Denizli'den Dönekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hakay

Üye
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,
Bilindiği gibi bir çok dönek tanımı yapılabilmektedir.Bu anlamda Denizli de bulunan ve yıllarca burada beslenen dönek ırkını sizlere tanıtmak istedim.Kısaca özetlemek gerekirse;
Tüy yapısı bakımından parlak ve ipeksi bir yapıdadırlar,yürürken kafalarını arkaya doğru çekerek yürürler(arada),bileklerinde tüy bileziği vardır,kesme tabir edilen yapıdadırlar,tarak benciği,omuz başlarında beyaz tek tüy önemli birkaç noktadır vb vb...
Havada ise;bağırlarının yani döşlerinin üstüne (şahin gibi) dalarlar dönmeden önce kafayı yatırırlar,simsiyah yuvarlak bir daire keserler sıkarak bozmadan çıkarlar.sevgi ve saygılarla...
img5020q.jpg

img5014n.jpg

img5021f.jpg

img5012.jpg

img5010xy.jpg

img4998c.jpg

img4975i.jpg

img4989r.jpg

img4983x.jpg

img4977k.jpg

008oh.jpg

Maşallah dönekler gerçekten güzelmiş tüy yapı bakımından allah tüyleri kadar ömür versin diyelim

Maşallah kırk bir kere maşallah. Gerçektende son zamanlarda gördüğüm kostümü güzel olan iyi döneklerden. Kırmızı akbaş ayrı bir güzellikte. Allah ağız tadıyla izlemeyi nasip etsin.

maşallah bilader kostümleri güzelmiş güle güle besle

Maşallah kuşlar gayet güzel. güle güle beslemeler ... Bol yavrular ..

s.a
maşallah kuşların çok saglıklı ve güzeller bol yavrulu kayıpsız günler dilerim.balıkesirden saygılar. :hmm:

Maşallah.. dönek böyle olur işte.Baktıgında işte bu diyebilmeli insan..

Allah nazardan saklasın gerçekten kostümleri çok hoşuma gitti, çok güzel kuşlar.. Allah tüyleri kadar ömür versin..

maşaallah kardeşim kuşların çok güzel 6. ve son resimdekilerin de ayrı bi havası var kayıpsız bol yavrular
saygılar

slm arkadasım ılk oncelıkle kuslarını masalllahı var..bende kırmızı donek beslemyı dusunuyorum varsa eger goruselım ıyı gunler
hasan gökçe Hunkarıcı.com

valla kuslara denecek laf yok yerde duruşları ve kostümleri ile ben burdayım diyo eminimki havdaki performansıda bir o kadar iyidir bol yavru almanız dileğiyle saygılar....

HASAN YILMAZ
BURDUR

Arkadaşlar satış ilanlarında bir açıklama var ilgilenenler bakabilir...

kuşlarınız çok güzel allah nazardan saklasın : satmayı düşünürmüsünüz 2çift almayı düşünüyorum

Geri