deneyimli oyun kuşu ustalarına çok önemli bir sorum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ketronsamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
samet erden
Meslek
müzisyen
İlgi Alanı
Kediler
slm sayın kuşçular üyesi abilerim ve kardeşlerim benim size bir sorum olacak..uzun uğraşlar sonbucu elde ettiğim bir çift yavru var bu iki yavru benim için kan soy demek 2 side erkek çıktı ve 1 tanesi çok şahane oynadı diğerini uçurmadık fazla oynamadı dünde oynayan erkek yuvada ayağna ip takımış orda ölmüş çok üzüldüm nerdeyse kuşçuluğu bırakacam o kadar moralim bozuldu en iyi kuşum gitti ama oynamayan erkek kardeşi duruyo şimdi kümesin kapısını bile açmak istemiyorum.. sizlere soruma gelince bu iki erkek kardeş de aynı kanı mı taşıyo? yani ölen oyunlu yavrunun kanı oynamayan kardeşinde de mevcutmudur bunu çok merak ediyorum çok önemli benim için deneiyimli abilerime rica ediyorum bu soruyu yanıtlasınlar şimdiden teşekkür ediyorum

Aynı anne babadan çıkma yavru ise tabiki aynı kanı taşır senin aklına takılan sanırım kalan yavrunun oyunsuz olması sıkıntı olmaz kan olarak kardesının genlerını tasıdıgı için bunun yüzlerce örneği var bendede mevcut kardeşleri caprazlayıp ucurmadan yavru almaya devam ediyoruz altından çıkanlar oynuyor

teşekkür ederim osman abi bunu çok merak ediyordum neredeyse kuşçuluğu bırakacaktım çok kötü bierşey değer verdiğin bi kuşu ölü bulmak şimdi içim rahatladı kan hala duruyo demektir

aklıma takılan küçük bir şey daha var oynamayan yavru hep yatmadı uçurduk fazla oynmadı yani sefer başlamadı bunda si sorun olurmu

Kardeşlerin hepsi birbiriyle aynı oyunu yapacak diye birşey yok ortalamaya bakarsın uçan kardeşlerde kimi uzun oynar kimi kısa oynar standart olarak hoşuna gidiyorsa sorun yok söyle örnek vereyim geçen sene aynı kardeşlerden 5 yavru uçurduk üctanesi standart üstü oynadı iki kardeş daha kısa ama görevini yapdı insan oğlundan örnek biç kardeşlerin huyu suyu bile birbirini tutmuyor .

işte benim içinde önemli olan ve aklıma takılan şey oyunsuz kardeşten alacağım kan (dişileri aynı kuş olarak hesap edersek) ölen oyunlu kardeşten alacağım kan aynı mı yani

ketronsamet' Alıntı:
işte benim içinde önemli olan ve aklıma takılan şey oyunsuz kardeşten alacağım kan (dişileri aynı kuş olarak hesap edersek) ölen oyunlu kardeşten alacağım kan aynı mı yani

elinde kalan erkege aynı kan dişilerle esleme yaparsanız aynı kan kuslara devam edersiniz

tek kan kuslardan hiç oynamayana hosa gitmeyen yavru çıkabilir bu demek degildirki o kus kötüdür hayır o kusun altındanda çok çok kaliteli yavrular çıkar ama aynı kan kusdan alınan 10 yavrudan en az yedi sekiz tanesi oynamalı

bu on yavrunun 3 5 tanesi oynuyor kalanı oynamıyorsa işte o zaman sorun vardır es degiştirmelidir

