dişi kuş hep tek yumurta yapıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar bende bitane dönek var dişi eşleştirdim ama sürekli tek yumurta yapıyor o tek yumurta dolu oluyor ama yinede tek olmasın diye birkaç defa kırdım yine tek yumurtladı erkeğida genç bütün gün bahçede salıklar yeşilliğini ayrı kirecini ayrı yiyiyolar ama yinede tek yumurtluyor bunun sebebi ne olabilir.

Şimdiden Teşekkürler.

Irsidir. Kimi kuslar tek yumurtlar, kimisi uc tane birden verir.

TempesTs Arkadaşıma Katılıyorum Dediği Gibi Irsidir.Bazıları 1 Bazıları İse 3 Tane Yumurtlar

Saygılarımla...

EFKARLI_COCUK

beyzade' Alıntı:
Selam arkadaşlar bende bitane dönek var dişi eşleştirdim ama sürekli tek yumurta yapıyor o tek yumurta dolu oluyor ama yinede tek olmasın diye birkaç defa kırdım yine tek yumurtladı erkeğida genç bütün gün bahçede salıklar yeşilliğini ayrı kirecini ayrı yiyiyolar ama yinede tek yumurtluyor bunun sebebi ne olabilir.

Şimdiden Teşekkürler.
abi bencede ırsidir ama sne yumurtasını elleme kuşun boşver eğer 2 defa yaptıysan elleme birdaha
KUBİLAY saygılarımla.......

mrb kardeşim benimde buna benzer bir olay geldi başıma eskilerden bir abim calcıum eksikligi olabilir dedi ilave olarakda kuşun eşini sordu erkegi geçmi dedi genç oldunu söyledim ve bana genç erkegin dişiyi yumurtayı çabuk olgunlaşmadan ve eksik yumurta dogurmaya sevk edeceni söyledi hata yumurtayı zarsız yanı kabugu zayıf halde bile attırabileceni ekledi genç ekegin acemilinden dişiyi çok sıkıştıracanı ilave etti dedini dinledim erkegi degiştirdim 2 aydır rahatım bende acemilimden dişiye suç buluyordum ama degilmiş seninle paylaşmak istedim saygılar.

abi kuşun erkeği 5-6 defa yavru baktı kuş acemide değil.kalsiyum eksikliğida olamaz bahçede kumunu ayrı yumurta kabuğunu ayrı yiyiyolar.

Bunun kalsiyumla falan ilgisi yok. Bazen benim kuşlarda da oluyor. Ama hep kaliteli kuşlarda bu özellik biraz daha ön planda sanırım. :?

Olur bazı kuşlarda, var demekki içinde bir sıkıntı , ancak tek bir yumurtayı becerleye biliyor hayvancık , bırakın o da tek yumurta etsin , yumurtayı kırmakla çift yumurta almanız mümkün değil ,, ortam yeterli , kalsiyum alıyor diyorsunuz .. Demekki elinden gelen bu hayvanın , bu işte erkeğin bir rolü yok, o işini yapar, dişi kaç yumurta atar onun konusuna girmez .. bu kuşta böyle demekki.. selamlar ŞEREF

Benimde dışı yatıyor erkek bekliyor bundan once iki yumurtayan kus şimdi tek yumurtladi

Canım kardeşim bağzen kuşların vitamin eksikliğinden ve üreme organlarındaki iltihaplanmadan kaynaklanan çift yumurta yapamama olayı görülebilir çünkü daha evvelden yumurta çekilmiş olabilir yani yumurtlama zinciri dumura uğramış olabilir bu yüzden hayvan eş ten ayrılıp tek bırakılıp Sayın Modereotörüm Türker ÖDEN in antibiyotik tedavisinden okunup fayda sağlanabilir saygılarımla.

Geri