Dişi Güvercinim Haftalardır Yumurtlamıyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan segah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

segah

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Segah Kurt
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Mrb arkadaşlar benim bir tane miski,tepeli güvercinim var.Eşi de süt beyaz.Geçenlerde bir tane yumurta çıkartmıştı ama biz elimizle ortalıkta durmasın diye tüneklik yaptırıp oraya koyduk.Ertesi sabah kırılmış.Bundan 2-3 hafta sonra yani bugünlerde de,dişinin kuyruğunun üstü şişiyor,sanki yumurta varmış gibi.Hatta bir kere baya şişmişti.Suyunu bile sabahları ,kendi elimle veriyordum,önüne yem atıyordum.Daha sonra biraz canlandı şişlik hafif inmişti ama bu güvercin neden günlerdir yumurtlamıyor?

segah' Alıntı:
Mrb arkadaşlar benim bir tane miski,tepeli güvercinim var.Eşi de süt beyaz.Geçenlerde bir tane yumurta çıkartmıştı ama biz elimizle ortalıkta durmasın diye tüneklik yaptırıp oraya koyduk.Ertesi sabah kırılmış.Bundan 2-3 hafta sonra yani bugünlerde de,dişinin kuyruğunun üstü şişiyor,sanki yumurta varmış gibi.Hatta bir kere baya şişmişti.Suyunu bile sabahları ,kendi elimle veriyordum,önüne yem atıyordum.Daha sonra biraz canlandı şişlik hafif inmişti ama bu güvercin neden günlerdir yumurtlamıyor?

merak ettim takipteyim.

Bunun bir çok sebebi olabilir. Öncelikle kuşa bir bak çatalda yumurta varmı varsa kaç gündür var biliyormusun eğer 3 4 gündür var ise yumurta çatalda o yumurtayı kendin zeytin yağı ile veya benzeri bir sey ile el yardımı ile kırmadan çataldan çıkartman lahazım çıkartmazsan çataldan ölür. Eğer yumurta yok ise belki de yumurta yapmış kuş 1 hafta önce şimdi tekrardan yapacak ama mineral eksikliği vücütta bir vitamin eksikliği de olabilir ondan da yumurtayı vucudu oluşturamıyor olabilir. Erkekte de sıkıntı olabilir erkek kısırsa veya yumurtayı doldurmuyorsa da olabiri yani bir çok sebebi olabilir.Benim aklıma gelen bunlar.

Abi,vitamin besini olarak ne önerirsin?

vitamin derken mineral taşlar var, kil var kuşçu dükkanlarında satılan onlardan verebilirsin yumurta kabuğu için iyidir. Birde toprak verebilirsin ben mesela toprağı eksik etmem önlerinden kuşlarımın. Minerali de haftada bir atarım temizlerler. Yumurta kabuğu da veriyorum ara sıra zararını görmedim ama küçük küçük parçalara böleceksin mineral taşların boyu gibi aklıma gelen bunlar var.

Yardımın için teşekkürler abi,denyicem.

Yok abi,vitaminli kum,ve yem aldım,yedi ama olmuyor,yumurtada yok galiba.İlk bir tane yumurta çıkarttıktan sonra kuyruğunun üstü şişmişti.Şimdilerde çok halsiz,eşi beyaz çiftleşmek için dudağını uzatıyor ancak,dişi çok halsiz..Elime aldığımda çok hafif,ağırlığı gitmiş.Yakında resmını atacağım..

Kuşunda kuruma başlamış yani hasta o kuş kolay kolay düzelmez artık iç parazit hapları kullan ekmek ver kuşa ara sıra karışık yem ver belki kilo alır kuruma olan kuş yumurtlamaz.

