Dekort ilacının faydaları nedir ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayal_gemisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 38K
  • Etiketler Etiketler
    dekort
www.kuscular.org
Ad Soyad
Emre Tan
Meslek
SeRBesT...
İlgi Alanı
Kediler
merhaba birçok kişi kuşlar için dekont adında ilacı öneriyor halsiz ve hasta olan kuşlar için acaba ne tür faydaları var ..

şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Re: Dekont ilacının faydaları nedir ??

hayal_gemisi' Alıntı:
merhaba birçok kişi kuşlar için dekont adında ilacı öneriyor halsiz ve hasta olan kuşlar için acaba ne tür faydaları var ..

şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

Merhabalar,
dekont mu? yoksa dekort mu? bu ilacı hangi hastalık için öneriyorlar birde bunuda belirtirseniz bilgimizce belki yardımcı olabiliriz geçmiş olsun.

evet dekort ilacı :) bu ilacı kuşlarda hasta olduğunda , halsizlik , kanat tutulmasında faydalı olacağını öneriyorlar .. kullandım sebab cinsi kuşumda biraz halsizdi ve çok oyunlu bir kuştu hapı verdikten sonra kuş 3 gün içinde çok iyi oldu ve oynaya oynaya gitti benden

çünkü kuş daha bana geleni 3 gün olmuştu :(

selamlar. "dekort" adı verilen bu ilaç piyasaya tablet olarak sürülmüş olup insanlar için kullanılan bir ilaçtır. dolayısıyla her eczanede bulunur. insanlara kortizon tedavisi için önerilen bu ilaç kuşçular tarafından da sıklıkla kullanılmaktadır. kuşlarımızın özellikle ayaklarındaki tutulma durumlarında, kuşun ayağını yere basmadığı durumlarda kullanılır. bir nevi eklem tutulmaları için de diyebiliriz. aynı zamanda kanattaki tutulmalar için de bu ilaç kullanılıyor. bazı arkadaşlar "halsizlik" için kullanılıyor demiş ama bu ilacın halsizlik giderici bir özelliği yoktur. insandaki eklem tutulmaları, romatizmal hastalıklara verilen bu ilacin halsizliğe çare olabileceğini sanmıyorum. tabi kuş kas tutulmasından halsiz düşmüşse belki olabilir ama her pusan kuşa, yeme iştahla vurmayan kuşa da verilmemesi taraftarıyım. ayak ve kanat tutulmaları için her zaman da olumlu sonuç vermez belirteyim. kullanım şekli kuşun hastalık durumuna göre sabah akşam 1er tane yutturulur. çok önemli bir konu değilse yalnız akşamları yutturulur. geçmiş olsun:)

ben dekort u bacak ve kanat tutulmalarında kullandım çokta iyi geldi, bacakları tutulmuş kuş düzeldi...

yazmış olduğunuz ilacı ben tablet halinde güvercinlerde ayak tutulması yada ayak felci nasıl tabir edilirse bu hastalıklar için kullanıyorum çok olumlu sonuçlar aldım insanlar için kullanılan bir ilaç olduğu için eczanelerde rahatlıkla bulabilirsiniz yanlız dozuna dikkat etmek gerekiyor ben 2 parçaya kırarak veriyorum güvercine saygılar

güzel ilacmış ve faydaları güzell :)

yardımlarınız için çok teşekkürler

S.a Bu İlaç gerçekden fayda ediyomu vede Nasıl kullanılmalı dün kusum ayaklarının üsütnde duramıodu bi abi bu ilacı söyledi gittim attım bu gün İyleşirmi Acaba

S a emre kardeşim ibrahim kardeşimin de dedigi gibi dekort 25 50 100 tabletler şeklinde kuşlarda eklem tutulması kanat tutulması yumurta felci geçiren kuşlarda kullanılır aslında tedavileri geçicidir zararlı ve doping etkilidir bazı kuşçular turnuvalarda kuşlarına bu ilacı verirler aslında kullanılmaması daha uygundur yan etkileri bilinçsiz fazla kullanımlarda çok görülür kuşu içten bitirir kullanılmasa daha iyi olur
SAYGILAR

Çok sağol muharrem abi . Bilgin üzerine kullanmıcam bu ilacı .

BU SEZON 3 KUŞ DA KULLANDIM YÜRÜYEMEYEN KUŞ BİLE AYAKLANDI 3 GÜN YARIM TABLET VERDİM KUŞLAR KOŞUYO

Dekort iki ucu keskin bir ilaçtır.Ağrı giderici özelliği vardır.Bu ilaç bir nevi hormondur.Uzun süre kullanıldığında kemiklerde defarmasyon yapar kıkırdak dokuyu eritir, kortizon tedavisinde kuşları tuzdan uzak tutmak gerekir.

ben bir insana bu ilaçtan verdiklerini ve mide ile yemek borusunda ağır tahriş yaptığını gördüm.

Geri