Direk üstü güvercin evi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yasincan41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

yasincan41

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yasin can
Meslek
hoca
İlgi Alanı
Kediler
Ben acemi olarak kuş besliyeceğim.Direk (2.50 metre düşünüyorum)üstünde yuva yapmayı düşünüyorum.yuvanın iskeletini yaptım sayılır.(derinlik-50 cm)genişlik-70cm ve yükseklik 36 cm olarak planladım.Altına sürmeli bir ızgara yapmayı düşünüyorum.en fazla 2 çift kuş olacak.ev şeklinde olacak yuvanın önünde 30^70 lik bir avlu bırakacağım.Kuşların ilk alışması için avluyu tel kafesle kapatmayı düşünüyorum.Bu yuvaya zannedersem bursalı güvercinler iyi olur diye düşünüyorum.Ustalardan her türlü yorumu bekliyorum.TEŞEKKÜRLER

bu tip kümeslerde oyun kuşu haricnde düz uçan her tür kuş cinsinden bakabilirsin.Bursalı-kelebek-posta v.b ırklar

daha uygun olur.

güle güle besle

Selamlar sağlıcakla kal

kümesini bitirdiğin zaman yayınlarsan görmek isterim saygılar

3-4 hafta boyunca, öndeki tel bölmeyi kaldırma, kuşlar avluda gezsinler dışarıyı izlesinler, daha sonrasında gece karanlıkta tel bölmeyi komple kaldır (yem ve su verme işlemlerin içinde geceyi bekle, gündüz senden korkup başka çatılara konmaya alışırlarsa, senin kümese anca gece yatmaya dönerler), sabah kalktıklarında ufak uçuşlar yapıp geri dönerler, alışırlar. direğe kedilerin gelinciklerin farelerin çıkamaması için engel koymayı unutma :)

Şenol abi BURSA OYNARI İLE KELEBEĞE DÜZ UÇAN KUŞ DİYORSUN bence tip baska bango bu üçünden birini besle bence yasin abi

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu arada kediler tırmanmasın diye direk metalden yapacağım.(profil veya boru)

KONU ; BURSA OYNAR GÜVERCİNİ BÖLÜMÜNDEN ALINMALIDIR..RİCA EDERİM.. SAYGILARIMLA.

[email protected]' Alıntı:
KONU ; BURSA OYNAR GÜVERCİNİ BÖLÜMÜNDEN ALINMALIDIR..RİCA EDERİM.. SAYGILARIMLA.

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA BAHÇEME ; DİREK ÜSTÜ GÜVERCİN YAPMA İSTEĞİM VAR İNŞALLAH BAŞARIRIM..

[email protected]' Alıntı:
EMEKLİ OLDUKTAN SONRA BAHÇEME ; DİREK ÜSTÜ GÜVERCİN YAPMA İSTEĞİM VAR İNŞALLAH BAŞARIRIM..
Aman pilav üstü olmasınlar da abi yine direk üstü iyidir. :tamam:

Geri