DIŞARDAN KUŞÇULUĞA BAKIŞ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
slm toplumumuzda kuşçulara bakş açısını hiç beğenememekteyim bu bakış açısını değiştirmekiçin neler yapılabilir.kuşçular nelere dikkat etmeli

MERHABA
ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNDİN.....İNSANLARA GÜVERCİN BESLEDİĞİMİ SÖYLEMEKTEN CEKİNİYORUM...ÇÜNKÜ BAZILARINA İLK BAKIŞTA İŞİ GÜCÜ OLMAYAN ÇATILARDA DAMLARDA DOLAŞAN SERSERİ HAVASI VERDİRİYOR....AMA GERCEKTEDE BÖYLE İNSANLAR VAR VE BU YÜZDEN HEPİMİZ MAALESEF AYNI KEFEDEYİZ....

evet eskiden beri söylene gelen işte kuscunun sahitligide kabul olmaz mantalitesi hüküm sürüyordu

kocaman adam kus pesinde kosuyor denilirdi ama günümüz kusculugu bu düşünceyi eskiye nazaran daha az telafuz eder oldu nedenleri ise yeni yetişenlerin bakıs açısının daha farklı olusu kendisini bilinçli olarak yetiştirmeye çalısması yetiştirici ve yasca büyük agabey lerinin katılımcı olup tecrübelerini aktarmaları önem arz etmekde

dahada ilerleyebilmemiz adına yapmamız gerekenler konusmalarımız davranıs sekillerimiz kusu kuscuyu takdir edebilme kabiliyetimiz tutumumuz bir çok sebebler sayılabililr

en önemliside kendimize nasıl davranılmasını istiyorsak karsımızdakilerede o mesajı verebilmeliyiz sayılan sevilen kazanan olmanın idraki içinde olmalıyız diyor

SAYGILAR SUNUYORUM

Bence ilk önemli şey görünümüze dikkat etmek,derneklerde ve pazarlarda dikkatinizi çekmiştir kılık kıyafete pek

önem vermeyen bir topluluğuz,dışardan görenler serseri takımı gibi algılıyorlar.(istisnalar hariç onlarda azınlıkta)

Birde kuş hobisinle ilgilenen çoğunluğumuzun kültür seviyesi çok düşük,kültür seviyemiz arttıkça toplum içindeki

saygınlığımızında artacağı inancındayım.

Burada bir çok yüksek okul tahsili yapmış kardeşlerimizi görünce geleceğimizin ve gelecekte kuşçulara bakış açısının

daha iyi olacağı kanaatini taşıyorum

Tahsilli,kültürlü kardeşlerimiz iş hayatlarındada güzel yerlere geldikleri zaman,toplum içinde daha saygı duyulan bir

fikir oluşacağına eminim.

Selamlar sağlıcakla kalın.

sa kuş yüzünden koca koca adamlar kavga ederse kuşcu denilince insanın aklına pis pasaklı işi gücü boş vermiş insanlar gelirse insanların kuşculuga bakışı degişmez ilk önce baskasının malına tamah etmemeliyiz kılık kıyafetimize konuşurken kelimelerimize dikkat etmeliyiz birde kuş beslediğimiz yerler temiz tertipli düzenli olursa insanlar saygı duyar kuş pisliğinden görünmez olursa ancak igrenirler

s.a.

kuşçuluğun bam tellerinden olan bir konu da bu işte..
ben de bu durumdan fazlasıyla rahatsızım. dedemin bana kullandığı cümle şu: ÖĞRETMEN ADAMA BAK AKŞAMA KADAR KUŞLARIN ............ PEŞİNDE GEZİYOR. burada önemli olan insanların kafasına bu önyargıyı kazıyan nedenleri tespit edip çözüm aramaktır..

1-kuşçuların çoğu hırsız veya kumarbaz..
2-kuşçuların çoğu pasaklı kirli ve kültür seviyesi düşük insanlardan oluşuyor..
3-kuşçuların çoğu yalan söyler.
4-kuşçuların çoğu köfürlü konuşur.
5-kuşçuların çoğu bir kuş için arkadaşını satar.
6-kuşçuların çoğu esrar kullanır.
7-kuşçuların çoğu paylaşımcı değil aksine kıskanç ve taktir etmesini bilmez.
8-kuşçuların çoğu konuşurken insanların kalbini kırar.
9- kuşçuların çoğu etrafındaki çocukları kandırır ve daha önemlisi hırsızlığa teşvik eder.

bu tür nedenleri çoğaltmak mümkün..tabii lafım herkese değil;bu alemde adamlık abidesi olan insanlar da çoğalmaktadır bu da beni umutlandırıyor.
yukarda bahsettiğimiz özellikleri(olumsuz karakteri)taşıyan ve belli bir yaşa ulaşmış insanları değiştirmek biraz zor artık ama yeni yetişen arkadaşları adam gibi eğitmek,yetiştirmek bizlerin elinde.en önemlisi yeni yetişen çocukları hırsızlıktan uzaklaştırmalıyız.herşey bir defa hırsızlık yapmakla başlıyor zaten..

Kuşcu portjöyünün değişmesi lazım ,; buda bireysel çaba ile mümkün değil sanırım .. Ancak bizler çevremizde ki kuşcu portföyüne özen gösterirsek( tabi kendimiz öncelikle düzgün adam olacağız ki ) en azıdan belki bazı konularda daha az sıkıntı yaşarız . selamlarşeref

şeref' Alıntı:
Kuşcu portjöyünün değişmesi lazım ,; buda bireysel çaba ile mümkün değil sanırım .. Ancak bizler çevremizde ki kuşcu portföyüne özen gösterirsek( tabi kendimiz öncelikle düzgün adam olacağız ki ) en azıdan belki bazı konularda daha az sıkıntı yaşarız . selamlarşeref
evet çok haklısınız.kuş besliyor diye herkesle kuş ortak paydasında buluşmamalıyız.karakterli ve düzgün kuş severlerle bu işe bakış açısı değişir.

Ben 8-10 yaşlarımda kuşculuga başlayınca bana dediler bu cocuk okumaz dediler ama ozamanlar derslerimi hep iyi tuttum kuşlarımada derslerimede zaman ayırdım hep beni bu cocuk kuşcu liseyi bitirir bi kesere sap olamaz dediler ama makine mühendisi oldum aslında kuşculuk iyi birşey ama aşırıya kaçmıycan sorumluluklarınada zaman ayırcan

Geri