dış görünüm...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
benim anlamadığım kelebek (saya) ırkı gövercinler ile taklacı güvercinlarin dış görünüşündeki farklılıklar ben mezattan bir beyaz aldım dün saldığımda öle ucuyordu kanat sesi felan yoktu yani kelebek ile taklacının dış görünüşündeki farklılıklar nedir

taklacının gagası daha ince olur.duruşları farklı olur sayada perçem tepe olmaz.

işte bende onu diyorum duruşlarındaki fark nedir

Selamlar.Bu sorunun cevabı anlatmakla verilemez sanırım.Tecrübeyle olacak birşey bu.Arkadaşların anlattığı fiziki özelliklerle görmeden ayırt edebileceğini sanmıyorum.Ama çok kuş gözlemleyerek bir bakışta taklacıyla sayayı ayırt edebilirsin.Herşey tecrübeyle alakalı.Saygılar...

tamamda benim yeni aldığım bir beyaz var bunu takla diye almıştım ama bu takla nedir bilmiyor galiba o yüzden ben sordum bir resimli anlatım olursa güzel olur

sayanın gagası uzun olur ince olur paçalar normaldir
KUBİLAY saygılarımla.......

taklacılar daha dik gögüsleri toplu olur.sayalar dönekler kelebekler biraz daha alcak dururlar(bu durum şeş ler için gecerli değil) gögüsleri daha yayvandır.

Sayalar yürürken ayaklarını öne doğru yukarı kaldırarak yürürler ve hep dik dururlar Ve kuyrukları Fazla olur ve eğimli olur yani hilal Şeklinin aşağı bakması gibi Yani parantez işaretinin aşağı bakması gibi ( buna nazaran taklacılar da daha az kuyruk ve düz bi kuyruk Yapısı vardır evet dik dururlar ama kelebekler kadar ayaklarını öne doğru asker gibi kaldırarak yürümezler ayı zamanda kelebeklerde kuyruk üstü olmaması lazım mardinlerde Böyle bi özellik aranmaz. kuyruk üstü olmayan kelebek güvercininin havada daha dik şekilde oyun Yaparken kağıt gibi dönerken kusursuz performans yapmasında en önemli etken kuyruk üstü olan bir kelebek kuyruk yamuk durur yada tam dönüş Yapamaz.

Geri