damızlıklarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilyaskonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

ilyaskonya

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
KonyalıKuscu
Meslek
otokaporta
İlgi Alanı
Kediler
selam kuşcular.org ailesi bilginize üzere , 2 ay önce bütün kuşlarım çalınmış sadece 1 çift kuşum kalmıştı karanlıkdan göremedikleri için 1 çift kuş kalmış ben 2 aydır bu kuşlara bodurumda bakıyorum toprak vs , güneş ışıgı almasalarda onlara o imkanları vaktim olduğunca sunuyorum hepimizin bildiği üzere, bodurumda güvercin beslenmesi pek sağlıklı değildir geçiçi süre besledim allaha şükür işlerim yoluna girdi balkonuma ufak bi salma yaptıracam yarın içerisinde 2 adet yumurtalık 1 adet folluk yemlik suluk olacak şekilde , bu kalan 2 kuşum erkek olan , 70 90 dk arası uçup toplamda 11 sefer yapıyor cok uzak geniş uçuyor , uzaklardan hedef noktasına kadar gelip 4 5 tokatla 1 2 direk oynuyor kuş baya yaşlı 2,5 senedir bende , şuanki durumu baya bi kilo aldı yağlandı , dişisi ise , 40 dk uçup dam üstü 4 5 taklayla 7 8 sefer yapıyor, aynı geniş uçuyor hedef noktasına cok uzakdan gelip hedef noktasına 1 metre kala 4 5 taklayla 3 direk kadar gidiyiyor , ben sadece bu 1 çift güvercinimden aynı soyu dewam ettirmek için 2sininde kanadını makaslayıp yaza kadar 2 3 agız yavru almayı düşünüyorum yaza kadar allah kerim , yazında salam demirden bi kümes yaptırılıp bahceye indirmeyi planlıyorum anlatılmaz yaşanır bi duygu onları gözümden bile sakınıyorum nasıl diyim cok korkuyorum başlarına bişey gelecek diye , benim 4 5 senelik emegim 1 saat içinde yok oldu onlardan kalan sadece 1 çift allaha şükürler olsun onları cogaltıp aynı soyu dewam ettirmek için bi şansım var , dedigim gibi cok tedirginim nasıl olsa, nasıl olur 2aydır düşünüyorum böle yapsam böle olur diyorum öbürsügün yok olmaz diyorum falan filan ben bu kuşların kanatlarını makaslıyacam azıların hepsini sizce dorumu yaparım makaslamakla yanlışmı yorumlarınız önemli altından gelen yavrular oyun actıklarında 13 14 takla yapıyorlar tülek sonrası 3 4 yapıyorlar ama beni tatmin edecek kadar yapıyorlar altından gelen yavruların hepsi mavi gök ayna kuyruk gök , benekli gök olarak veriyor , yarın işallah anaçların resmini atacam saygılarla .. selametle
Aynı zamanda bahcedede ayrıyetten 2 kümesim var, içerisinde 35 40 kadar kuşum var, ama gözümde 5 para etmez değerleleri var, genellikle kapalı kalıyorlar işten geldigimde arada uçurup seyrediyorum hatay kuşları yarın onlarında resmini atacam ..

Ben olsam makaslardım topragım neden dersen giden emegin yerini hiçbirşey doldurmaz lakin aynı soyu devam etiririm kan tutmussa kanı tutan kusun degeri baskadır gecmis olsun diyerek saygılarımı sunarım..

Bence zaten siz kendi yorumunuzu yapmışsınız. :)
Bende sizin yerinizde olsam onları saklar yavrularını alır onları uçururdum. Özellikle sizi tatmin ettiğini söylemişsiniz. Size hoş geliyorsa kaybetmeyin :) Balkona salma yapacaksanız uçamayacakları şekilde etrafına tel kafes yapıp kanatlarını kesmeye gerek kalmadan da besleyebilirsiniz.

