dişi kuşum bir türlü kızgınlaşmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan huusayn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

huusayn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
huseyin krt
Meslek
hukukçu
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar... bende bir miski dişi var... kuşumu haftada 3 - 4 kez düzenli uçuruyorum... en az 1 saat uçuyor... zaten seferli kuş olduğu için istese de inemiyor 1 saatten aşağı.. lakin bu kuş 1 yıldır bir türlü kızgınlaşmadı...ve aldığım kişi de de yavru kızmasıydı yani genç ve hiç eşe girmemiş bir kuş.. ve tüye de girmiyor hiç... yem yemesi sağlığı falan iyi fakat çok uçtuğu için biraz zayıf... ben bu kuştan yumurta almak için illa ki kümese mi kapatmalıyım...? yada dişi kuşun kızması kendini toplaması için ( kenevir hariç ) ne gibi önerileriniz olur?

merhaba ,1 yaşındaki bir dişi ister uçsun isterse yatsın ,boşta erkek kuş olmasada eşli erkeklerle eşleşmesi lazımdı.yuvanı izlemen lazım eş almış ama sen farketmemişsindir bence yumurtlamıştır bile tabi yaşı doğruysa,ben böyle bir şeye şahit olmadım duymadımda ,kızgın erkeklerle tek onu dışarda bırakıp izlemen kesin sonucu verir.ben kızması için balya balık yağı veriyordum (ilacın tarihine bak kullanırsan):slm:

SeLamLar ;
Bu kuştan yumurta alabilmek için illa kümese kapatman gerekmiyor sadece bi eşleşme folluğu yap kızgın bir erkekle kapat eğer miskinin dişi olduğundan eminsen tabi bak nası kızdırıyor erkek onu, (: ayrıca keneviri biliyosun zaten onuda vermeyi ihmal etme , en 2 gün en fazla bir hafta sonra kuşların eşleştiğini görceksin zaten daha sonra ister sal kümese yer belleyip yumurtlasın ister eşleştrme folluğunda yumurtlasın ve yavru büyütsün sana nacizane tavsiyem bunlar. Benim başıma geldi sana söylediğim gibi yaptım ve sonuç istediğim gibi oldu.

SAYGILARIMLA ..

öncelikle cevaplarınız için saolun arkadaşlar... benim kümesimde 40 tane kuş var.. bir tek bu kuşta böyle bir durum hasıl oldu.... kuş dişi... zaten vucüt tipi ve davranışları dişi oldugunun kanıtı.... ayrıca yumurta kardeşi de var o da erkek.... ancak kuşun uçuş performansı nedeniyle yorgun düştüğünü ((özellikle bir saat üstü uçuşlarda)) gözlemliyorum.... ama yine de bu zamana kadar eş almalıydı... ve kuşun en enterasan yönü tüye hiç girmiyor... bir buçuk senedir tüye girmedi... acaba kuşun vitamin ve mineral yönünden bir eksiği mi var diye düşünmeye başladım... kümesim bahçe içinde.. istedikleri zaman kum çakıl yiyorlar... acaba tavsiye edeceğiniz yavru verimini artırıcı bir ilaç yada multi vitamin ismi var mıdır???

Tüye girmeme konusunda tam birşey söyleyemeyeceğim ama kuşun tüye girmesini sağlayan ilaçların var olduğunu duydum , araştrp öğrenebilirsin veya yakınındaki bir güvercin yemi ilacı satan biyere gidip sorsan öğrenirsin. benim öyle bi sorunum olmadığı için o konuda tecrübem yok ne söylesem yalan olur ama yavru verimini artırıcı vitamin olarak hap önerebilirm sana adı ' baby tabs ' yavru yumurtayı çatlatdığından itibaren ana ve babaya 10 gün boyunca birer tane veriyorsun bu yavruya kustukları mamadan itibaren vitamin almasını sağlıyor 10. günden sonra yavrulara yeme düşene kadar her gün veriliyor . ben kullandım verim aldım yavruların tüy kalitesini artırıyor yeme düşene kadar ki risk altnda olduğu hastalıklara karşı koruyor dirençlerini artırıyor , yavruların iştahlarının dahada artmasını ana banasından daha çok yem isteyip kilosunu korumasını sağlıyor vs. bunu kullanabilirsin . bunun yanında tabi suluklarına verilecek polisamin ' vitamin var bunu kullanabilirsin ayrıca bahçede istedikleri kum çakıl yiyolardır doğrudur ama sen yinede hazır minarelli vitaminli kuş kumunu ihmal etmezsen inşallah kümesinin verimi dahada üst seviyelelere çıkıcağına inanıyorum ..

SAYGILARIMLA ..

