Dişi güvercin neden çok ufak yumurtlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUHLİS YAZAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MUHLİS YAZAR
Meslek
ESNAF
İlgi Alanı
Kediler
Esselamun Aleykum. İki adet dişi güvercinim 5 ay önce fındık büyüklüğünde yumurta yaptılar ve o günden sonra boş oturmaya başladılar. Altlarına yumurta sürüp yavruyada kusturdum yine boş oturuyorlar. Mineral,vitamin ve yemde sorun yok. Dişilerden biri genç diğeri orta yaşta. Nidazol şurubuda denedim bir fayda vermedi. Bunlar tekrar yumurlaya bilirmi yoksa kısırlaştılar mı?

Canım kardeşim yaşlı olan kuşun yumurtayı kesecek yani senin anlıyacağın dinlenmeye ihtiyacı var genç kuşun ise daha vucudu yumurtlamaya hazır olmadığı için vitamin , taş ,minerale ihtiyacı var vitamin verdiğinde taşı önünden çek vitamini eritir faydası olmaz BAĞLAR-OFİS-İSTASYON ve DİYARBAKIR KALE si ve Enayi pazarı gözümde tüttü bir anda DİYARBAKIR a selamlarımla.

aleyküm selam.bununla ilgili benim de sıkıntım var. ve vitamin mineral full var taş kesinlikle yok.fakat yumurta fındık kadar 3 kez yumurtladılar.bununla ilgili ilaç tavsiyesi olan yazarsa memnun olurum bende.saygılarımla...

Bende de böyle bişey olmuştu 2. yi sağlam yumurtladı ama yavru aldığımız yok kuştan.

Ekli dosyalar

• DSC_0002.webp
    DSC_0002.webp
    422.8 KB · Görüntüleme: 1,838
sağlam olan yumurtadan yavru çıkmadıysa erkekte problem olabilir. yada yumurta içi ölümlerde ParaStop adlı ilacı kullandıra bilirsin.

Aleykumu Selam Ahmet bey.Genç kuşum bir çift yavru çıkardıktan sonra böyle oldu. Kış aylarında erkek ve dişileri uzun bir süre birbirlerinden ayırıyorum,dinlendiriyorum ve şubat ayı sonunda çifte atıyorum. Mineral,taş,toprak,ince mozaik,mermer tozu ...karışımı veriyorum. İşin garibi oyun kuşu olan bölümde bu sorun yok süs kuşu olan bölümde bu sorunu yaşıyorum.

Canım kardeşim o zaman kuşlarına vitaform+geosol +neoteramisin üçlü karşımı bir kavanoza boşalt kuşların kaç adet olduğunu bilmediğim için 2,5 litre suya yarım çay kaşığı at bir çubukla iyice karıştır önlerine koy haftada 2-3 gün yqz bir iki gün temiz su ver daha sonra 2 veya 3 gün Berovit B ve E selenyum ver bunları 2,5 lt 1 cc olarak çek suluğa boşalt bir çubukla iyice karıştır bu dediklerimi verirken taş sakla kümese sokma fayda göremezsin selamlar.

Geri