Devamı

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Kelebeklerimden kareler

Merhaba Arkadaşlar performans ve dönüş olarak test edilmiş şuan için damızlık olarak beslediğim kelebeklerimin resimlerini sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle kendimden başlayayım

Devam

devam

sağlıklı ve güzel kuşlar hayrını gör :heyo:

Deperli kardeşim Ertuğrul iyi akşamlar.Telkuyruklar güzel görünüyor,aralarında kırmızı kuyruklu olan var galiba.Yuvalıklar çok pratik temizlemeside kolaydır herhalde.SAYGILAR

tekço' Alıntı:
Deperli kardeşim Ertuğrul iyi akşamlar.Telkuyruklar güzel görünüyor,aralarında kırmızı kuyruklu olan var galiba.Yuvalıklar çok pratik temizlemeside kolaydır herhalde.SAYGILAR

Selamlar Mehmet abi,
Aslına bakarsanız yuvalıklar buradaki öğrenci arkadaşlarımıza sıfır maliyet ile salma içi dizaynı nasıl yapılabilir'e bir örnek mahiyetinde.Kullandığım plastik kasaları meyve,sebze satan büyük marketlerden küçük bir ricada bulunup temin ettik,ön bölümlerini biraz keserek üst üste dizdik ve görünüm olarak ta gayette şık olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca plastik ve istendiğinde kolayca sökülmesi açısından temizlik için oldukça hijyenik.
Yanlış görmüşsün sanırım Mehmet abi aralarında kırmızı telli yok.
Bu arada bu dönem aldığım 3tane yavrumun dönüşleri tam oturdu diyebilirim,hele bir tanesi varki bu akşam üzeri üşenmeyip saydım 275dönüş! Bunu değerlendirmeni isterim abi
SAygılarımla

Değerli kardeşim yavruların dönüşe girmesi cok güzel,hayırlı olsun.Dönüşe gireli ne kadar oldu,daha cik yavrumu yoksa erkek dişi oldukları belli oldumu.Bu saydığın karşıya tekli kanatlarımı ,daha önce sana bahsettiğim gibi tekli dönerken kanatları sık atıyormu.İnşallah istediğimiz gibi olur senin namına sevindim.SAYGILAR

Kümesin temizliği ve kuşların sağlığı gerçekten güzel,Güle Güle besle.
Yanlız acizane bir tavsiyem olacak. Kasaların en üstüne koyduğundan (sunta sanıyorum) soldan sağa duran, her sıranın arasına bir tane daha koyarsan çok güzel olur.kuşların yavru büyütmesi ve tünemesi daha kolay olur. Suntanında yuvaların 15-20 cm öne doğru uzatırsan,aşağıdaki yuva ile bağlantısı asgariye indirmiş olursun ve pislikleri diğer yuva önünü kirletmez.

paşa_18' Alıntı:
Kümesin temizliği ve kuşların sağlığı gerçekten güzel,Güle Güle besle.
Yanlız acizane bir tavsiyem olacak. Kasaların en üstüne koyduğundan (sunta sanıyorum) soldan sağa duran, her sıranın arasına bir tane daha koyarsan çok güzel olur.kuşların yavru büyütmesi ve tünemesi daha kolay olur. Suntanında yuvaların 15-20 cm öne doğru uzatırsan,aşağıdaki yuva ile bağlantısı asgariye indirmiş olursun ve pislikleri diğer yuva önünü kirletmez.

Selamlar Doğan bey dilekleriniz ve güzel tavsiyeniz için teşekkür ederim.

tekço' Alıntı:
Değerli kardeşim yavruların dönüşe girmesi cok güzel,hayırlı olsun.Dönüşe gireli ne kadar oldu,daha cik yavrumu yoksa erkek dişi oldukları belli oldumu.Bu saydığın karşıya tekli kanatlarımı ,daha önce sana bahsettiğim gibi tekli dönerken kanatları sık atıyormu.İnşallah istediğimiz gibi olur senin namına sevindim.SAYGILAR

