Dernek Lokalinde Adap?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan anadolum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

anadolum

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ayhan Taş
Meslek
İletişim Uzmanı
İlgi Alanı
Kediler
Sayın Kuşçu Arkadaşlarım,
kuşçular arasında yeniyim. 2 kez (adı lazım değil) bir dernekte mezata katıldım ve açıkcası beklediğim ortamı bulamadım.
en azından bu kadar rahatsız edici olacağını tahmin etmezdim.

Mezat sunumu iyi güzel fakat o derece belden aşağı konuşuluyor ki...
her 2. kelime küfürlü ve herkes gayet rahat.
10 yaşından başlayan çocuklar ve gençler var. ve böyle bir küfürlü ortamda herşey gayet normal, çok rahatız...
bu davranışlarımızla biz nasıl bir nesil ve toplum bekliyoruz acaba?
ahlaki kural tanımayan nesilden herşey beklenir. küfürü de yersin kümesini de patlatırlar ve mezat mezat dolaşır çalınan kuşları ararsın...

gerçekten çok üzüldüm.
yok arkadaşlar ben çocuklarımızın ve gençlerimizin (her alanda) küfürsüz ve Dinimize ve kültürümüze uygun ortam sunmayı tavsiye ediyorum.

Diğer Dernek Lokallerini tenzih ediyorum İnşallah bu konuda hassas olan Dernek yetkilileri mutlaka vardır.
Bence Kuş yetiştiriken aynı zamanda Çocuklarımıza ve Gençlerimize de Ahlakta güzel örnek olalım.
Hepsi de bizim Çocuklarımız ve bu Ülkenin geleceği.

Açıkcası bu konularda hassas olan Derneklerden ve kuşçulardan yorum beklerim.
En azından yorumlar hassasiyet olup olmadığını gösterir.
Saygılarımla

Güzel bir konuya değinmişsin değerli Ayhan abi.Artık her yer böyle.Bırak kuşçular mezatını , lokalini ; okullarda , mahallelerde bile çocukların ağzında 2 kelimeden birisi küfür.Nereden geldik nereye gidiyoruz diye kendi kendimize sorduğumuzda nereye gittiğimizi ne siz bilebilirsiniz nede biz .Her şey o kadar çabuk değişebiliyor ve kötüye gidiyor ki bir anda o kötü durum içerisinde çok acizane bir durumda buluyoruz kendimizi.Evet bu sitede dernekçi arkadaşlarımız , dostlarımız olabilir bu konu sayesinde de inşlah bu konuda gerekli yere ulaşır ve azcıkta olsun bu gibi durumlara dikkat edilir.Dediğiniz gibi 10 yaşından 60-70 yaşına kadar her insanın bulunduğu ortamda böyle saygısızca davranışların bir gözden geçirilmesi gerek gerçekten.

Bu konuya değindiğiniz içinde gerçekten kendi adıma teşekkür ederim.

Kerim TÜRK.

günümüzde orta okul lise çağlarındaki kızlarımız bile küfürlü konuşuyor o edep biraz da aileden gelmelidir diye düşünüyorum acaba yanılıyormuyum

Aynen katılıyorum zevkine gidiyorduk eskiden milletin ağzından küfür eksik olmuyor ihaleyi yapanda küfür ediyor soğuduk kaldık

Evet aslında bu tür dabranış maalesef toplumun çoğu yerinde var.
Fakat hepimiz ferd olarak hareketlerimizden topluma karşı sorumluyuz.
her menfi davranış menfi diğer bir davranışı tetikleyebilir.
bilhassa İstanbul gibi kalabalık bir şehirde insanlar biraz daha asabi.
biz yinede çoğunluğa kapılmayarak, ahlaken güzel insanlarımıza benzemeye çalışmalıyız.

Kuşçulukta yaparız ama kendimizi kaybetmeyiz.
Herşeyden önce; '' Edep Ya HU''.

Geri