Dişi kuşum hasta.Lütfen yardımcı olun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Roshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay ERDOĞAN
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar dişi taklacımın bi sorunu var 2-3 günden beri devam eden birşey aslında ilk başlarda fazla önemsememiştim fakat aynı durum haala devam ediyor.Kuşun dışkısı YEŞİL ve cok sulu.Yedi herhangi bir bitkiden olamaz çünkü sadece buğday ve karışık yem veriyorum.Diğer kuslarımda ic bir sorun yok hatta erkeği kızgın durumda yuvaya oturuyor fakat dişi bir köşede tuyleri kabarık şekilde duruyor.Bu hastalığın tedavisi varmıdır?Varsa nasıl yapmalıyım?Lütfen yardımcı olun...

Anlaşılan kuşunuz ishal olmuş ancak ishal şeklinde başlayan onlarca hastalık vardır. Tavsiyem kuşu ayrı bir yere koyun. Daha sonra bir veteriner yardımı alabilirsiniz. Dışkı tahlili yaptırıp hastalığın ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Ama kulaktan dolma ilaçları bilinçsizce kullanmanızı tavsiye etmem. Geçmiş olsun..

Arakadş geçmiş olsun öncelikle 5 litre suya 2cc Cocsidin, 1cc Paramicin LA koyarak karışım hazırla sabah akşam suluktaki karışımı değiştir 5 gün devam et eğer kuşun sadece ishalse hiçbişeyi kalmaz çivi gibi olur. Ayrıca sağlıklı kuşlarında bu suyu içmesinde herhangi bir sakınca yoktur için rahat olsun. Ayda 2 gün bu karışımı normal zamanlarda da uygularsan ishalden ve benzeri hastalıklardan kaynaklanan bir sorunun kalmaz. Ben uyguluyorum hiçbir yan etkisi ve zararınıda görmedim. Tekrar geçmiş olsun.

ARKADASIM HASTA KUSUNU DERHAL SAGLIKLI KUSLARININ ICINDEN ALARAK BASKA BIR BOLMEYE AL VE BIR VETERINE RE GOTUREREK TAHLILINI YAPTIR RAHATSIZLIGINI ANLAT EN IYISINI VETERINER BILIR

Geri