Dervişaliler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan B.Demir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 863

B.Demir

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Barış DEMİR
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Öncelikle herkeze merhaba. Konuyu doğru yere açıp, açmadığımdan emin değilim. Yalnış yere açtıysam özür dilerim. Sayın adminlerimiz lütfen düzeltsinler.

Gelelim konuya;
Filo uçucularını araştırırken "Dervişaliler" diye bir ırka rastladım. Araştırayım dedim fakat sadece iki adet net resme ulaşabildim. Onlar;

Gördüğünüz üzere bu iki kuş birbirinden farklı. Biri paçalı, diğeri değil. Birinin kuyruğu "Selçuklu Güvercinleri" ne benziyorken, diğeri daha düz felan. Şimdi bunların hangisi gerçek "Dervişaliler". Bu ırk, nasıl bir ırk? Burada besliyen var mı? Varsa bizleri bilgilendirebilir mi? Araştırdım fakat sitemizde de bir bilgiye ulaşamadım. Şuana kadar da bu ırkı besliyen birini görmedim. Acaba Türkiye'de beslenmiyor mu? Nesli mi tükendi?

Biraz çok soru sormuş olabilirim. Affınıza sığınıyorum. Herkeze değerli yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar...

Ekli dosyalar

• dervisaliler.webp
    dervisaliler.webp
    18.8 KB · Görüntüleme: 713
  • dervs.webp
    dervs.webp
    1.8 KB · Görüntüleme: 743
Bildiğim kadarıyla filo kuşları şatafatlı olmaz paçasız olur ve büyük ihtimalle üsttekidir. Diğeri süs kuşu olabilir.
saygılar..

Evet okuduğum kadarıyla;
"Dervişaliler"in kafasının üst kısmı beyaz oluyormuş. Kuyruk ve kanat uçlarıda beyaz geri kalan kısmı siyahmış. Paça bilgilerine ulaşamadım. Boynu dikmiş. Alttaki kuşu "Selçuklu" ya benzettim. Ama yinede bir sorayım dedim. Büyük ihtimalle üsttekidir. Ama henüz besliyen birini görmüş değilim. İnternettende satılık ilanlarında hiç rastlamadım. Ve kuşu merak ettim. Besliyen, gören, duyan arkadaşlarımız ve ya üstadlarımız bilgi verirse mutlu olurum.

Saygılar...

ikinci resim Selçuklu ırkı, enseli kara, ötekinide filocu arkadaşlar bilir

Geri