Merhabalar , simdi ben fikrimi yazacagim bu gibi tuketimler icin.
Yerde kus besleyene bence fazla birsey vermek gerekmiyor , kus sadece yerde gezdigi icin fazla enerji sarf etmiyor ve gerektiginden fazla vitamin mineral gibi tuketimlere ihtiyac duymuyorlar. Eger ki siz bunu ciddiyi almayip vitamin , mineral , demir , kalsiyum verirseniz hergun kusa zarar vermis olursunuz. Bircok kuscularimiz kuslarina herturlu fedakarligi yapmak istediginden bazen asiriya kacmaktalar.
Taklacilarimiz bu tur tukektimlerine gerek duymuyorlardir , yalniz seferli oyun kuslari icin isler degisir. Oyun sefer yapan kuslar havada ucarken asiri derece enerje sarf ettikleri icin yukarida yazilan takviyeler yapilabilir ki bununda bir siniri vardir.
Yani demem o ki saglam bir kusa ekstra takviye yapmak bana gore fayda saglamaz tam aksine zarar verir.
Kuslariniz zaten gereken minerallari topraktan aliyor , toprak bulundurun yeter.
Suluklarinizi temiz tutmak icin(mikroplarakarsi) , kuslarinizin tuylerine parlaklik ve yumusak ayricada kuvvetli tutmak icin , bagisiklik sistemlerini temiz tutmak , ishalini kesmek icin , ic parazit ve banyo suyuna katarak dis parazitleri icin Elma sirkesi verebilirsiniz. Bitlerden kurtulmak icin bit ilaci kullanabilirsiniz.
Her sene kuslarinizin asisini yapin , kumeslerinizi temiz tutun fazlada birsey yapmaniza gerek yokki.
Kuslariniz hastalandi , ve ilac tedavisi uyguladiniz , iste ondan sonra kusun direncini artirmak icin vituamin takviyesi yapabilirsiniz. Kusunuz havada cok enerji sarf etti iste ozaman veriniz , ama yerde gezen saglikli kusa bu tur seylere ben aslinda karsiyim bilmem sizler ne dusunuyorsunuz.
Saygilarimla Mehmet.