bu kümesi yaptırmadan önce kale gibi bir bahçe kümesim vardı fakat iş sebebiyle bi siteye taşınınca kuşlarımı dağıtmış kümesimi kapatmıştım. fakat bir türlü vermeye kıyamadığım bu dişi ve erkeği balkonda beslemeye karar verdim. kümesi kendim tasarladım ve modüler mobilyacı bir marangoz aynı zamandada kuşçu olan bi arkadaşıma yaptırdım. kümes tek parça halinde istediğiniz yere mobilyanızmışçasına taşıyabileceniz kadar kullanışlı ve bir kasa kadar sağlam oldu. yükseklik 120, tekerlek yüks 7cm, genişlik 110, derinlik 65cm (tüm daire ve balkon kapılarından geçeilecek ölçü), komple taban ızgara (çekmeceli), tabandan 30 cm yüksekte başlayan 35cm kare yuvalıklar, 30 cm kare tel cam, 30 cm kare kapaklı giriş, bu ölçü ve dizayn onlarca farklı tasarım incelenerek optimum balkon kümesi ölçülerinde yapılmıştır. kuşlarıma gelince pedigree'leri sağlamdır. sadece şu kadarını söyliyeyim bu kümese aktardığım ilk iki gün ne yem yediklerini, ne su içtiklerini hatta pislettiklerini bile görmedim. saldığımda bi yuvalığa kondular ve saatlerce öylece heykel gibi durdular ve durdular. üçüncü günün sabahı yemliiği koyup çekildiğimde dişi yeme gelmişti erkekte ben kapıyı kapatıp uzaklaşınca yemiştir heralde.