Demir iskeletli OSB kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ua46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ua46

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
nurullah çiftçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Herkese Selamlar..

Benim de bir kümes projem var dama yapacağım. Daha önce güzel bi kümesimiz vardı bazı gereksizler yüzüne yıkıldı orası, şükür şimdi onlardan kurtulduk rahat rahat besleyebliriz artık. Yeni kümes biraz masraflı olacak gibi ama olsun, güvercinleri uçurmaya başladığımız zaman unuturuz herşeyi.

Kümesi osb'den yapacam aşağıda örnek bi resim var hangi tipte yapacağımın resmi. İskeleti demir profilden olacak, maraşın rüzgarına öyle dayanır ancak :) dışına osb monte edeceğim. Çatısı ondoline eğer bunu bulamazsam normal çatı malzemesi kullanırım.Kapısı demir kapı olacak eski kümesin kapısı duruyor hala

Merak ettiğim konu toplam maliyeti tahmini ne kadar olur acaba? Bu konularda bilgisi olan abiler, arkadaşlar yardım ederse sevinirim..

Şimdiden herkese teşekkürler.

2000 TL

O kadar tutmaz bence türker abi osb kullanacağım diyor.
Eski kapıyı kullanacağım diyor.
Profil,osb ve çatı malzemesi bu kadar.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
O kadar tutmaz bence türker abi osb kullanacağım diyor.
Eski kapıyı kullanacağım diyor.
Profil,osb ve çatı malzemesi bu kadar.
:haha: MALZEME TABBİİ Kİ TUTMAZ ..
NAKLİYE,İŞÇİLİK, TELİ ,ÇİVİSİ,YUVASI ..OTU ,BOKU ..BİTER Mİ..?

KENDİ ELİNDEN GELİYORSA ..BAŞKA..BEN YAPAMAM DA.. :evet: TABBİ Kİ FİYATI ATTIM KAFADAN ..MALZEME BİR ŞEY TUTMAYACAKTIR..

SEN BAŞLA BİR ...HAYDİ BİSMİLLAH..FOTOLARINI DA YAPIM AŞAMASINDA ÇEK..
faydalı olursa bir numune kümes yapımı linki
bursa-oynar-guvercinleri/turker-oden-in-bursa-oynar-akkanat-guvercinleri-t12932-110.html

Malzeme tek sorun yoksa benim elimden gelir az çok yavaş yavaş yaparız acelemiz de yok ya :) korktum bi an 2000 tl diyince :)

Ben daha önce de görmüştüm bu konuyu da, şimdi gerçekten çok iyi oldu tekrar görüp hatırlamam bana çok yararı olacak. ayrı bi fikir oldu tahtadan da yapabilirim iskeletini. hemde şekil olarak iyi örnek oldu teşekkürler

Benim ikinci kümesim biraz daha büyük (Boy 300 cm x En 200 cm x Yükseklik 220 cm) idi ve 1250 lira civarında tutu. Aşağıdaki başlığı incelersen kümesi ve kullanılan malzemeleri gçrebilirsin.
Kolay gelsin...

https://www.guvercinler.org/konular/2-kumesimi-bitirdim.9587/

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında tam istediğim gibi bişey de biraz fazla profesyonelce ben daha amatörce yapımı kolay bişey planlıyorum.Kümesin içi de böyle bölüm bölüm değil de sadece tüneklerden oluşacak, birazda ondan dolayı fazla olmuş olabilir maliyeti. Karışma kuşu besleyeceğim için böylesi daha iyi oluyor daha önce de öyleydi zaten kümes

Geri