Damlara,Çatılara Konan Kuşlara Son Kesin Çözüm.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BReZza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K

BReZza

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samet YILDIZ
Meslek
KUŞÇU
İlgi Alanı
Kuşlar
Bu konuyu aslında geçende bi arkadaşın yaptığı şikayet nedeniyle onun konusunun altına yazmıştım cevap olarak ama ayrıca paylaşma gereği duydum. çünkü çoğu güvercin besleyen bu nedenden dolayı küfürbaz olmuştur kendimde dahil anlatacağım olay kesin çözümdür ben usta bi abimizden duymuştum ve denedim oldu. Konuyu fazla uzatmayıp çöz
me geliyorum. 2 türlü çözüm var

1.si Bakkala gidiyoruz ve 10 adet tavuk yumurtası alıyoruz ve kuşlarımızın konduğu çatıya bütün yumurtaları atıyoruz aradan 1 gün geçiyor ve ertesi gün oraya kargalar doluşuyor.

2.si Balıkçıdan 1 kilo sardalya veya hamsi artık hanisi daha ucuzzsa onu alıyoruz ve siyah bir poşete koyup kuşlarımızın konduğu çatıya atıyoruz ve oraya ertesi gün martılar doluşuyor. ama siyah poşet olması şart

Ve kargalar veya martılar ordayken kuşları 5-6 gün uçurduğumuzda güvercinlerin kafasına orada karga veya martıların olduğu kazınıyor ve alışkanlıklarını en kısa zamanda kaybediyorlar.

İşe yarayacağından eminim ben çünkü kendim denedim arkadaşlarıma da denettim inşallah sizde artık uçurduğunuz kuşlardan zevk ve performans alırsınız Saygılar.

s.a teşekkür ederim herkesin adına,aynı sorun bende de var çünkü deniyeceğim tavsiye ettiğin taktiği,bakalım netice ne olacak..
SAYGILAR.. :tamam:

teşekkürler.Bizim mahalle olrak kullandığımız bir yÖntem.Fakat başkalarının çatısına birşeyler fırlatmakla tepkileri üzerimize çekebiliriz Allah korusun :)

Gizli Yaparsanız Bi sorun olacağını sanmıyorum :) Başkalarının çatısına bişey atmak tabiki güzel bişey değil izi alabiliyorsanız sahibinden Çıkın korkuluk takın ama izin alamazsan Ne yapacaksın Peki :?

Yöntem doğru bir yöntem dostum. İstanbulda martılar damcı oldular.
Hele biz Halice yakınız. Her dam martı dolu.
Bazen güvercinin peşline takılıp kuyruklarını bile koparıyorlar.
Diğer illerdekiler sadece yumurta ve karga ile zor çözerler sanırım.
Eskiden ben böle bir kuş oldumu hemen satardım ki diğerleride
peşine konmasın diye.
İstanbuldan Neco.

Bende halic e Yakın oturuyorum Alibeyköydeyim o yüzdem Karga ve Martı booluğu var alışmış kudurmuştan beterdir derler evet ama yumurtı yada balığı görene karga ve martılarda alışkanlık yapıyor.

Sizin çatınıza bu tür şeyleri atsalar hoşunuza gidermi ?Etrafla iyi gecinmek lazım.Kuşların uçmamasının bir cok nedeni vardır, tokluk, kart yaşlı kuşlar, hastalık belirtisi olanlar veya kondisyon eksikliği olanlar, eskiden , damcı değilde, camcı yani karşı binanın camına konan bir kuşum vardı, satmaya da kıyamazdım, komşu şikayet ederdi hep, kuşun kuyruğuna ufak naylon bağlardım, sırf o camın önüne konmasın diye, buda hoş değil tabi.

arkadaşlar böle şeylerin hiç biri işe yaramıyor benimde ilk başlarım kuşlar salsam direk arka dama konarlardı sonra bişey at kaldır uçur yapıyordum kuşlar uçmaz diye hepsini satıcaktım sonra son bir şans vermeye başladım kuşlara günde 2 kez 1 sabah 1 akşam uzak mesafeden hepsini atıyordum tabi fazlada uzak olmıcak ama yakında olmıyacak şekilde sonra kuşlara böle ata ata uçmayı bilmeyen kuşum sinek olmaya başladı ve şuan kuşlarımı salınca indirmek için kuş göstermem ve çok aç salmam gerekiyor ve kuş göstererek indirdim hep benim çatıya indiler kalktılar hep böle yapa yapa alıştılar şimdi ne yaparsam bizim çatıdalar bu yüzden kuşları açmalısınız ve kuşları korkutmayın kondukları yerden çatı , teras vs korktukları yerden bida örküyor ve gelmiyorlar serbest bırakın ve aralıklarla uzak mesafeden atmayı deneyin ve görüceksinizki kuşlarınız indirmek için kuş göstermeniz veya baya beklemeniz gerekicek hatta..