çünkü tutmamıs yani olmamıs demekdir

YANİ OYNAMAYAN KUŞ OYNAYAN KARDEŞİYLE AYNI KALİTE KAN TAŞIYOR ÖYLE Mİ

TEŞEKKÜR EDERİM MUHARREM ABİ SOYUNU KAYBETMEK İSTEMEDİĞİM BİR KUŞ O YÜZDEN ÇOK SORU SORDUM TEŞEKKÜR EDERİM :)

mevzu çözülmüş soruya cevap bulunmuş.. pekiiiiiiii kümeste o kuşun eline ayağına vs. dolanacak ve öldürecek kadar ipin ne işi var? :)

abi valla o kadar üzücü bir durum ki anlatamam yani ip te nerden çıktı anlamadım 2 gündür daha yeni kendime geldim çok kötü bir durum mevzu da o yüzden uzadı biraz :)

Kan tutturmak muharrem abinin dediği gibi 1 2 yavruyla anlaşılmaz en az 10 yavru üzerinden yorumlama yapılabilir buda sabır işi 10 yavru demek 1 seneyi geçen bir emek demek o yüzden bu işde önemli olan ilk şey sabır aynı kan yavruya vurup altından çıkanlarla bunu deneyebilirsin.

Her yavru aynı olmaz ya babaya çeker ya anaya senın oynayan yavrun babadanmı almış anadanmı o önemli kan kovalıyorsan dıbıne kadar uçurup göreceksın kuşu yavru yumurta görecek yavru tüyünü degışecek tutmadı olmadı hemen def edeceksin ondan aldığın yavru asla ondan iyi olmaz hedefe anca böyle varılır yok ben bu yavruya güveniyorum kaybolanla aynı kanı taşıyor yavrusunu hemen alayım ama yavrusu oynar bu mantık yıllar alır getirir sen hagla kan kovalıyor olursun kuşun sonunu görecek kana devammı tamamı ozaman karar vereceksin saygılar arkadaşlar

slm okan abi ben kanı tutturduğuma inanıyorum onda bi sıkıntı yok da benim tek çabam iki karde şde aynı genlerimi taşıyor yoksa iki kardeşten altından çıkacak kanlar farklı mı olur bunu merka ediyorum sen başka bişey demişsin şimdi kafam karıştı.. yani tek soru şu iki kardeş de aynı geni mi taşıyor? daha da açarsak oynayan yavrudan alacağım soy oynamayan yavrudan alacağım soyla aynı mı olacak bu önemli benim için çünkü oynayan yavru öldü oynamayan yavru elimde kaldı bana birisi çıkıp şunu diyebilirmi acaba 'KARDEŞİM FARKETMEZ OYNAYAN YAVRUYLA OYNAMAYAN YAVRUDAN ALACAĞIN YAVRULAR AYNI KALİTEDE OLUR' DİYEBİLİRMİ BEN BUNU MERAK EDİYORUM SAYGILAR

Altından gelen yavrular amcası gibi çıkarmı ?
İşte bu soruyu hiçkimse bilemez.
O yüzden bu soruya cevap aramak da manasız.
Hayatta kalsa idi ve onlarca yavru alsaydınız o oynayan ölen kusunuzdan onlarca yavrunun hiçbirinin vasatı geçememesi de mümkündür.
O oynadı diye yavrularına aktarabileceğide kesin değil.
Ha onu çok iyi oynayan bir dişi bulup onla eşleşeseniz bile yavrular fos çıkabilir.

Ama bu oynamayan kardeş oynamayan bir başka dişi ile eşlersiniz bakarsınız yavruların çoğu iyi işler çıkarır bunları hiçkimse tahmin edemez.

Bir kan, damar oluşturmak için elinizde o dediğiniz kuşun soyundan en az bir kaç çift olacak ve bir kaç yıl bunları eşleyerek altından yavrular alarak.Muharrem abininde dediği gibi aldığınız 10 yavrunun 8 i falan birbirne yakın performans sergileyesin ki bundan sonra bir soy oluşturduğunuzu söyleyebilesiniz ve kalan erkeği eşleyecek aynı soy dişiniz olmalı ki diyebilelim ki yıllardır takip etmişsiniz 10 larca yavruda denemişsiniz 10 yavrudan oynamayan o 2 yavru da olsa altından aynı kuşlar çıkar diyebilelim.

Geri