESAFESİ 200M ÜSTÜNDE 2000M ALTINDA
7 KUŞUN MEKANINA KAPATMASI 50 M ÜSTÜNDE 200 M ALTINDA
8 KUŞUN İNİŞ TAKLASI OYUNU GİBİ 3 TAKLANIN ÜSTÜNDE 10 TAKLANIN ALTINDA
9 KUŞUN GELME DAKİKASI 5 DAKKANIN ÜSTÜNDE 20 DAKKANIN ALTINDA OLMALI
10 KUŞUN KANAT SESİ EN AZ 100 M SAKİN HVADA DUYULMALI
11 KUŞUN OYUN ANINDA OYUNUNA HAKİM OLMASI SAĞA SOLA YILILMAMASI
12 KUŞUN OYUN ESNASINDA DİKEY VE SİMETRİKE YAKIN DÖNEK VERMESİ
13 KUŞUN OYUNUNDA İSTİKRARLI OLMASI VE HIRSINDAN TAVİZ VERMEMESİ GEREKLİ
14 KUŞ SEFERE GELİP KENDİNİ YUKARI DOĞRU SAVURDUĞU ANDA TEREDDÜT YAŞAMAMALI KAFASINI SAĞA SOLA BAKMAMALI
15 KUŞ OYUN SONRASI HAVADA BEL KIRMA BOŞ TAKLA ÇEVırİRMEMELİ BU HAREKETİ BOZACAĞINA TELALETTİR
16 BU VASIFLARA SAHİP OLAN HAYVAN EN AZ 8 AYIN ÜSTÜNDE 4 SENENİN ALTINDA GÖREV YAPMALI
17 İYİ BİR DAMIZLIK KENDİ SOYUNLAN BAĞDAŞIP NESLİNİ DEVAM ETMELİ
alıntıdır

alidemirsmm' Alıntı:
nerde kalmıştık ?

• :unlem: Biz neciyiz burda.
Hem üyeliğiniz siliniyor arkasından üye oluyorsunuz. Afedersiniz ama biz neden duruyoruz madem burada.
Madem kuscular.org sitesinde duracaksınız o zaman sevgi-saygıyı eksik etmeden tartışma içerisine girin, siz tartışmayı kavga etmek mi sanıyorsunuz?

SAYIN ADMİN, ben kartalda mali müşavirlik yapıyorum, yaşım 30, 15 sene önce 4 sene kuş besledim bıraktım, ama sadece kümseimi kapattım, diğer arkadaqşlarımın kümeslerinde devam etti bu merakım,son 8 aydır tekrar kümes kurdum, sadece bu siteye değil seviyeli tartışma konularının mevcut olduğu bir çok bilgi+mesleki bilgi paylaşım sitesine üyeyim, ama ben hiçbirinde malum arkadaş kadar insanı taciz eden insanın damarına damarına basan bir üyeye rastlamadım,tamam belki ben biraz fazla tepki vermiş olabilirim ama arkadaşın yaşı kadar kuş besledim ve üst düzey kuşçularla oturup kalkmama rağmen haddimi bilirim ve çırak olduğumu, bu işin uzun süreçli bir iş olduğunu ve önümde daha öğrenecek çok şeyimin olduğunu her seferinde beyan ettim, o arakadaş ise sadece kendi doğrularını savunarak herkesin doğrusuyla dalga geçti, ben de dayanamadım !

durum bu arkadaşım, gerisini sen bilirsin...

hoşbulduk hüseyin abi

alidemirsmm' Alıntı:
SAYIN ADMİN, ben kartalda mali müşavirlik yapıyorum, yaşım 30, 15 sene önce 4 sene kuş besledim bıraktım, ama sadece kümseimi kapattım, diğer arkadaqşlarımın kümeslerinde devam etti bu merakım,son 8 aydır tekrar kümes kurdum, sadece bu siteye değil seviyeli tartışma konularının mevcut olduğu bir çok bilgi+mesleki bilgi paylaşım sitesine üyeyim, ama ben hiçbirinde malum arkadaş kadar insanı taciz eden insanın damarına damarına basan bir üyeye rastlamadım,tamam belki ben biraz fazla tepki vermiş olabilirim ama arkadaşın yaşı kadar kuş besledim ve üst düzey kuşçularla oturup kalkmama rağmen haddimi bilirim ve çırak olduğumu, bu işin uzun süreçli bir iş olduğunu ve önümde daha öğrenecek çok şeyimin olduğunu her seferinde beyan ettim, o arakadaş ise sadece kendi doğrularını savunarak herkesin doğrusuyla dalga geçti, ben de dayanamadım !

durum bu arkadaşım, gerisini sen bilirsin...