selam arkadaşlar bu konuyu öyle çatıya hamsi yada yumurta atıp martı karga gibi kuşları alıştırarak çözemezsiniz.martılar gün gelir sizin kuşlarınıza saldırır kargalarda fırsatını buldukça yarulrınıza zarar verir.yada arkadaşlar yazmış uzak mesafelerden kuşlarımızı atıp öle uçuracakmışız.alakası bile yok kuş bi bakarsın 10 saat uçar hava kararır çatıya atar sonra bu işin kolay oldunu görür sürekli çatıya konar.en güzeli kuşlarınızı ellerinizi fazla deymeden ürkek insandan sesten ani hareketten sakınır şekilde yetiştireceksiniz.sonra çatıya konmaya çalıştığında yada konduğunda korkutarak nefes bile almaya fırsat vermeden uçuracaksınız o zamanla nerelerden kolayca yuvaya ineceğini nerelere konup konmayacağını ayırd edecektir.sonuçta oda bir akıl taşıyor.ha yinede zorda kalınca çatıya bacaya konuyor derseniz onun çözümü yok.çünkü onlarda kandan damardan candan olışan bir varlık.saygılarla

ya benim anlamadığım bizim kuşumuz başkasının catısında ne işi var kendi yuvası varken
ya istesemde başka çatıya konmuyolar bizimkiler
bu tamamen yavrulara iyi eğiyim verilememesinden ayrıca her kuş uçmaz
antramanlı kuş uçar
siz kilolu antramansız anaç kuşu roket taksanızda uçuramassınız zorlarsanız karşıya konar haliyle yavrularda peşine ve sonuç biri gittimi hepsi gitmeye başlıyoo sonuçta sizin kümesiniz otel görevi görüyo bi yatmaya bide yemek yemeye geliyolar

Cüzümse eger uygulamaya musait herkez yapabilir.
ama gelde yurt disinda yap cati 3gen atsan damda durmaz.
evlerin catisina cikmak imkansiz.
kargalar ve martilar icin siyah poset uygulamasi burda sökmez.
siyah renkte poset görmedim haliyle kuslarda bilmeyecek.
daha mantikli olani kuslarin kondugu catiya tel atmak böylelikle hic bir kus konmayacak
ve apartman ev sahibide mutlu olacak.

Konu biraz eski olsada bende bu konu hakkında şahsi fikirlerimi sunmak istiyorum.
Bence bu geçerli bir önlem değil. Çünkü kuşlar bir süre o çatıya konmasalar dahi ardından bir kere o çatıya inmeleri eski alışkanlıklarını kazanmalarına neden olacaktır. Birde şöyle birşey var herkezin bulunduğu yerde martılar kargalar bulunmuyor. Şahsen ben burada istediğim kadar hamsi yada yumurta atayım ne tek bir martı gelir nede tek bir karga.. (:
Saygılar..

slm arkadaşlar aslında herkes kendıne göre bı şekılde bı yöntem buluyorlar ama replax arkadaşın dedıgı daha dogru yani kuşları ürkütmek kesın bi çözüm olamaz bellı bı sure sonra karga ve martılardan kurtulmanın yollarını aramaya başlarsınız bu şekılde bende uzunbı aradan sonra tekrar kuş beslemeye başladım dayımın oglundan aldım 3-5 tane kuş ama ilk başlarda kuşları ne yapsam uçmuyorlardı 5 dk uçtukları zaman tamam artık benım kuşlarım uçuyor dedım ama her seferınde ılk ınen kuşları dıgerlerınden ayırdım bu şekılde devam ettım bellı bi zaman geçince kuşlar artık saatlerce uçmaya başladılar onlar böyle uzun sure uçmaya başladıklarında çabucak ınen kuşlarıda tek tek dıgerlerının içine katıp beraber uçurmaya başladım 5 dk içinde inen kuşlarım dıgerlerıne takılıp saatlerce uçmaya başladılar aradan 1 yıl geçtı enaz uçan güvercinim enaz 5-6 saat uçmaya başladılar.yani diyecegım şu ki güvercinleri ürkütmeden korkutmadan da uçurmanın mutlaka bı yolu vardır

ustam martı felan istanbulda adanada yk çözüm söyleyin lütfen

Denemeye değer ama 4 kat yüksekte kondukları çatı cama gellir diye korkuyorum ama iyi fikir.

en kesin cözüm satmak catiya alismis kuslari baskasinin dami catisi ile hasir nesir olan gün gelir o kisi ile papaz olur tecrübe ile sabittir bende kuslari iyi gözlemlemek gerekir ucmuyorsa bir sebebi vardir dili yokki anlatsin zavalli :hayir:

Geri