1,5 senedir tüye girememe gibi bi durum olamaz...
Bence ,vitaminsizlikten falan da değil aksine gayet sağlıklı olduğundan çok fazla tüy dökmüyodur.. (:
Ama illaki tüye giriyodur sen dikkat edememişindir...

mücahid' Alıntı:
Tüye girmeme konusunda tam birşey söyleyemeyeceğim ama kuşun tüye girmesini sağlayan ilaçların var olduğunu duydum , araştrp öğrenebilirsin veya yakınındaki bir güvercin yemi ilacı satan biyere gidip sorsan öğrenirsin. benim öyle bi sorunum olmadığı için o konuda tecrübem yok ne söylesem yalan olur ama yavru verimini artırıcı vitamin olarak hap önerebilirm sana adı ' baby tabs ' yavru yumurtayı çatlatdığından itibaren ana ve babaya 10 gün boyunca birer tane veriyorsun bu yavruya kustukları mamadan itibaren vitamin almasını sağlıyor 10. günden sonra yavrulara yeme düşene kadar her gün veriliyor . ben kullandım verim aldım yavruların tüy kalitesini artırıyor yeme düşene kadar ki risk altnda olduğu hastalıklara karşı koruyor dirençlerini artırıyor , yavruların iştahlarının dahada artmasını ana banasından daha çok yem isteyip kilosunu korumasını sağlıyor vs. bunu kullanabilirsin . bunun yanında tabi suluklarına verilecek polisamin ' vitamin var bunu kullanabilirsin ayrıca bahçede istedikleri kum çakıl yiyolardır doğrudur ama sen yinede hazır minarelli vitaminli kuş kumunu ihmal etmezsen inşallah kümesinin verimi dahada üst seviyelelere çıkıcağına inanıyorum ..

SAYGILARIMLA ..

ilgin için teşekkür ederim mücahid kardeşim... önerilerini dikkate alacağım... sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim... (: (:

Legion' Alıntı:
1,5 senedir tüye girememe gibi bi durum olamaz...
Bence ,vitaminsizlikten falan da değil aksine gayet sağlıklı olduğundan çok fazla tüy dökmüyodur.. (:
Ama illaki tüye giriyodur sen dikkat edememişindir...

güzel kardeşim iyi yazmışşsın hoş yazmışsında ben de en az sen kadar dikkatliyim ve bu kuş kümesimin gözde kuşu... her gün gözümün önünde... sıradışı enteresan bir durum gözlemlemesem buraya yazmazdım zaten... ki tüy sorununa eş almama sorunu da eşlik ediyor... -bunu da yazmıstım... yine de saolasın....

bir kuş tüye girmiyorsa ve eş almıyorsa bu durum kuşunuzun sağlıklı olmadığının göstergesidir . tavsiyem kuşunuz belli bir süre uçurmayın dinlendirin yemini biraz artırın . balyağı ve kenevir iyi gelir. ağız ve boğaz kısımlarını iyice kontrol edin

maskeler' Alıntı:
bir kuş tüye girmiyorsa ve eş almıyorsa bu durum kuşunuzun sağlıklı olmadığının göstergesidir . tavsiyem kuşunuz belli bir süre uçurmayın dinlendirin yemini biraz artırın . balyağı ve kenevir iyi gelir. ağız ve boğaz kısımlarını iyice kontrol edin

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kardeşim... lakin takıldığım -anlayamadığım- nokta şu ki : kuşun ağız ve boğaz kısımlarını kontrol ederken neye dikkat edeceğiz.. bunu yaparken neyi amaçlıyoruz?

huusayn' Alıntı:
maskeler' Alıntı:

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kardeşim... lakin takıldığım -anlayamadığım- nokta şu ki : kuşun ağız ve boğaz kısımlarını kontrol ederken neye dikkat edeceğiz.. bunu yaparken neyi amaçlıyoruz?
neyi amaçlıyoruz derken imalı bir soru sorduğunuz anlaşılıyor ben yine de açıklayım
sizin gözünüzden kaçmış bir beyazlık kabartı gibi şeyler hastalık belirtisidir . o amaçla yani oldu mu kardeşimm

maskeler' Alıntı:
huusayn' Alıntı:
maskeler' Alıntı:

neyi amaçlıyoruz derken imalı bir soru sorduğunuz anlaşılıyor ben yine de açıklayım
sizin gözünüzden kaçmış bir beyazlık kabartı gibi şeyler hastalık belirtisidir . o amaçla yani oldu mu kardeşimm

kardeşim kusuruma bakmayın... kat'i suretle bir imalı yaklaşımım olmadı... üsluptan dolayı öyle anlaşılmış olabilir haklısınız... ben sorumu yazdıktan sonra söylemek istediğinizi anladım.. boğaz kısmı derken dıştan kursağını kontrol etmek gibi anlamıştım... ya da boğaz kısmında ur ya da polip gibi oluşumları kastetmiş olabileceğinizi düşünmüştüm... lakin yine de o tarz bir oluşum yok... arkadaşların verdiği bilgiler ışığında tek mantıklı sebep kuşun fazla uçması gibi görünüyor.. ki bu konuda aldığım önlemler sonucunu gösterdi... kuşu son bir haftadır uçurmadım ve kaliteli yemle besiye aldım... ( yem olarak normal karışık yem haricinde palet yem , extra kırık mısır ve extra kenevir ) vermeye başladım... bir haftada kuşun ağırlığındaki artış ve hareketlerindeki canlılık dikkatimi çekti... umarım durum daha da iyiye gider... çünkü bu kuş yaşlı bir amcanın 30 senelik soyundan geliyor ve erkeği ölünce bu damarın tek temsilcisi bu dişi kaldı... inşallah bu bahar damarı tekrar çoğaltırım... (:

Geri