Davetsiz Misafir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Newhope
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Newhope

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serkan
Meslek
Bilgisayarcı
İlgi Alanı
Balkonumuza bir güvercin geldi. Önce yabani güvercin zannettim ama sanırım değil. Irkı konusunda yardımcı olur musunuz.

Ekli dosyalar

• kus1.JPG
    kus1.JPG
    830.7 KB · Görüntüleme: 1,591
  • 100_2889.webp
    100_2889.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,614
  • 100_2901.webp
    100_2901.webp
    1,010.4 KB · Görüntüleme: 1,594
Saf bir ırk değil ama evet evcil bir güvercin .. erkek bir hayvan çoğu zamanbu gibi kuşları diğer kuşların yavruları için bakıcı yaparız.

GENÇ BİR KISA GAGALI MELEZİ . ERKEK.

MUHTEMELEN DE ELLE BÜYÜTÜLMÜŞ İNSANA ALIŞIK , UYSAL . KIŞIN EVDE BÜYÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM.

GÜVERCİN BESLEYEN , KIYMET BİLECEK BİRİNE HEDİYE VEREBİLİR YA DA BİR DİŞİ GÜVERCİN ALARAK

ARAMIZA KATILABİLİRSİNİZ..

muhtemelen baska kırığı

Elimizi uzatınca gagalıyor. Balkona koliden kutu yaptım. Orta boyutta bir leğen aldım içine su koydum yıkanması için. Küçük bir su kabı ile küçük bir yem kabı yaptım. Balkona gazete serip koliyi yerleştirdim. Koliye kestim kapı açtım. Gazeteleri koparmış koparmış küçük küçük yuva yapmış kolinin içine. Balkondan uçup gider dedim ama 10 gün oldu bir yere gitmiyor. gidiyorsa haberim yok. İçeri alsam mı üşür mü bilemiyorum. Gagalıyor üstüne gidince anlamadım ne yapayım. Eş mi alsam nasıl nereden alırım henüz araştırmadım alırsam eğer nasıl bir eş almalıyım. Ne demeliyim alırken ırk olarak

Diğer Resimleri

Ekli dosyalar

• 100_2905.webp
    100_2905.webp
    915.3 KB · Görüntüleme: 1,618
  • 100_2907.webp
    100_2907.webp
    689.1 KB · Görüntüleme: 1,551
  • 100_2904.webp
    100_2904.webp
    540.5 KB · Görüntüleme: 1,528
kırık bi kuş bu eşlesenizde yavruları melez olur.Eş alırsanız en yakın olarak BASKA ırkı olabilir.

MEVCUT FOTOLARLA GÜVERCİN SATAN BİR YERDEN 10 TL YE DİŞİ BİR GÜVERCİN ALIRSANIZ ÇOK MUTLU OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

SEVİMLİ BİR GENÇ ERKEK BENCE.

FAKAT DİŞİ ALIRSANIZ, HEMEN SALMAYIN .KAÇIP ESKİ EVİNE GİTMESİN.O DA KARTONA ALIŞACAKTIR.

YAVRULARININ FOTOLARINI DA GÖRMEK İSTERİMM..BU YAKIŞIKLININ , İNŞALLAAH.

TERTEMİZ YEMLİK VE SULUKTA YAPMIŞSINIZ..FARKINDA OLMADAN ARAMIZA KATILDINIZ BİLE. :heyo:

Cevabınız için teşekkür ederim. En kısa zamanda bir dişi alacağım. İnternetten araştırıyorum nereden alabilirim bakıyorum. Dişiyi salma demişsiniz nasıl salmayayım bilemedim. Okuduğum bazı yazılarda bantlama ve kanat çekmeden bahsediyorlar ama sanırım iki yolu da yapamayacağım. Eziyet etmeden en kolay şekilde nasıl yaparım dişiyi salmamayı.

