DENİZLİ TOKUR GÜVERCİNLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
Tokur güvercini yalnızca denizli li güvercin yetiştiricileri tarafından bilinir.onları dünyanın başka hiçbir yerinde göremezsiniz.

yazıkki soyları tükenmek üzere sayıca çok azaldılar.belli başlı yetiştiricilerimizde bulunmakta onlarda haklı olarak hırsızlık olayları nedeniyle saklamaktalar.

oysa tokur güvercinler fiziksel benzersizlikleri ve karakteristik özellikleriyle de tamamen başkadırlar.böyle bir değerin yitip gitmesine göz yummayan denizli güvercin evi derneği organize oldu ve hummalı bir çalışma başlattı.

2007,2008,2009 yılları çok sayıda yavru elde etmek üzere planlandı.

DENİZLİ GÜVERCİN EVİ DERNEĞİNE bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederim.

saygılarımla
umut coşkun

Ekli dosyalar

• yb_01.webp
    yb_01.webp
    120.6 KB · Görüntüleme: 3,417
...

Ekli dosyalar

• yb_04.webp
    yb_04.webp
    118.3 KB · Görüntüleme: 3,272
...

Ekli dosyalar

• yb_07.webp
    yb_07.webp
    117.7 KB · Görüntüleme: 3,232
Umut bey bashsettiğiniz bu kuşlar nasıl uçucular..tek olarak uçurulup döneklere rehberlik mi ediyorlar..yoksa filo halinde mi uçuruluyor veya dolapçılarlamı uçuruluyor..

selamlar
bu kuşlar genellikle filo halinde düz uçucudurlar.döneklere ve dolapçılarada rehberlik edebilirler.Ama dediğim gibi nesli tükenmekte olan ırkı pek fazla uçurabilen yok

bu kuşlardan üretim yapmak isteyenlere nasıl yardımcı olunuyor ,,belirli bir ücret karşılığında satılıyormu yoksa bu kuşlara emek verip çoğalması için belirli şartlarda hediye edilmek üzere verilebiliyormu?

selamlar
arkadaşım bu kuşlar bi kaç kişinin elinde var onlarda saklıyolar hırsızlığa karşı ne satıyolar nede hediye ediyolar kendi yakınları dostlarıyla üretimini yapıyolar çoğalıncada satarlar

kısa gagalılardan sadece hünkariyi severdim ama bu kuş çok hoşuma gitti açıkçası

paylaşım için tşkler..

bygecce' Alıntı:
kısa gagalılardan sadece hünkariyi severdim ama bu kuş çok hoşuma gitti açıkçası

Tek kelimeyle harika kuşlardır tokur güvercinleri

Selamlar öncelikle bu ırkı çoğaltmak yaşatmak gerek ben vanda kuş besliyorum van yüksek uçuçuları var bende çoğunlukla bu ırk kuşlarda filo halinde genelde uçarlar yaklaşık 4-7 saat uçarlar gün içinde

Merhabalar, bonjori denilen ırktan ne farkı var acaba? cok benzıyorlar bırbırlerıne.

KaRaCaKMaKLi' Alıntı:
Merhabalar, bonjori denilen ırktan ne farkı var acaba? cok benzıyorlar bırbırlerıne.

selamlar

boncuri ırkını pek bilmem görüntü olarak benziyolar evet tokur güvercinleri görüntü yapı olarak denizli azmanına çok benzemektedir bilye şeklinde kafa,kısa ve etli ayak geniş göğüs ve zehir gibi kafa kesinlikle başka kümese tutulmazlar.

saygılarımla

Evet bende duymuştum bu kuşları Denizli'mize has olan bu türleri üreten yetiştiricileri saygıyla kutluyorum. Önümüzdeki yıllar verimli bir üretim olursa bu ırktan yavaş yavaş denizlimizde bir çok salmada görme imkanımız olur umarım.

bende de bı kac takım var bahsettıgınız ozellıklerde, arap , anne babalarını kedı yemıstı yavrulardan gıdıyorum, muhtemelen kırık kuslar zaten bakıcı olarak kullanıyorum ama dedıgım gıbı ben bonjurı diye beslıyordum.

öncelikle paylaşım için çok teşekkürler Denizlimize ait bu güzellikleri herkese göstermenizden dolayı mutluyuz..Denizlide belli kişilerde var die biliyorum kolay kolay piyasaya düşmezler düştüklerinde de normal kuslara oranla biraz cep yakıcı olabilir..haliyle az kus kıymetlidir..ilerleyen yıllarda saf kan olarak bircok yuvada tokur azmanlarımızı görmek dilegiyle sevgi ve saygılar..

ysrtgb' Alıntı:
öncelikle paylaşım için çok teşekkürler Denizlimize ait bu güzellikleri herkese göstermenizden dolayı mutluyuz..Denizlide belli kişilerde var die biliyorum kolay kolay piyasaya düşmezler düştüklerinde de normal kuslara oranla biraz cep yakıcı olabilir..haliyle az kus kıymetlidir..ilerleyen yıllarda saf kan olarak bircok yuvada tokur azmanlarımızı görmek dilegiyle sevgi ve saygılar..

selamlar

saolasın kardeşim güzel dileklerin için evet belli başlı bikaç kişide var olanda zaten söylemiyo çalıntı olaylarına karşı.

selamlar

boncuri ırkını pek bilmem görüntü olarak benziyolar evet tokur güvercinleri görüntü yapı olarak denizli azmanına çok benzemektedir bilye şeklinde kafa,kısa ve etli ayak geniş göğüs ve zehir gibi kafa kesinlikle başka kümese tutulmazlar.

saygılarımla
bilader bende güvercini tokur olanı izmir il sınırından yaklasık 30 km den esi ile birlikte bıraktım esi azman geldi ama kendisi gelemedi neden acaba

Geri