DIRSEK ACAN KUSLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eric
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

eric

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali demir
Meslek
insaat
İlgi Alanı
Kediler
BU KONUDAKI DUSUNCELERINIZI BIZLERLE PAYLASIRSANIZ SEVINIRIM.
BUNUN CARESI VARMIDIR? ES KUSLARDAN BIRI DIRSEK ACIYORSA BUNU YAVRULARINI AKTARIRLARMI? DISIMI ERKEKMI DIRSEK ACMA SORUNUNU YAVRUYA AKTARIR?

Tek taraflı açıp daha sonra uçarak kapatan ve bir dahada açmayan kuşlar bakılabilir ama çift taraflı açıp kapatmayan her uçtuğunda kanat açıp,kanatan kuşlar bakılmaz bu tür kuşlarla zaman harcanmaz.. yavrusunu bırakınız torunlarında bile bu kötü geni görebiliriz.. kanat açan kuş neden bakılmaz : Es geçer,kendisini uçuma verir, oyun bırakır,fişekten kaçar,takladan kaçar,yer yapar,tutunur vırt yapar zırt yapar su kaynatır çamura yatar.. bence çokta güzel olsa kümese sokma.. boşuna zaman harcamış olursun..

dirsek açan kuş kötü kuştur deniliyor ama yaşadığım bir şeyi anlatmak isterim. dumanlı kirli iki yavru kardeşten bir tanesi çift taraflı dirsek açtı. kuş dirsek açmayı takiben uçmayı taklayı herşeyi bıraktı.ben bu ara hayvanın kanayan bölgelerine her akşam çocuk pudrası sürdüm.yara kurudu belli bir süre sonra.hayvan daha sonra gayet güzel uçmaya ve oynamaya başladı.şu an herhangi bir problemi yok.1 saat civarı uçuyo oyununuda yapıyo..nedir belki dirsek açmasa dahi iyi oynuyacaktı o kısmını bilmiyorum. ama taklada oyunda bir problem yok. çok uzun gitmiyo ama doğrusu... saygılarımla,

bende 1 nesilden aldıgım 5 çift yavru var dişileri gevsek takla araları acık ve uzun kacıyor sesleri kırık erkek yavrular perdahları sıkı sesi gür ama 2 direk arası oynuyor erkek lerden sadece 1 tanesi kanat elledi digerleride ellermi kanadını diye düşünüyorum sizce nasıl bir yol izleye bilirim

bir sorum daha olacak ana babayı izledim aldım dişi yavrular neden bukadar gevşek olur ana babada kesinlikle böyle birşey yok kuşları ne şekilde kırarsam bu sorunu gidermiş olurum

ASLINDA BU KONU ÇOK FARKLI YORUMLARA GEBE BİR KONU.KUŞTA DİRSEK OLAYI GENETİK BİR FİZİKSEL ÖZELLİK.DİRSEKLİ KUŞTAN OYUN PERFORMANSI ALAMAZSINIZ.ÇÜNKÜ KANATLARINI KANATIR,ACI ÇEKER VE OYUNU BIRAKIR.KİMİ KUŞ İSE BİRAZ TECRÜBEDEN SONRA KANATLARINI GEVŞEK VURUR BU YÜZDEN KANADINI KANATMAZ.AMA O DİRSEĞİ OLDUĞUNDAN OYUN PERFORMANSINI HEP GERİLETİR.TAKLAYI YUMUŞATIR,OYUNDAN KAÇAR.

ÇOĞU ARKADAŞIMIZIN YANLIŞ BİLDİĞİ BİR KONU VAR AMA.YAVRU KUŞ TÜY ZAMANINDA OYNARSA ,KANAT DİPLERİNDEN YADA DİRSEKLERİNDEN KANAMA YAPABİLİR.KİMİ YAVRU KUŞTA ÖZELLİKLE HIRSLI BOL TAKLALI YAVRULARDA BU OLAY GÖRÜLEBİLİR.BU YÜZDEN KUŞ EĞER TÜY DÖNEMİNDE BÖYLE BİR SORUN YAŞIYORSA BİRAZ SABIRLI OLUNMALI VE KUŞ DİNLENMEYE ALINMALI.TÜYÜNÜ DİZİP YARALARI KAPATILDIĞINDA TEKRAR İDMANA BAŞLANA BİLİR. ,

DİRSEKLİ KUŞ İÇİN SÖYLENECEK FAZLA BİR SÖZ YOK.İYİ KUŞİ UÇURMAK İSTİYORSANIZ UZAK DURUN.BOŞUNA ZAMANINIZIO HARCAMAYIN.ÇÜNKÜ O KUŞTAKİ FİZİKSEL PROBLEM NESİLLER BOYU KARŞINIZA ÇIKACAKTIR.

SAYGILAR....

KALİTECİ' Alıntı:
bende 1 nesilden aldıgım 5 çift yavru var dişileri gevsek takla araları acık ve uzun kacıyor sesleri kırık erkek yavrular perdahları sıkı sesi gür ama 2 direk arası oynuyor erkek lerden sadece 1 tanesi kanat elledi digerleride ellermi kanadını diye düşünüyorum sizce nasıl bir yol izleye bilirim
bir sorum daha olacak ana babayı izledim aldım dişi yavrular neden bukadar gevşek olur ana babada kesinlikle böyle birşey yok kuşları ne şekilde kırarsam bu sorunu gidermiş olurum

siz degerli büyüklerimizin yorumunu beliyorum yukardaki konu hakkında teçrübelerinize ihtiyacım var yorum yaparsanız sevinirim şimdiden ilgi alakanıza teşekkürler

Geri