Tartışmasız forum olmaz zaten. Ama bunu yapacaksanız sınırları aşmadan doğru hitap şekilleriyle yapmalısınız. Ayrıca ben sizin kuşçuluğunuzla ilgili birşey yazmadım açıklamanıza anlam veremedim. Herkes birbirinin kuşçuluğunu yorumlayabiliyor nette bu yüzden seviyeyi aşmadan paylaşımlarda bulunmanız dileğiyle iyi forumlar.

kuşçuluğumla alakalı bişey yazdınız demedim zaten, malum arkadaş kuşçuluk geçmişimize saygı duymadı da ondan bu açıklamayı yapma gereği duydum

Selamünaleyküm

Kuşun oyunu çiçek gibi olmalı.kişinin kuş keyfini doyurmalı.kişinin zevkini anlatmalı.ne kadar yapabilirse yapsın.7sinde ne ise 70inde de aynı olmalı.5sene 10sene sonra doğacak torunlarına aynı oyunu aktarmalıdır.oynamadığı gün öldüğü gün olmalı.bu benim zevkim...

Re: DAMIZLIK YAPILACAK OYUN KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ NELER OLMALI

Oyuna gelirken öyle gelmeli ki hedefine kilitlenip, kanatlarını kısarak seyredenin adrenalini yükselmeli.Damızlık yapılacak kuşların damarlarının tutması önemli.İki iyi oynayan kuşun yavruları herzaman oynamayabiliyor.

line333' Alıntı:
1 KUŞUN UÇMASI 1 SAATİN ÜSTÜNDE 3 SAATİN ALTINDA OLMALI
2 KUŞUN MEKANINA ALÇALMASI 5 METRENİN ALTINDA 1.5 METRENİN ÜSTÜNDE OLMASI
3 KUŞUN TAKLASI 3 TAKLANIN ÜSTÜNDE 10 TAKLANIN ALTINDA OLMASI
4 KUŞUN UZAMASI EN AZ 10 METRENİN ÜSTÜNDE 40 METRENİN ALTINDA
5 KUŞUN SEFERİ EKE KUŞLARA MAHSUS 8 SEFERİN ÜSTÜNDE 20 SEFERİN LTINDA
6 KUŞUN UÇUŞ MESAFESİ 200M ÜSTÜNDE 2000M ALTINDA
7 KUŞUN MEKANINA KAPATMASI 50 M ÜSTÜNDE 200 M ALTINDA
8 KUŞUN İNİŞ TAKLASI OYUNU GİBİ 3 TAKLANIN ÜSTÜNDE 10 TAKLANIN ALTINDA
9 KUŞUN GELME DAKİKASI 5 DAKKANIN ÜSTÜNDE 20 DAKKANIN ALTINDA OLMALI
10 KUŞUN KANAT SESİ EN AZ 100 M SAKİN HVADA DUYULMALI
11 KUŞUN OYUN ANINDA OYUNUNA HAKİM OLMASI SAĞA SOLA YILILMAMASI
12 KUŞUN OYUN ESNASINDA DİKEY VE SİMETRİKE YAKIN DÖNEK VERMESİ
13 KUŞUN OYUNUNDA İSTİKRARLI OLMASI VE HIRSINDAN TAVİZ VERMEMESİ GEREKLİ
14 KUŞ SEFERE GELİP KENDİNİ YUKARI DOĞRU SAVURDUĞU ANDA TEREDDÜT YAŞAMAMALI KAFASINI SAĞA SOLA BAKMAMALI
15 KUŞ OYUN SONRASI HAVADA BEL KIRMA BOŞ TAKLA ÇEVırİRMEMELİ BU HAREKETİ BOZACAĞINA TELALETTİR
16 BU VASIFLARA SAHİP OLAN HAYVAN EN AZ 8 AYIN ÜSTÜNDE 4 SENENİN ALTINDA GÖREV YAPMALI
17 İYİ BİR DAMIZLIK KENDİ SOYUNLAN BAĞDAŞIP NESLİNİ DEVAM ETMELİ
alıntıdır

peki bu arkadaşın yazdıgı özellikteki kuşları bulduk varsayalım yani iyi yavru verırmı bu kusların zaten damızlık yapılma sebebi yavru almadır görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim..

benim tercihim damızlık yapılacak hayvan damarı bilinen soyu izlenmiş kuş olmalı oyun özelliğine gelince yüksek uçmalı atışlı gelmeli yellenen cinsi sevmiyorum bunu belirteyim. pike olabilir oda taban mesafesine 5-10 metre kala yaparsa güzel oluyor fişeği dik çıkmalı bazı kuşlar izliyoruz İnternet te kuş 50 metre kaçıyor 40 metre yana çalıyor. fişek sesi güzel olacak baş taklası olmazsa olmazım seri uçacak gaz gibi gezinmeyecek. burda iyi oyun kuşunun özelliklerini yazsam yazmakla bitmez özet olarak bunlar altından gelenlerde bu özellikleri taşıyorsa başka kuş katmaya gerek yok
bide şunu yazmak istiyorum kuşçuların çoğu ne yaptığını bilmiyor işte alıyor veriyor paralar harcıyor kuşu buluyor kuş güzel oynuyor gidiyor pazardan 10 tl kuş alıp ya bi bunla deneyim ya tutarsa diyor bu ya tutarsa sevdası yüzünden iyi oynayan kuşlar sürekli bozulup duruyor
elde iyi kuş bitmez kendi kuşunuzu kendiniz çıkartmaya bakın 1 çift olsun öz olsun iyi kuşa hizmet edelim sağlıcakla kalın

[email protected]

Geri