Dişi güvercinim kısır mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İsmail34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

İsmail34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Bahar
Meslek
-
İlgi Alanı
Değerli abilerim geçen gün 1 çift ayna kuyruk arap taklacı aldım. Kuşları aldığım adam kuşta yumurta olduğunu soyledi, dişi kuşun çatalı açık. Ben yumurtlasın diye beklerken bu gün çiftleşirken gördüm başlıkta belirttiğim gibi acaba kuşum kısır olabilir mi ?

sabret bekle yerlerıne alıssınlar tedırgın etme sabır

Kuş yerine alışsın, yuvayı sahiplensin, öyle hemen yumurta beklemeyin. Ayrıca bir hafta sonra küçük bir test yapabilirsiniz. Kuşunuzun yuvalığına yumurta koyun kısırsa hemen yumurtanın üstüne yatıp sahiplenir. Adana güvercinlerimde bu test işe yaramıştı. Denemekte fayda var.

işlemci' Alıntı:
Kuş yerine alışsın, yuvayı sahiplensin, öyle hemen yumurta beklemeyin. Ayrıca bir hafta sonra küçük bir test yapabilirsiniz. Kuşunuzun yuvalığına yumurta koyun kısırsa hemen yumurtanın üstüne yatıp sahiplenir. Adana güvercinlerimde bu test işe yaramıştı. Denemekte fayda var.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Erkek güvercin ara sıra kümesteki sepetin içine giriyor dişide hiç yumurta havası yok ama habire çiftleşiyorlar hadi hayırlısı :haha:

kuşlara raf yaptım içine girmyiorlar erkek güvercin rafın altında kuytu bi yerde yatıyor ama altında yumurta yok. Bi de bugun erkek guvercini dişinin kuyruğunun altına kafasını sokup ghuuug ghuuug diye öterken gördüm. Bu kuşları anlamama yardım ederseniz sevinirim (:

Yuva yerini erkek güvercin seçer ve burada yatarak dişi güvercini çağırır. Dişi de yanına gelir ve bir süre birlikte yuva ısıtırlar. Sonra dişi erkeğin getirdiği dal parçaları ve çöplerle yuvayı hazırlar. Bu aşamalardan sonra 2-3 gün içerisinde önce ilk yumurtayı yapar. İlk yumurtanın üzerine yatmazlar yuvanın yanında dururlar.(Eğer ilk yumurtanın üzerine hemen yatsa idi yumurtada yavru oluşumu hemen başlar ve yapacağı ikinci yumurtadan çıkacak yavru 2 gün daha küçük olacağı için ilk yavru baskın olur ve ikinci yavru yeterli beslenemez yanık büyür ya da ölürdü) . Dişi 2. gün yada nadir olarak 3.gün ikinci yumurtayı da yaparak yatmaya başlar. Havalar çok sıcak olursa 17-18 günde serin olursa 19-20 gün içinde yavrular çıkar. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler. Herkese bol yavrular temenni ediyorum.

Geri