:heyo:
Pessimiste' Alıntı:
Bence zaten siz kendi yorumunuzu yapmışsınız. :)
Bende sizin yerinizde olsam onları saklar yavrularını alır onları uçururdum. Özellikle sizi tatmin ettiğini söylemişsiniz. Size hoş geliyorsa kaybetmeyin :) Balkona salma yapacaksanız uçamayacakları şekilde etrafına tel kafes yapıp kanatlarını kesmeye gerek kalmadan da besleyebilirsiniz.

Arkadaşın yorumuna katılıyorum eğerki balkonda bakacaksan kanatlarına herhangi bir şey yapmana gerek yok, zaten uçmayacaklar sadece yavru alacaksınız, kuşların kanatlarına kerhangi bir işlem yapıldığında (çekmek,makaslama,bantlama.cıbalama...gibi) tutulma hatta sakatlanma riski doğuyor. :heyo: :heyo:

Aynı zamanda bahcedede ayrıyetten 2 kümesim var, içerisinde 35 40 kadar kuşum var, ama gözümde 5 para etmez değerleleri var, genellikle kapalı kalıyorlar işten geldigimde arada uçurup seyrediyorum hatay kuşları yarın onlarında resmini atacam ..

UNUTTUN ! İLYAS BAHÇEDEKİ KUŞLARIN FOTOLARINI YÜKLEYECEKTİN. :slm:

[email protected]' Alıntı:

UNUTTUN ! İLYAS BAHÇEDEKİ KUŞLARIN FOTOLARINI YÜKLEYECEKTİN. :slm:

Türker abi cok özür dilerim Yazdığını şimdi gördüm şuan bursadayım akşam izmite ordan gebzeye geçicem ordan sonra 1 2 güne kadar konyaya gidecem şuan kuşlara annem bakıyor , eski kümeslerin resmi var altta resimde görülen 2 kümes artık yok hırsızlık olayı oldugu için resimde görülen 2 kümeside yıkıp temizledim resimde görülen kümeslerin oldugu bölgeye demir kümes yaptırdım , yanınada küçük bir salma yaptım tahtadan aynı zamanda balkondada küçük bir karantina kümesim bulunmakta balkondaki karantina kümesimi , çalınan kuşlarımdan kalan 2 kuşu üretmek için kullanıyorum sağlıcakla pazar pazartesi gibi konyadada olursam yükledigim resimleri ilk sana sunacam selametle allah emanet..

ŞUANKİ RESİMDE GÖRÜLEN ESKİ PAYLAŞTIĞIM KÜMESLERİMİN RESİMLERİDİR RESİMDE GÖRÜLEN 2 KÜMES YIKILIP O BÖLGE TEMİZLENİP RESİMDE GÖRÜLEN BÖLGEYE YENİ DEMİR KÜMESİM VE TAHTA SALMAM KAYNATILMIŞTIR BURSAYA GELME SEBEBİMDE BİR ARKADAŞIMA YOL ARKADAŞI OLMAK İÇİN GELDİM PAZA YADA PAZARTESİ CUMARTESİ GİBİ TAM BELLİ DEĞİL KONYADAYIM KONYAYA GİDİNCE YÜKLİYECEM ABİ
30 kadar paçasız filo kuşu var 8 adette mavi var 2 si balkonda eski kuşların 6 sıyeni getirdim filo kuşlarının tamamını 150 tlye aldım yakın bi arkadaşım yurtdışına gidecegi için uygun bir fiyattan verip kendine 6 tanesini ayırdı , aradan 4 gün sonra 6 sınıda getirip bana verdi paçasız oldukları takla atmadıkları için pek ilgi alanıma girmiyor , pek vaktimde yok öle yayıp uçuruyorum sevmeme sebebimde budur zevk meselesi yani :D

Kgb9Qx.jpg

http://r1310.hizliresim.com/1g/b/tg3vb.jpg

Geri