demir kümes mi beton kümes mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hamit sarioglu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hamitcan
Meslek
sarıoğlu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar kuşlarımın güvenliği için demir veya beton kümes istiyorum demir kümes mi daha mantıklı olur güvenli için betondan kümes mi birde maliyet olarak hangisi daha ucuz olur?

Beton kümes yaptırsan daha iyi olur çünki demir zamanla paslanabilir.Fiyat konusu da kafesin boyutuna göre değişir ama adam akıllı bir tahta kafes yaptırsan en iyisi o olur

tahta kümes güvenlik için manıksız değil mi

Güvenlik açısı İnsanlarsa beton kafes en iyisi,fakat sansarlar felan ise doğru düzgün yapılmış tahta kafeste yeterli olur.

yok hırsızlardan korunmak amaçlı güvelik demek istediğim

o zaman beton kafes daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü demiri kesebiliyorlar.

demirli kümes paslanmaz tabi antipas boyayla boyarsan beton daha iyi olur içini sıvar dışınıda kalekim çekersin bizim abi bugünlerde yaptırdı 20 mt2 tuğladan işiçi tuttu bir günde yaptı sade duvarları çatıyı içini ve dışını kendin sıvarsın kolay interneten bir kaç videoya bakarsan maliyeti toplam 1 milyarı bulabilir tahminen

Bence Demir Daha Güvenilir tabi yuva büyük olcaksa yoksa yuvayı kaldırır götürürler kilitte gömme kilit olursa ii olur

bide biri paslanma fln yazmış benim aklıma söle bi fikir geldi içinide tahtayla kapla demir kümesin

saygılar benim fikrim bu :tamam:

İstediğin ebata göre demir kümes yapdırman daha mantıklı olur tahminim 1,5 1 yada 2,1 ebatlarında alırsan ısını görur malıyetı sana ankara sartlarına göre hesaplıyorum kullanılmıs bulursan 400 500 lıra arası olur sıfırdan yapdırayım dersen 1,000 lıraya kadar cıkar kumesın etrafınıda sıtraforlayıp tuglayla örebılırsın yıllardır demır kumeslerımız var bır sıkıntısını göremedık 4 5 sefer calmaya geldıklerınıde dusunursek kılıt sıstemını falan ıyı hesaplaman lazım

arkadaşlar merhaba.öncelikle şunu söylemeliyim ki en iyisi tuğladan kümes. benim eski kümesim demirdi.yazın çok sıcak,kışın çok soğuk oluyordu.yalıtım yaptım. önce içine sonra dışına ama kâr etmedi,yalıtım yapınca (içten) kümesin içi küçüldü. ve o kümesten hiç yavru alamadım.demek istediğim o ki siz siz olun kuşlarınıza eziyet etmeyin demir kümes yapmayın. biz önceki evimizden taşındık geçen hafta kuşlar daha orada. allah nasip ederse ben buraya (tuğladan) adam akıllı bir kümes yapacağım. seninde böylebir kümes yapmanı tavsiye ederim. benim hesabıma göre yapacağım yerin maliyeti 750-800tl biryer.

Saydılarımla,

Umut BENLİ...

DEMİR KÜMES ; GÜNEŞTEN KORUNUYORSA (AĞAÇ ALTI GİBİ .) GÖLGEDE SICAK OLMUYOR..İYİ BİR HAVALANDIRMA DA VAR SA ..KİLİT SİSTEMİ DAHA SAĞLAM OLABİLMEKTE DERİM..SAĞLAMLIK AÇISINDAN TABİİ Kİ ...SAĞLIK AÇISINDAN DEĞİL..
AHŞAP KÜMESİN SAĞLIKLI OLDUĞUNA İNANIYORUM. paylaşmak istedim..kolay gelsin.

Geri