Damızlık yuva hakkında yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burak4153
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

burak4153

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
BURAK CAN
Meslek
TEKNİKER
İlgi Alanı
Seçiniz
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Benim sorum ; balkonda yuva yapmak istiyorum , damızlık olarak bakmayı düşünüyorum yani yuva dışına güvercinlerimi çıkarmayacağım hem balkon pisliliğini önlemek için hemde güzel ve hoş bi damızlık yuvası kurmak istiyorum.nasıl bişe yapmalıyım?? biraz fikir alabilirmiyim abilerimden,kardeşlerimden..ve diğer sorumda kuşları dışarı çıkarmayacağım için rahat olabilirmi yuva içerisinde.( yerim çok olmaddığı için balkona yapmak istiorum çok büyük yuva olmayacak ) Hayırlı akşamlar ..

Hoşbulduk Türker Abi. Aslında gönderdiğin linklerin hepsine baktım :). ama dedimya uçurmaya yerim yok sadece yuva içerisinde bakmak istiyorum buda balkonda olabilirmi ?

Etrafını plastik siyah market kasaları ile sarabilir kare veya dikdörtgen birşey ortaya çıkardabilirsiniz. İçerisine limon kasaları veya televizyon altında kullanılan eski mobilyaları koyabilirsiniz. Forumda bir kişide yapmıştı plastik kasalarla. Türker abi daha iyi yardımcı olacaktır fakat bende balkonda damızlık besliyorum ve yavaş yavaş plastik kasa toplamaya başladım marketlerden.

Muhammed kardeşim, ben kapalı olsun istiyorum malum kış ayındayız ve kuşların içerde rahatça olması gerikiyor damızlık olacaksa uçurmayacaksam böle yapmam gerekir .ve birde temizlik heleki balkonda :)

burak4153' Alıntı:
Muhammed kardeşim, ben kapalı olsun istiyorum malum kış ayındayız ve kuşların içerde rahatça olması gerikiyor damızlık olacaksa uçurmayacaksam böle yapmam gerekir .ve birde temizlik heleki balkonda :)

Dediğim gibi plastik kasa ile büyük kare birşey yaparsanız dışınıda branda veya naylok çekebilirsiniz. Yapmak istedikten sonra herşey mümkün. Bende damızlık demiştim kırptım kuşlarımın kanatlarını fakat sonra uçurma isteği geldi. Sizede aynısı olacak önce damızlık için isteyeceksiniz sonra da kuşlarınızı uçurmak isteyeceksiniz. İnsanın elindekiyle yetinemediği hobidir: Kuşçuluk... Dediğim gibi yapmak isteyince herşey mümkün.

Öyle vazgeçemediğimiz bir hobi olduğu için tekrar balkona yuva yapıyoruz işte ;) balkonum kapalı balkon tek bir camı var . uçurmaak isterim ama alışırlarmı denicez artık :)

ALIŞIR ALIŞIR ..GÜVERCİN SEVDİĞİ YERE GELİR.. :evet:

İnşaAllah güzel olucak ilerde resimle paylaşırım eksikleri gideririz ;)

burak4153' Alıntı:
İnşaAllah güzel olucak ilerde resimle paylaşırım eksikleri gideririz ;)
:heyo: :heyo: :slm:

Merhaba arkadaşım hayırlı akşamlar , öncelikle şunu belirtmek isterimki damızlık balkon kümesi olacaksa heleki hiç salınmıyacaksa kümesin içinde kuşların kanat çırpması gerekmekte ve içeride biz kokuyu saniye başı izalosyon sistemi olup kokuyu dişarı cıkarması gerekmektedir küçük bir kümese taklacı kuşları salmamak üzere koyarsanız kuşlar sıkıntıya girer , boyun dönmeside oluşabilir, rüzgarın vurmadıgı ön taraf telden olmasını tepeden bir havalandırma deligi olmasını ve kuşların içeride uçuşabilecegi bir kümes olmasını tavsiye ederim sürekli içerde kapalı kalmaları kuşları sıkacaktır tabiki bu benim şahsi fikrimdir türker abi bu konuda daha iyi bilgiye sahip kuş pisliginden hoşlanmıyorsanız kuş beslemeyin kuş beslemek emek verici bişeydir gördügü kadar bakımı kolay olan hayvan değildir sağlıcakla kuş beslemek yem atmakdan ibarettir , ben sabah 8 akşam 8 çalışan biri olarak sabah 6 da kalkıp 1 saat kuşlarımı uçurup 1 saat yayıp içeriye katıp kahvaltımı yapıp işe giden bir insanım ve dahasıda var herkez kuşcu olamaz .

Merhaba , yazdıklarına katılıyorum kuşların rahat olacağı sıkılmayacağı bi yer yapmak niyetındeyım zaten ve havalandırma önemli bunun bilincindeyim.kuş beslemek tabiki zor emek vermek ilgilenmek gerekiyor ,kuş pisliğinden hoşlanmasak kuş beslemeyiz zaten sadece balkonda temizliğe dahada özen göstermek gerekiyor bunu sölemek istedim.Bu arada sabah 8 aksam 8 çalışıyorsan sabah erken kalkıp ilgileneceksin kuş beslemek kolay iş değil herkes kuşçu olamaz .. Saygılar

Burak Bey,

Devamlı kapalı güvercin beslenmez kusura bakmayın. Ne siz zevk alırsınız ne de kuşlara mutlu bir yaşam sağlarsınız. O şartlarda uzun sire sağlıklı kalabileceklerini de sanmıyorum. Güvercin sevginizi anlıyorum ve takdir ediyorum ama bana sorarsanız şartların daha uygun olacağı zamana kadar beklerseniz çok daha iyi olur.

Yine de karar sizin.

Hoşçakalın...

Geri