DANZİGER (danzig) yüksek uçucuları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan loutremonty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eroleskici
Meslek
ressam
İlgi Alanı

Erol Bey selamlar, nasılsınız? Yine güzel güzel kuşlar görmüş olduk, sayenizde. Bu kuşlar nedir ne yapar, sırpa mı benzer budapeşteye mi uçuşu? Ya da belki de daha da farklıdır. Erol bey "sıraka" kuşlarıyla ilgili bilginiz var mı? Bende onlarla ilgili makale arıyorum ama bulamıyorum. Ben budapeşte beslediğim zamanlarda bu kuşlardan da almıştım fena kuşlar sayılmazlardı. Türkiye'de israil postalarıyla karıştırılıyorlar, bu konuya açıklık getirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Makedonya kökenli olduklarını duymuştum.

Ekli dosyalar

• sıraka.webp
    sıraka.webp
    79.5 KB · Görüntüleme: 2,746
  • israil posta1.webp
    israil posta1.webp
    17 KB · Görüntüleme: 2,584
sen makedonsun sanırım:) uğur bu ismi daha önce bir kere duydum ama bilgim yok bu konuda ...pazarcığada benzemiyor istersen sen bildiklerini paylaş

loutremonty' Alıntı:
sen makedonsun sanırım:) uğur bu ismi daha önce bir kere duydum ama bilgim yok bu konuda ...pazarcığada benzemiyor istersen sen bildiklerini paylaş

Yok doğma büyüme Türküm :)) Keşke benden de makalelik birşeyler çıksa. Bu kuşları 7-8 sene önce beslemiştim. O zamanlar budapeştelere de tip derdim. Bilinçsizce birlikte uçururdum, budapeştelerle. Bu kuşlar daha yavaş ve alçaktan uçup süzülen ama çok uçmaya meğilli güzel kuşlardı. Kanat yapıları budapeştelerden daha uzun duruşları aynı budapeşteler gibi dimdikti. Görüntüleriyse fevkalade zaten. Bende mavi beyaz-siyah beyaz çift vardı. mavi beyaz paylaştığın 3.resimlerdeki şekildeydi onu görünce hatırladım bir sorayım dedim :))

erol ben evelki sene bir danzig görmüştüm adamın birinde 2 tane vardı hatta bir pet sitesine ilan yazmıştı süs güvercini diye :) adamı aradım ama ulaşamamıştım bunlardan bulan olursa haberleşelim Dimi Uğur :)

BudapestHighFlyer' Alıntı:
erol ben evelki sene bir danzig görmüştüm adamın birinde 2 tane vardı hatta bir pet sitesine ilan yazmıştı süs güvercini diye :) adamı aradım ama ulaşamamıştım bunlardan bulan olursa haberleşelim Dimi Uğur :)

Vay hocam sen nerdesin ya şu sorduğum konularda bir aydınlat bizi :)) Özletmeyin kendinizi... Site dediniz böle bıraktınız, beklemekteyim haberiniz olsun :))

çok benzer bir süs kuşu var genelde beyaz renkte, adını hatırlamadım şimdi..Bende bir ara isviçre yüksek uçucusu satan biriyle karşılaşmıştım..Araştırdım gerçekten var bu kuşlar..Bulunca fotoğraflarını yollarım..Danzig burada birinde var hemde 8 -10 tane..Ülkemizde, olacağını tahmin etmediğimiz kuşlar var ...Bende çok şaşırmıştım ve almanyadan getirdim demişti bana.Herkes internet kullanmıyor..Bunların ortaya çıkması önemli bence..yani düşünün ben hayatımda duymadığım bir yüksek uçucu öğrendim hemde burada istanbulda bunları yetiştiren biri var ortada .Mesela tabiki bu bahsettiğim kuşa nazaran daha yaygın olmasına rağmen pazarcık adlı ırkı hep duymuş bir türlü karşılaşamamıştım.iki ay önce bir ekmek dağıtıcısı arkadaşla sabahleyin bakkalda nasıl oldu bilmiyorum ağzında güvercinlerle ilgili birşeyler çıktı .Hemen tanıştım pazarcik (i) -besliyorum dedi..bir pazar arkadaşımla bu yetiştiriciyi ziyarete gittik..gerçektende 20 ye yakın kuşu vardı ki 2 tenesi damızlıktı..iki senede bir yetişkin kuşlarının hepsini arkadaşlarına veriyormuş..onlarda artık pazar mezat biryerlerde satıp bu arkadaşa para veriyorlarmış.kuşlar beklediğimden iriydi gagaları kafaları falan..cüssesine hiç aldanmayın bu kuşlar adeta taçsız krallar. sohpetimiz koyulaşmassa yaklaşık 4 saat boyunca orada oturamazdım ..çünki izleyebileceğiniz hiçbirşey yok..kuşlar arada bir bile gözükmediler..biz çıktığımızda bile yoklardı ..ve bunların hepsi 8 aylık falandı..

