DİL ALTI KİTLE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koray_a
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

koray_a

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray akpınar
Meslek
pc donanım
İlgi Alanı
Kediler
[No message]

Ekli dosyalar

• DSCN2815.webp
    DSCN2815.webp
    382.3 KB · Görüntüleme: 1,145
Evet koray ; anlatım ile olmuyor..foto faydalı oldu..ağız içi kırmızımsı .solunum yolu enfeksiyonu .

TETRASİKLİN ; SABAH-AKŞAM MİN 7 GÜN VERİLMELİ DERİM.DIAFURYL İLE..( 3 GÜN )

YA DA SADECE FLOKSASİN 10 GÜN SABAH -AKŞAM AYNI SAATTE..TERCİH SENİN OLSUN.

Yayılma yok epeydir bu şekilde , diğer kuşlarada bulaşmadı. Birde bu tip şeyler oynamaya koparmaya gelmez daha kötü olur . Türker abiyle konuştuk gerekenleri yaptım koparsamda koparmasamda ilaçlar fayda etmediyse değişen birşey olmayacak. Kritik bölgede koparınca enfeksiyon kapma riskide yüksek.

koray_a' Alıntı:
Yayılma yok epeydir bu şekilde , diğer kuşlarada bulaşmadı. Birde bu tip şeyler oynamaya koparmaya gelmez daha kötü olur . Türker abiyle konuştuk gerekenleri yaptım koparsamda koparmasamda ilaçlar fayda etmediyse değişen birşey olmayacak. Kritik bölgede koparınca enfeksiyon kapma riskide yüksek.

bu hastalık erken teshişle tedavısı mümkün ilerlemisse çok zor agız içinde peynirimsi kötü kokulu öldürücü bir hastalıkdır yavru büyürken belirli aralıklarla mutlaka agız içi kontrolleri yapılırsa daha saglıklı olur yavru kurtarılır :tamam:

Peki Muharrem abi senin fikrin nedir bu kitle hakkında hangi hastalık diyorsun.

Birde bu kitle düşmüş yazdıktan sonra kontrol ettim. nidazol,mikostatin ve enrofloxin vermiştim birde sularında diafurly var devam edeyimmi ?

koray_a' Alıntı:
Birde bu kitle düşmüş yazdıktan sonra kontrol ettim. nidazol,mikostatin ve enrofloxin vermiştim birde sularında diafurly var devam edeyimmi ?

koray bu hastalıgın tecrübelerimce devamlı erken teshisle tedavi ettigim ilaç ERİTROMİSİN 500 DİYE BİR İNSAN İLACI İDİ LAKİN BU İLAÇ ÇOK ÇOK ESKİ BİR İLAÇ OLDUGUNDAN ARTIK ÜRETİLMİYOR MUADİLLERİDE İŞE YARAMIYOR HASTALIKLAR BÖLÜMÜNDEN VEDE HASTALIKLARLA İLGİLİ DAHA BİLGİLİ ARKADASLARDAN OKUYARAK YADA YAZISARAK DANISARAK EN DOGRU BİLGİYE ULASABİLİRSİN KUSCULUK YASANTIMDA İLKEM KUSLARI HASTALANDIRMAMANIN YOLLARINI ÖNEMSEDİGİMDEN ,İLACA TEDAVİYE PEK İHTİYAC DUYMADIM SENİ YANLIS BİLGİLENDİRMİŞ OLMAMAK İÇİN KONUNUN UZMANLARIYLA İŞTİSARE ETMEN DAHA SAGLILI GEÇMİŞ OLSUN

SAYGILAR

Sağol Muarrem abi eritromisini bilirim bitki akvaryumlarında algleri bastırmak için kullanıyordum fakat şu anda piyasada bulamıyorum. Hastalandırma konusuna gelince sürekli altları tertemiz dışkıyla müdahaleleri yok ,günde 3 defa sularını tazeliyorum vitamindi,mineraldi,topraktı hertürlü katkıları var, kümesin havalandırması mükemmel,rüzgarda kalmıyorlar, güneş görüyorlar,içeride uçan zerre toz yok,banyoları eksik olmuyor,yemlemeleri düzenli daha ne yapayım abi bilmiyorum,hadi sabunileri hasta olarak aldım diğerlerine noldu bilmiyorum.Etrafta cami kuşuda fazla yok hastalık getirsinler arada bir kumrular geliyor onlarda içtikleri sudan yedikleri yemden uzak duruyorlar.Genelde dişi kuşlar ve yavrularda hastalık oluyor bu seferde kayıpsız atlatayım ilk işim aşılamak olacak.

merhaba,
tercih edilecek ilaç tedavilerinin yanında ek olarak; uygun dozda mikostatin "nistatin" ve nidazol "metronidazol" de ekleyebilirsiniz. tedavisi için buradaki http://goo.gl/v29el dökümandan faydalanabilir veya konuları siteden arama yapabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alınız. geçmiş olsun..

koray_a' Alıntı:
EVET DEVAM

haber güzel, dikkatli şekilde devam :evet: kitle düştükten yada eridikten sonra peşine solunum problemi oluşmasın dikkat! gerekirse kullandığınız floksasinli ilaca doksisilin de ekleyiniz. geçmiş olsun.. :slm: iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Bu rahatsızlık çiçeğe benziyor eger hırıltı yoksa ..... o zaman rondizole veya hapı yok hırıltılı ise pamucaktır önünden mineral vb. kaldırın gecmış olsun
--- message by moderator ---
Uyarı! Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

KORAY İLE chatte görüştüm .endişelenmeyin kuş sağlıklı.ronıdozol,nistatin,floksasin,ve nifuraksozid kullanılmıştır.

Kuş normale dönmüştür Türker abinin yazdığı ilaçlar aynen uygulanmıştır tabiki hayvan oldukça hırpalandı fakat nihayetinde normale döndü şu anda tüyde olmasından dolayı genel keyifsizliği var onun dışında gayet normal yardım eden herkeze teşekkür ederim . Orniyi zorniyi bikaç ay evvel bende kullandım pahalı ilaçlar bence gerek yok. Sonuçta etken maddeleri aynı , hayvan yada insan için olması birşey farketmez dozu ayarlamayı becerebildikten sonra gerisi mühim değil.

koray_a' Alıntı:
Kuş normale dönmüştür Türker abinin yazdığı ilaçlar aynen uygulanmıştır tabiki hayvan oldukça hırpalandı fakat nihayetinde normale döndü şu anda tüyde olmasından dolayı genel keyifsizliği var onun dışında gayet normal yardım eden herkeze teşekkür ederim . Orniyi zorniyi bikaç ay evvel bende kullandım pahalı ilaçlar bence gerek yok. Sonuçta etken maddeleri aynı , hayvan yada insan için olması birşey farketmez dozu ayarlamayı becerebildikten sonra gerisi mühim değil.
GEÇMİŞ OLSUN

kuşun iyleştiğine çok sevindim :heyo:
sağlıkla kalınız..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri