Devire Giriş ve Çıkışın Önemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

SNRAVCI

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
İlgi Alanı
Köpekler
Konuyu açmamdaki sebep,
Dönüşten ziyade giriş ve çıkışları işlemek.

Son düzenleme:
Dönek güvercinlerdeki en büyük hatalar dönüşe giriş ve çıkışlarıdır.Kuş zaten dönüşe düzgün bir şekilde giremediyse gerçekleştirdiği dönüşten bahsedilemez bile çünkü dönüşü sürdüremez mutlaka hataların devamını getirir.Burada bütün hatayı kuşa yüklemek olmaz altındaki seyisi kuşa gerekli pırıltı atmıyorsa bu seyisin hatasıdır. Çıkış hatalarında kuşun ve rüzgarın etkisi biraz daha fazladır çıkışta açan veya sallayan kuşa altındaki seyisin yapabileceği pek fazla bir şey kalmaz eşlemeleri kuşların eksikliğini giderecek şekilde yaparak altından çıkan yavrulara bakmalı onlardada bu hatalar var ise damızlıktan ayrılmaları gerekmektedir.
Dönüş girişe ve çıkışıyla bir bütündür bunlardan herhangi birisi yok ise show anlamsızdır çünkü gözümüz bütün hataları görür ancak kuşumuz 40-50 metre yükseklikten 40-45 derecelik bir açıyla koştura koştura gelirken vurduğu daire gören gözlerin bırakın hatayı 3 gün uyku uyuyası bile imkansızdır

SNRAVCI' Alıntı:
Uğurum yorumun için sağol .
Giriş ve çıkış devirle orantılıdır demek istemişsin.
Giriş dönüşü başlatır, çıkış tamamlar diyorsun sanırım.
Şimdi hayvan devre kandille gezerken girdi. Çıkarken daireyi genişletti yalpaladı, kısacası bozdu.
Bu devir bizi fazlasıyla tatmin etti. Fakat çıkışta hata oldu.
Bu seyisle alakalı değil. Rüzgarla da alakalı değil.
Güvercinin ile alakalı.
Nedeni: Dönüşü tamamlayamıyor.
İdman eksikliği olabilir,
Kuşun yorulması gerekebilir.
Pırıltı Açısını değiştirmek gerekebilir.

Soner zaten sen cevap vermişsin :haha: Seyisle ilgili değil demişsin ancak pırıltı açısını değiştirmek gerekir,kuşun yorulması gerekebilir,idman eksikliği olabilir demişsin bunların hepsi seyis ile ilgili kuş ile ilgili olanını ben sana söyleyeyim eğer kuş dönüşe girmeden kanatlarını çekerek gerekli havayı kanatlarının altında hapsedemezse çıkarken hava kalmadığı için mecburen daireyi açacaktır ve buda kuşun hatasıdır yada tırnak takar ise bu kuşun hatasıdır.

Aynen senin dediğin gibi kardeşim ben zaten çıkşta seyis hatası olur demedim girişte seyisinde hatası olabilir dedim kuş kanat tutmayı bilmiyorsa buna tabikide senin yapabilecek bi şeyin yok benim şahsı görüşürüm Dönüş girişiyle çıkışıyla bir bütündür bunlardan biri eksik veya hatalı olursa göze hoş gelmez Şimdi şöyle bir örnek vereyim sana kuş pırıltı açısına geldi karşından geliyor kuşa pırıltıyı attın kuş kanatları geriye doğru çekti ve dönüşe girdi dönüşte gögsünü parlattı siyahını ve beyazı yaptı girdiği gibi çıktı bu dönüşmü göze hoş gelir yoksa karşından gelirken pırıltıyı attın kuş kanatları çekemedi ama dönüşe girdi yine siyahını beyazını yaptı ama battı çıkarkende daireyi açtı bumu göze hoşgelir,Dönüş bir göz yanılmasıdır kuş bu yanılmayı bize gösteremezse bütün hatasını gözümüzün içine sokar