kanadını bantlaman gerekiyor serkan abi.kanadını aç ve son altı tanesini orta kısmından birleştirerek bantla.dişiyi de onun yanına bırakırsanız kanatları açık şekilde anında kaçacaktır.bu güvercin gibi kaçmayacağını düşünebilirsiniz ama emin olun kaçar.eğer kümes yapmak isterseniz sitede birçok kümes örnegi var.özel satılan yemlik ve suluklar da var 3 5 liraya temin edebileceğiniz şeyler.bulunduğunuz ilde haftada bir gün kesinlikle mezat kuruluyodur.onu araştırın ve gidip bir tane dişi alın.bir de yemlik ve suluk alırsanız kuşların pislikleri yem ve suyun içine girmez ve hijyenik beslemiş olursunuz hayvanları.umarım yardımcı olabilmişimdir.bu arada kuş çok tatlı gözüküyor gerçekten :).

Çok şirin bir kuş.Ama strese girmemesi için en kısa zamanda yanında eş alırsanız iyi olur güvercinler sosyal hayvanlardır.Yeni resimlerinizi gözlemlerinizi bekliyoruz (:

kuş bango kırıgıda olabilir ama yüksek ucucu bir kusada benziyor. yani selanık dönek gibi kusları ucurmada kullanılan kuşlara benziyorlar buna es olarak bir bango ırkı alırsanız yavrularını kısa gagalı uckucu bi ırk olarak özgürce saatlerce ucurabılırsınız. alıcak oldugunuz dısının kanatlarını bantlarsanız 3 hafta gibi bir alısma suresı kadar dısıyıde alıstırmıs olursunuz.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi kuş çok tatlı birşeye benziyor elde beslenmiş olabilir , çünkü tek başına ve başka kuş olmayan bir yere gelip alışması çok da olağan bir durum değildir. Bu kuşa bir dişi eş alarak kuşları izlemenin zevkini çıkartabilirsiniz. Onlar aralarında oynaşır ötüşürler yavru yaparlar bunlar göz zevkine hoş gelen şeyler. Ve sizde yavaş yavaş kuşçuluğa başlamış olursunuz (:
Saygılar..

Davetsiz misafirimiz geldiği gibi gitti. Pazar günü dişi bir kuş alacaktım ama bugün akşam geldiğimizde güvercinimiz uçmuş ve gitmiş. Gelir mi bilmem buradaki evler birbirinin aynısı balkonumuzu tanıyabilir mi acaba. Üzüldük... İnşaallah gelir Pazar gününe kadar gelirse birde arkadaş alacağız.

Newhope' Alıntı:
Davetsiz misafirimiz geldiği gibi gitti. Pazar günü dişi bir kuş alacaktım ama bugün akşam geldiğimizde güvercinimiz uçmuş ve gitmiş. Gelir mi bilmem buradaki evler birbirinin aynısı balkonumuzu tanıyabilir mi acaba. Üzüldük... İnşaallah gelir Pazar gününe kadar gelirse birde arkadaş alacağız.

KUS YEM YEDİGİ YERİ BİLİR ZATEN ODA ES ARAMAYA GİTMİŞTİR YABANİLERE TAKILIP KENDİNE BİR ES EDİNMEZSE MUTLAKA GELİR EGER GELİRSE ES AL ES OLANA KADARDA SERBEST BIRAKMA GELECEGİNE İNANIYORUM

SAYGILAR

İnşallah tekrar geri gelir davetsiz misafiriniz. Gitmesine üzüldüm ama Muharrem abinin de dediği gibi kuş yem yediği yeri bilir umudunuzu yitirmeyin , geldiğinde de bir eş alırsanız bir daha gitmeyeceğine eminim..

Newhope' Alıntı:
serkan abi söyledik ama dinlememişsin sanırım.gitmesi çok normal.geleceğini de hiç sanmıyorum çünkü eşi yok.ama yine de umarım gelir sizde bir eş alıp beslersiniz

kardeş ben hiç bilmez iken böyle bir misafir sayesinde kuşçu oldum herhalde sende niyetlendin

Geri