DENETİMSİZ ! ''BAYAT VE BÖCEK İLAÇLI KUŞ YEMLERİ ' SATILIYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
KUŞLARIMIZA SAĞLIKLI OLABİLMELERİ İÇİN ;
TAZE , İLAÇSIZ, TERTEMİZ ...YEMLER VERMEMİZ GEREKMEKTE.

ÇOK UZUN BİR YAZI OLUŞTURULABİLİR BU KONUDA .BEN KISA VE ÖZET OLUŞTURACAĞIM .

1) BİLDİĞİMİZ KİŞİ YEMİ ÜRETTİ İSE , KUŞLARA VERİLEBİLİR.
2)YEM YIKANIP VERİLEBİLİR.
3)YEMİN MARKASI GÜVENİLİR VE SON KULLANMA TARİHİ VAR İSE ,
4)...

HAYVAN HAKLARINA GÖRE ; *YİYECEKLERİ ÜRÜNLER KALİTESİZ OLAMAZ.* DENETİMSİZ SATILAMAZ.

birçok kişi bilmekteyim , ilaçlı yem nedeni ile * kuşları ölmüştür.! *

*hiç kimse para kazanmak adına ; değişik kalitedeki yemleri harmanlayamaz .piyasaya gelişi güzel dağıtamaz.*

acilen sıkı denetim gereklidir.!

Re: DENETİMSİZ ! ''BAYAT VE BÖCEK İLAÇLI KUŞ YEMLERİ ' SATIL

[email protected]' Alıntı:
KUŞLARIMIZA SAĞLIKLI OLABİLMELERİ İÇİN ;
TAZE , İLAÇSIZ, TERTEMİZ ...YEMLER VERMEMİZ GEREKMEKTE.

ÇOK UZUN BİR YAZI OLUŞTURULABİLİR BU KONUDA .BEN KISA VE ÖZET OLUŞTURACAĞIM .

1) BİLDİĞİMİZ KİŞİ YEMİ ÜRETTİ İSE , KUŞLARA VERİLEBİLİR.
2)YEM YIKANIP VERİLEBİLİR.
3)YEMİN MARKASI GÜVENİLİR VE SON KULLANMA TARİHİ VAR İSE ,
4)...

HAYVAN HAKLARINA GÖRE ; *YİYECEKLERİ ÜRÜNLER KALİTESİZ OLAMAZ.* DENETİMSİZ SATILAMAZ.

birçok kişi bilmekteyim , ilaçlı yem nedeni ile * kuşları ölmüştür.! *

*hiç kimse para kazanmak adına ; değişik kalitedeki yemleri harmanlayamaz .piyasaya gelişi güzel dağıtamaz.*

acilen sıkı denetim gereklidir.!

bende son zamanlarda yaşanan ölümlerin yemlerden yada sulardan kaynaklandığını düşünmeye başlamıştım! bu konu gerçekten çok önemli çünkü; böyle bir durumda ne olduğunu anlayana kadar ne verseniz fayda etmez, zehirlenip acı şekilde ölür hayvanlar :hayir: ilaçlara ek olarak ısırgan çayı verilebilir; gıda zehirlenmelerinde faydalıdır ancak 2 günden çok kullanıldımı zamansız tüye sokuyor. dikkatli kullanılabilir.

Son düzenleme:

RESMİ GAZETELERDE HİKAYE YAZMAK YETMEZ ..

KANUN KOYUCU ; UYGULAYICI KİM ? DENETLEYEN KİM .? CEZASI NE ? SONUÇ NE ? KAÇ KİŞİ ?..

EĞER ENGELLEMİYORSAN , İŞ İN İÇİNDESİNDİR ..MENFAATİN VARDIR !

http://www.vetder.org/yayin/yayin5.pdf

BU SİTENİN EN ÖNEMLİ KONUSU BU OLMALIDIR..

ÇÖZÜM ÜRETEN YOK
DÜŞÜNEN YOK
YAZAN YOK
FİKİR YOK
,
.
O HALDE * KUŞLARINI DÜŞÜNEN YOK .*

kesınlıkle katılıyorum ama ınsan gıdalarına bıle katılan yabancı maddeler bukadar cok ken kımse hayvanları dıkkate almıyor.