Abi öğlen ekmek ufalıyacağım da,şimdi beyaza bir arkadaştan dişi alsam,hasta olan miskiyi ezerler.Yani 7 kuş var.Ama öbür türlüde beyaz yalnız kalıyor ve diğer kuşlara vuruyor.Şimdi bu durumda ne yapayım ?

segah' Alıntı:
Yok abi,vitaminli kum,ve yem aldım,yedi ama olmuyor,yumurtada yok galiba.İlk bir tane yumurta çıkarttıktan sonra kuyruğunun üstü şişmişti.Şimdilerde çok halsiz,eşi beyaz çiftleşmek için dudağını uzatıyor ancak,dişi çok halsiz..Elime aldığımda çok hafif,ağırlığı gitmiş.Yakında resmını atacağım..

Benim yumurta ile ilgili konu hakkında net bilgim yok birşey diyemiyorum fakat anlattığın belirti bana bir abimizin "kuruluk" dediği hastalığı anımsattı. Hastalığın gerçek ismini bilemiyorum.

segah' Alıntı:
http://img4.ressim.net/out.php/i6024770_sdc10659.jpg
bu linkteki resimde abi,çok durgun ağzı sürekli açık,birde eşi sürekli yalnız kalıyor,ne yapayım?????

Şu an yürüyebiliyor mu düzgün? yemek yeme su içme durumu nasıl?

zor yürüyor abi,yemek yiyior,su içiyor..

Kuş böyle agzı acıkmı nefes alıyor?Eğer öyleyse kuşun agzını ac ve boğaz kısmına bak beyaz beyaz noktalar varsa agzında pamukcuk olmus demektir onun tedavisi ise tendürdiyot ve limon 2 sini karıstırarak kusun bogazına kulak çöpü ile sür..

segah' Alıntı:
zor yürüyor abi,yemek yiyior,su içiyor..

peki elinle hafif dokunup baktın mı yumurta var mı?

Düzeltme : Kardeş bence sen onu bir veteriner e götür sonra tedavi durumuna bak çünkü çok tuhaf duruyor kuş farklı birşey olabilir. Ben bu şekilde duran bir kuş görmedim. Arkadaşlarda rahat baksın ben senin için resmi küçülttüm forum formatına uygun olsun diye.

o5nv49.jpg

Yumurta tıkanmasıda olabilir.

mehmet1994' Alıntı:
Yumurta tıkanmasıda olabilir.

Aynen Mehmet kardeşim "peki elinle hafif dokunup baktın mı yumurta var mı" diye sorarken aklıma bu geldi ama veteriner bakması daha mantıklı olur diye düşündüm.

Abi kuş bende degilki isimleri karıstırdın:)

mehmet1994' Alıntı:
Abi kuş bende degilki isimleri karıstırdın:)

yok yok ilk başta bende yumurta sıkışmıştır falan diyecektim senin gibi şimdi kuşun orasını burasını yoklarken zarar verir diye veteriner e götür dedim. Seninle aynı şeyi düşünmüştüm demek istedim. Kuşun senin olmadığının farkındayım :D

Arkadaşlar bu kuşun yumurtası ters geliyor aynı öyle duruyor fazla elde oynanan kuşlarda görülür kuş kiminse çatısına hafiften eliyle baksın sertlik varsa dediğim gibidir bolca yağlasın arkasını kuşun yumuşasın kendiliiğinden yumurtlar.

Herkese çok teşekkürler,akşam deniyeceğiz.

Burada usta bir kuşçu var,hap verdi.Güvercinim canlandı ve şişlikte indi.Ama çatalına zeytinyağı sürdüm yinede.Herkese teşekkürler..

ÖNCELİKLE KUŞ CANLANDI DEMİŞSİN SEVİNDİM..

FAKAT İLACIN İSMİNİ ÖĞRENİP BİZLERLE DE PAYLAŞIRSAN SEVİNİRİM.HEPİMİZ FAYDALANMIŞ OLURUZ.

SONUCU BEKLİYORUZ.. :evet:

Abi bana hapı kırıp verdi o kuşçu.İsmine bakmadım,bir daha gideceğim,gittiğim zaman ilacın adını sorarım.

Herkese Teşekkürler..
Miski güvercinim yumurta felci geçirmiş,ama şu an iyileşti ve yumurtasıda var.
Hapın ismi Deksametazon'muş.

Geri