Merhaba sevgili Mehmet abi,
Dönüşü gireli 6gün falan oldu,Kuş şuan ensede (biz burada yumurtaya kovalıyor deriz) dişide bugün baktığımda 1tanesini yumurtlamış.Tekli Kanat üzeri dönüş yapıyor, gördüğüm bi olumsuzluk yok. Sabah yine uçurdum 213 dönüş yaptı. Kuş erkek bu arada ,Bana göre yumurtaya yatmaya başladığında ak ile kara ortaya çıkacak,acaba ensede olduğu içinmi böyleydi 2,3 gün içinde belli olacak.
(İnşallah istediğimiz gibi olur senin namına sevindim.SAYGILAR)
İhşallah abi uzaktanda olsa ne kadar uğraştığımı biliyorsun.
Saygılarımla

ksk12' Alıntı:
kuslar guzel satılıklarsa msdn verım ekle konusalım dayı [email protected] bana tel kuyruk lazım 1 çift

Sevgili kardeşim ben kuş satmıyorum.(Emek satılmaz,bir fiyatı yoktur!) Güvercin beslemeye devam edersen ilerleyen zamanlarda parantez içinde yazdığımı anlayacağını sanırım.

cnbc1980' Alıntı:
tekço' Alıntı:

Selamlar Mehmet abi,
Aslına bakarsanız yuvalıklar buradaki öğrenci arkadaşlarımıza sıfır maliyet ile salma içi dizaynı nasıl yapılabilir'e bir örnek mahiyetinde.Kullandığım plastik kasaları meyve,sebze satan büyük marketlerden küçük bir ricada bulunup temin ettik,ön bölümlerini biraz keserek üst üste dizdik ve görünüm olarak ta gayette şık olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca plastik ve istendiğinde kolayca sökülmesi açısından temizlik için oldukça hijyenik.
Yanlış görmüşsün sanırım Mehmet abi aralarında kırmızı telli yok.
Bu arada bu dönem aldığım 3tane yavrumun dönüşleri tam oturdu diyebilirim,hele bir tanesi varki bu akşam üzeri üşenmeyip saydım 275dönüş! Bunu değerlendirmeni isterim abi
SAygılarımla
abi allah razı olsun dizeyn hakkında werdin bilgi için tşk. allahım sana we kuşlarına uzun ömür ihsan eylesin

Selamlar,
Teşekkür ederim Kubilay kardeşim.

Re:slm

sevgılı kardesım ertugrul kusların cok guzeller allah zeval vermesın ve tuyu kadar hayırlarını gor allah bo nasıp bol yavrular versın.yuvalıklarına nacızane bır yorumum olacak resımde tam ıyı goremedım ama yuvalıklarının ıcınde saman turu bırseyler var bence koydugun sey samansa koymasaydın derım neden dıyecek olursan ılerlıyen zamanlarda kuslarında akıntı hapsırma yapacaktır allerjık hastalıklara sebep vercektır ayrıca goz sulanmasına kadar sebebp olacaktır onun yerıne farklı seyler dusunmenı ısterdım bu benım nacızane dusuncem sevgı ve saygılarımla.ercan

Re: Re:slm

ercancan' Alıntı:
sevgılı kardesım ertugrul kusların cok guzeller allah zeval vermesın ve tuyu kadar hayırlarını gor allah bo nasıp bol yavrular versın.yuvalıklarına nacızane bır yorumum olacak resımde tam ıyı goremedım ama yuvalıklarının ıcınde saman turu bırseyler var bence koydugun sey samansa koymasaydın derım neden dıyecek olursan ılerlıyen zamanlarda kuslarında akıntı hapsırma yapacaktır allerjık hastalıklara sebep vercektır ayrıca goz sulanmasına kadar sebebp olacaktır onun yerıne farklı seyler dusunmenı ısterdım bu benım nacızane dusuncem sevgı ve saygılarımla.ercan

Selamlar Ercan bey,
Öneriniz için teşekkür ederim.
Yuvalıkların içindekiler saman değil bizim buralarda üretimi meşhur olan süpürgelerden arta kalan telleridir.
Ben uzun süredir kullanıyorum ve bir olumsuzluk yaşamadım.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla

Geri