Karışık yem alınmasına karşıyım, çünkü bayat ve böcekli oluyor. Buğday, mercimek ve cin mısırını ayrı olarak alıyorum ve kendim karıştrarak veriyorum. Böylelikle taze yem yemiş oluyorlar, raflarda uzun zaman duran yemleri satan yerlerden alınmamalı.

YEMLER
.............
10KG
25 KG
50 KG ..
OLUP * ETİKETLERİ PAKETLEME ,SON KULLANMA TARİHİ VE MARKALI DA OLMALI ..BİRİLERİ SORUMLUĞUNU ÜSTLENMELİ ..
ANALİZLERİ YAPILMIŞ OLMALI .. kanaatimce

Zeytinburnunda yem aldığım bir yer var, artık buğdaylar bile paketlenmiş şekilde ve tozsuz şekilde satılıyor.

İstanbul'da bulunup yakın olanlara tavsiye ederim, her türlü güvercin yem ve malzemesini bulabilirsiniz, Olivium AVM karşısı. :tamam:

http://www.petyuvasi.com/index.php

Ucurma kümesimdeki kuşlar dunden beri kusmaya başladı, bu kuşlar normalde sağlıklı kuşlar olduğu için ilaç kullanmıyorum.Yemleri buğdaylı karışık en iyisinden elenmiş devamlı aynı markayı kullanıyorum ,ya yemde var birşey yada dışardan bişey yediler.Yemı alalı 2 gun oldu yemi isteksiz yiyorlardı yemde birşey olacağını anlamalıydım.Bugün buğday alıp yem diyetine geçeçeğim.Sabah sularına süper vit vitamin verdim ,kuşlar ya yem yemediklerinden dolayı yeşilimsi dışkılamaya başladı ,ateşli hastalık olsa su tüketimi fazla olur.bir kaç gün içinde belli olur.

KENDİME SÖZ VERDİM ...1 AY ÖNCE
KANARYA VE MUHABBET KUŞU ...ÖTÜCÜ KUŞLARIN YEMLERİ İLE BESLİYORUM .GÜVERCİNLERİ .
GÜVERCİN YEMLERİNE ÖZEN GÖSTERİLMİYOR..
5 KG GALETA UNU , 1 KG MISIR UNU , 1 KG BUĞDAY UNU ,ÖTÜCÜ KUŞ ÇEREZLERİNİ KARIŞTIRIP SIVI YAĞ İLE HARMANLAYIP VERMEKTEYİM

Ekli dosyalar

• DSC00362.webp
    DSC00362.webp
    86 KB · Görüntüleme: 1,055
  • DSC00364.webp
    DSC00364.webp
    85.4 KB · Görüntüleme: 1,070
  • DSC00366.webp
    DSC00366.webp
    91.4 KB · Görüntüleme: 1,062

evet problem yemdeymiş, yemi değiştirince şikayetler düzeldi.Yemi değiştirmeyip ilaç girseydim eğer bir çok kuş belkide ölecekti.Bu konu ile de bir hatırlatmada bulunayım dedim.

gökay' Alıntı:
Ucurma kümesimdeki kuşlar dunden beri kusmaya başladı, bu kuşlar normalde sağlıklı kuşlar olduğu için ilaç kullanmıyorum.Yemleri buğdaylı karışık en iyisinden elenmiş devamlı aynı markayı kullanıyorum ,ya yemde var birşey yada dışardan bişey yediler.Yemı alalı 2 gun oldu yemi isteksiz yiyorlardı yemde birşey olacağını anlamalıydım.Bugün buğday alıp yem diyetine geçeçeğim.Sabah sularına süper vit vitamin verdim ,kuşlar ya yem yemediklerinden dolayı yeşilimsi dışkılamaya başladı ,ateşli hastalık olsa su tüketimi fazla olur.bir kaç gün içinde belli olur.
demiştin * haklı çıktık *
YEMLER ÖLÜM SAÇIYOR KUŞLARIMIZA..DENETİM , CEZA YOK!

BÖCEK İLAÇLI YEMLER ,,
SU İLE YIKANARAK ARINMAMAKTA *

Geri