Yanıltmayan kuş varmıki be kardeşim :haha: :haha:
Göz yanılması derken; bizim gördüğümüz bir göz ilizyonu ve bunu başarıyla gerçekleştiribilen kuşlar hep efsane olmuştur aynı David Copperfıeld gibi :p :p .Gördüğümüz en uzun dönüş saniye olarak 5 saniyeyi geçmez ama 20 metre vardır.Şimdi gelelim yanılmaya kuşumuz yerden yaklaşık 50-60 metre yükesklikte bizim pırıltı atmamız ile birlikte havada kanatlarını kullanarak altına havayı alıyor dönüşe yatkın olduğu kanada vucudunu yaslayarak kuyruğunuda ters istimate yatırıp dümen şeklinde kullandığını ve kendi vücüdünunun etrafında en fazla 3-5 tur atarak yerçekimine karşı koyup gökyüzünde 15-20 metre mesafe kattetiğini ve aynı anda da rüzgarı kanatlarının yardımıyla tahliye ederek ivme kazandığını düşünürsek ve bunu en fazla 5 saniye içerisinde yaptığını sayarsak bu ilizyon değilde nedir.Aşağıdan görülen ise sadece dönüşe girerken kafasını yatırdığı ve siyahın ve beyazın mükemmel birer dairesi vede 3-5 değil sanki kendi etrafında 10-15 tur dönmesi devir işte burada bizi yanıltır aynı plaka dönüşte olduğu gibi plaka dönüşte nasılki kuş asılı kaldı görürsek normal dönüştede bunu görmemiz normaldır.

Sırf bizde bilgilenelim diye telefonla yada yüzyüze konuşuyorsunuz takdir ettim. Bilgi paylaşımızdan dolayı size çok teşekkür ederim soner ve uğur.

Faydamız oluyorsa ne güzel abi burası form burada herkez bildiklerini paylaşacakkı yanlışlar düzeltilecek yeni arkadaşlar bilgilenip yola sağlam adımlarla devam edecek

DÖNEKCI35' Alıntı:
Yanıltmayan kuş varmıki be kardeşim :haha: :haha:
Göz yanılması derken; bizim gördüğümüz bir göz ilizyonu ve bunu başarıyla gerçekleştiribilen kuşlar hep efsane olmuştur aynı David Copperfıeld gibi :p :p .Gördüğümüz en uzun dönüş saniye olarak 5 saniyeyi geçmez ama 20 metre vardır.Şimdi gelelim yanılmaya kuşumuz yerden yaklaşık 50-60 metre yükesklikte bizim pırıltı atmamız ile birlikte havada kanatlarını kullanarak altına havayı alıyor dönüşe yatkın olduğu kanada vucudunu yaslayarak kuyruğunuda ters istimate yatırıp dümen şeklinde kullandığını ve kendi vücüdünunun etrafında en fazla 3-5 tur atarak yerçekimine karşı koyup gökyüzünde 15-20 metre mesafe kattetiğini ve aynı anda da rüzgarı kanatlarının yardımıyla tahliye ederek ivme kazandığını düşünürsek ve bunu en fazla 5 saniye içerisinde yaptığını sayarsak bu ilizyon değilde nedir.Aşağıdan görülen ise sadece dönüşe girerken kafasını yatırdığı ve siyahın ve beyazın mükemmel birer dairesi vede 3-5 değil sanki kendi etrafında 10-15 tur dönmesi devir işte burada bizi yanıltır aynı plaka dönüşte olduğu gibi plaka dönüşte nasılki kuş asılı kaldı görürsek normal dönüştede bunu görmemiz normaldır.

:tamam: :tamam:
Takdire şayan .

Selamlar.
Şahsen benim şimdiye kadar izlediğim kuşlarda gördüğüm sıkarak gelen kuşların çıkışta hata yapmaya daha yatkın olduğudur.Tabii bu kuşun damarı ve seceresi ile ilgilidir.
Ama kayıkla gelen kuşlar bana göre kanatlarına daha hakim oluyorlar ve giriş ve çıkışta muazzam performans sergiliyorlar.
Zaten farkındaysanız kandilde gezen dönekler eskisi kadar yok veya gizleniyor.
Ama normal sıkarak gelen dönek etrafta çok fazla.
O nedenle de kandilde gezen döneklerin de damar olarak fazla kırılmamış,eski kuşlara yakın kuşlar olduğunu düşünüyorum.

:haha: ZENGİN OLURSAM; BEN DE DÖNEK( SELANIK) BESLEYECEĞİM..KAÇTIKÇA GİDİP -SATIN ALIRIM..KOMŞUDAN. :haha: :slm:

[email protected]' Alıntı:
:haha: ZENGİN OLURSAM; BEN DE DÖNEK( SELANIK) BESLEYECEĞİM..KAÇTIKÇA GİDİP -SATIN ALIRIM..KOMŞUDAN. :haha: :slm:

:ckmk: :ckmk: Usta çevrende zengin olup 1 tane dönek besleyen gördün mü hiç?
Dönek; fakir işi, gariban işi, emekçi işi ...

Geri