Erol arkadaşım şimdi bak bunları anlatıyorsun benim kafam karışıyor. Sonra diyorum millete karman çorman kuş beslemeyin diye, sen böyle kuşları bizlere tanıttıkça ben hangi kuşu besleyeceğimi şaşırıyorum. :)))

ne tek ırk nede bir çok ırkı beslemenin ne övünülecek nede yadırganacak tarafları yoktur diyemiyorum bunlar şartlara bağlı..yani imkaanlara..birçok kümesin varsa zevkli olur.avantajları ve dejavantajları bunu icra edecek kişiye göre yine değişir.benim tavsiyem şuşartların müsaitse hatta hepsi için müsaitse hepsinden bakabilirsin..aksi bir durum varsa bunu tavsiye etmem.birde şöyle bir durum: bunların bazılarına ulaşmak,edinmek çok zor.eskiden denizlede konuşurken bütün yüksek uçucuların bir arada ama ayrı kümeslerde bakımı düşüncesini konuşuyorduk..ben kendi evimde sadece sırp bakıyorum. şahsen bu ırktan başka bir ırklada -uğraşmak-istemiyorum..çünki ben kuşçu değilim yani başka önceliklerim var kuşlar en fazla araştırılması gereken bir alan ve hobi benim için.bir arkadaşımlada neredeyse bir küçük daire boyutunda kümes yaptık..orda budapeşteler var..hatta çok hızlı bir şekilde çoğalıyorlar...ordaki ayrı bölümlerede tippler ve tahran güvercini bulup bakmayı planlıyoruz..tabiki bu paylaştığımız ırklarıda bakabilecek imkaanımız var ve yavaş yavaş hepsinden bu yıl içinde edinmeye çalışıyoruz. bunların hepsini onun için yapacağım ..bunların hepsi ile uğraşmak bayağı bir enerji gerektirir.ve bende bu kadar koşturamam sanırım. anlatmak istediğim ve uzattığım sadece mekansan ve maddi bir imkaan değil mental tarafınıda anlatmak istedim

ne kadar güzel kuşlar bunlar kafa yapısı ve gözleri mükemmel birde paçaları olsa bana göre dahada güzel olurdu diye düşünüyorum

Erol arkadaşım haklısın. Ben de aslında şuan önceliğimi kuşlara veremiyorum işlerim yoğun ve araştırmak benimde ilgimi çekiyor. Kırık kuşları alıp yıllar sonra ya bu kuşlar aslında saf değilmiş demek çok doğru gelmiyor bana. Bilinçli bir şekilde yetiştiriciliğini yapacağım nasipse. İşin latifesi aslında önceki yazdıklarım. Ben kararımı verdim; İki ayrı büyük kümesim olacak(içlerinde de ayrı bölmeler olacak- yavruların, damızlıkların ve uçucuların) Birisinde taklacılarımı üretmeye devam edeceğim diğerinde de budapeşte besleyeceğim.(İstanbula geldiğimde nasip olurda görüşürsek, Deniz arkadaşla seni tanımak isterim.)

iyi günler, yukarıda yazılanları okudum ve bu ırk hakkındaki bilinçlenme çaba & isteğinizden ötürü tebrik ederim, keşke herkes elindeki kuşların tarihini,gelişim evrelerini, standard özelliklerini vs.. bilse... gelelim ilk sayfadaki 11. fotoğrafa. her sakallı dede değil, her tepeli kuş da aynı değildir. 11. resimdeki üzerinde norbet giesecke yazan kırmızı çakal kuş da danzig değildir.
saygılar
gürkan okur

değil evet..ben bu fotoğrafları bilgisayarımdaki arşivden yolluyorum yani liste olarak yolladığım için sitede büyük hallerini görüyorum ..sonradan farkettim aslında ama nasıl sileceğimi bulamadım.hatırlattığın için saol

PAZARCIK IRKINDAN BAHSETMİŞSİNİZ EVET PAZARCIK IRKI ÇOK UZUN SURE VE YUKSEKTEN UÇMALARI ILE MEHŞURDUR VE BUNLAR BULGARISTANDA HASKOVA KASABASINDA ÇOK BULUNMAKTADIR VE ŞUAN ELIMIZDE BIZIM 7TK DAMIZLIK VARDIR GEÇEN SENE EN SON UÇURDUGUMUZDA 15 TANE KAYBETTIK ÇOK YUKSEK UÇUP YA YONLERINI ŞAŞIRIYOLAR YADA HAVADA KAYBOLUYOLAR VE ŞU ANDA KUŞLARI DAMIZLIGA ALDIK VE URETMEYE ÇALIŞIYORUZ İNŞALLAH ISTEDIGIMIZ GIBI OLUR ...SELAMLAR. :slm:

s.a. üçüncü fotoğraftaki kuşlar benim beslediğim ambusky (sıraka) dediğiniz kuşlara benziyor bende kiler düz arka tepesi yok gerçi gagalarda siyah ama renk aynı mavi beyaz kuşlar çok hafif ve seri çok uçuyorlar ama kümese girmiyorlar adım at arkalıyıp kümese sokıyım diye havadalar o yüzden telden giriş yaptım kümese şimdi uçuruyorum inince kendileri giriyorlar

mramnali' Alıntı:
s.a. üçüncü fotoğraftaki kuşlar benim beslediğim ambusky (sıraka) dediğiniz kuşlara benziyor bende kiler düz arka tepesi yok gerçi gagalarda siyah ama renk aynı mavi beyaz kuşlar çok hafif ve seri çok uçuyorlar ama kümese girmiyorlar adım at arkalıyıp kümese sokıyım diye havadalar o yüzden telden giriş yaptım kümese şimdi uçuruyorum inince kendileri giriyorlar

Resimlerini koyarsanız ve kuşlarınızı ne kadar zamanıdır(sıraka) besliyosunuz, belirtip bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Bu kuşlar hakkında araştırma yapabileceğimiz kaynaklar var mı, biliyormusunuz?

güzel kuşlar hoşuma gitti kümesde cok şahane ama pek bulunmayan bi cins heralde.. ... GÜRKAN ŞAHİN.....

Geri