beyzade
Üye
- Katılım
- 14 Ağu 2008
- Mesajlar
- 345
- Tepkime puanı
- 0
- Yaş
- 32
- Ad Soyad
- Engin ÇAVUŞ
- Meslek
- Öğrenci
- İlgi Alanı
- Kuşlar
Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelgeyle, domuz gribi konusunda vatandaşların merak ettiği sorulara açıklık getirdi.
İşte o vatandaşların merak ettiği sorulara yanıtlar;
DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ:
-Yüksek ateş,
-Baş ağrısı,
-Boğaz ağrısı,
-Öksürük,
-Genel vücut ağrısı,
-Halsizlik, bitkinlik, üşüme şeklinde…
Bazı domuz gribi vakalarında kusma ve ishalin, ağır vakalarda pnömoni, solunum yetmezliği ve bazen de ölümün görülebildiğine vurgu yapıldı.
VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?
İnsanlar bu gribi hastalığa yakalanan domuzlardan aldı… Şu andaki salgın ise insandan insana bulaşma şeklinde görülüyor.
*İnsandan insana bulaşmasında, yakın temas, hastalığı taşıyanlarla aynı ortamı paylaşmak önemli rol oynuyor.
DOMUZ ETİ GÜVENLİ Mİ?
Domuz gribinin, usulüne uygun hazırlanan domuz eti veya diğer domuz ürünlerinin yenmesiyle bulaştığına ilişkin bulgunun olmadığı ve virüsün, 70 derece ısıtılınca öldüğü bildirildi.
VİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI
Genel olarak kişisel temizlik önlemlerinin alınması, kalabalık ve havasız ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılması, zorunlu haller dışında salgının yaşandığı bölgelere olan seyahatlerin ertelenmesi gerektiği bildirildi.
EN ETKİLİ ÖNLEM: EL YIKAMA
En etkili önlem sık sık ”ellerin yıkanması…” Bunun dışında , öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnun tek kullanımlık mendil ile kapatılması ve mendilin atılması, elin sabunlanması önemli.
Hasta kişilerle temastan mümkün olduğunca kaçınılması gerekiyor. Bol sıvı tüketmek ve iyi beslenmekte hastalığa yakalanmama açısından önemli.
İyiki domuz eti tüketen bir toplum değiliz ama avcılarımız tehlikede.
Alıntıdır.
İşte o vatandaşların merak ettiği sorulara yanıtlar;
DOMUZ GRİBİ BELİRTİLERİ:
-Yüksek ateş,
-Baş ağrısı,
-Boğaz ağrısı,
-Öksürük,
-Genel vücut ağrısı,
-Halsizlik, bitkinlik, üşüme şeklinde…
Bazı domuz gribi vakalarında kusma ve ishalin, ağır vakalarda pnömoni, solunum yetmezliği ve bazen de ölümün görülebildiğine vurgu yapıldı.
VİRÜS NASIL BULAŞIYOR?
İnsanlar bu gribi hastalığa yakalanan domuzlardan aldı… Şu andaki salgın ise insandan insana bulaşma şeklinde görülüyor.
*İnsandan insana bulaşmasında, yakın temas, hastalığı taşıyanlarla aynı ortamı paylaşmak önemli rol oynuyor.
DOMUZ ETİ GÜVENLİ Mİ?
Domuz gribinin, usulüne uygun hazırlanan domuz eti veya diğer domuz ürünlerinin yenmesiyle bulaştığına ilişkin bulgunun olmadığı ve virüsün, 70 derece ısıtılınca öldüğü bildirildi.
VİRÜSTEN KORUNMA YOLLARI
Genel olarak kişisel temizlik önlemlerinin alınması, kalabalık ve havasız ortamlardan mümkün olduğunca kaçınılması, zorunlu haller dışında salgının yaşandığı bölgelere olan seyahatlerin ertelenmesi gerektiği bildirildi.
EN ETKİLİ ÖNLEM: EL YIKAMA
En etkili önlem sık sık ”ellerin yıkanması…” Bunun dışında , öksürürken ya da hapşırırken ağız ve burnun tek kullanımlık mendil ile kapatılması ve mendilin atılması, elin sabunlanması önemli.
Hasta kişilerle temastan mümkün olduğunca kaçınılması gerekiyor. Bol sıvı tüketmek ve iyi beslenmekte hastalığa yakalanmama açısından önemli.
İyiki domuz eti tüketen bir toplum değiliz ama avcılarımız tehlikede.
Alıntıdır.