Dişi Mavi-Eke kuş-YENİ VİDEOLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;

Geçtiğimiz perşembe günü, en son uçuşundan 4 gün sonra kuşu tekrar kaldırdık. Daha önce de söylemiştim, kuş en son uçuşunda 1 saat 10 dakika kadar uçmuştu. Bu uçuşunu tam 2 saatte tamamladı. Ve 7-10 dakikada bir geldi fişeğe. İlk fişeğinde kendini kaldırmakta zorlandı. Ama sonradan açıldı. 14 geçerli fişek yaptı. Kuşu dün uçurmayı planlıyorduk ama hava şartları nedeniyle uçuramadık. Perşembe günü çektiğim bir kaç videosunu sizlerle paylaşmak istedim.
Selamlar.

Şenol

KALKIŞI: Kuşu uçuran arkadaş Fikret Ayyıldız. 4 gündür yattığı için biraz ağır kalktı:

http://www.dailymotion.com/video/xazwmi ... uy_animals

FİŞEKLERİ: Buradaki arkadaşın sesinden dolayı özür dilerim. (:

http://www.dailymotion.com/video/xazwo9 ... uy_animals

http://www.dailymotion.com/video/xazwo0 ... uy_animals

EN UZUN FİŞEKLERİNDEN İKİSİ:

http://www.dailymotion.com/video/xazwof ... uy_animals

http://www.dailymotion.com/video/xazwof ... uy_animals

İNİŞİ: Normalde 3-4 takla ile inen bir kuş. Burada 2 takla ile indi.

http://www.dailymotion.com/video/xazwp6 ... iy_animals

Hey maşallah ALLAH BOZMASIN , HAKİKATLİ BİR KUŞ .. Emeğiniz zayi olmasın umarım bol bol keyifli uçurmalar dilerim . Ben beğendim güzel olmuş .. Tekrar MAŞALLAH DEYELİM .. selamlarŞEREF

Allah nazardan saklasın Şenol kardeşim.Kuş çok hırlı oynuyor.Düzenli bir antremandan sonrasında seferini dahada uzatacaktır.Güle güle besleyin.

selamunaleykum
masallah kusa emeginize saglik guzel hayvan paylasim icin tesekkurler
saygilarla ferhat

selamlar şenol kardeş ben tekrar tekrar seyrettim videoları sen cektiysen eğer net alırım cevabı kuşun kapaması güzel fakat kuşun fışkırma yönü senin cekim yaptıgın istikamet değil diğer istikamete dogru dönüp fışkırmasına devam ediyor ve bu cekimlerden bir kaçında benim gördüğüm size kuşun arkası dönük olarak fışkırdıgından 20 metreden sonra yatırdıgı belli olmuyor ama sanırım yatırıyor ben öyle gördüm ? eğer yatırmıyorsa güzel kuş yatırıyorsa güzel değil mi yok yinede güzel kuş coğu kimse artık iyi kuş pek ucuramıyor. emeğinize sağlık sorumun cevabını yazarsan sevinirim.

tengelli' Alıntı:
selamlar şenol kardeş ben tekrar tekrar seyrettim videoları sen cektiysen eğer net alırım cevabı kuşun kapaması güzel fakat kuşun fışkırma yönü senin cekim yaptıgın istikamet değil diğer istikamete dogru dönüp fışkırmasına devam ediyor ve bu cekimlerden bir kaçında benim gördüğüm size kuşun arkası dönük olarak fışkırdıgından 20 metreden sonra yatırdıgı belli olmuyor ama sanırım yatırıyor ben öyle gördüm ? eğer yatırmıyorsa güzel kuş yatırıyorsa güzel değil mi yok yinede güzel kuş coğu kimse artık iyi kuş pek ucuramıyor. emeğinize sağlık sorumun cevabını yazarsan sevinirim.

Merhaba;

Evet videoların böyle sorunları oluyor işte. (:
Kuşu yavruya kusturduktan, tüyünü tamamladıktan sonra yaklaşık 15-20 gündür kaldırıyoruz. Sondan bir önceki uçuşunda 1 saat 10 dk. , en son uçuşunda da tam 2 saat uçtu. Yavruluğundaki uçuşunda 2,5 saati buluyordu. Şunu demek istiyorum, kuş henüz tam olarak gücünü toparlayamadı. Başlangıçtaki uçuşlarında yaklaşık 10 metreden sonra kendini zorluyor ama dik gidemiyordu. Sonra sonra düzeltti. Şimdi hakkaten 20 metreyi aştığı fişeklerinde öne doğru yatırıyor. Ama yatırmadığı (20 metrenin üzerinde) fişekleri de oluyor. Mesela kendini dinlendirmeden yani 5 dakika içinde gelirse fişeğe yatırabiliyordu son izlediğimizde. Antreman verdiğimiz her gün biraz daha iyi oluyor. Çünkü tam olarak hazırlanmadı bence. Mesela tam hazırlanmadığını anladığım özelliklerinden bir de şu; bu kuş yavruluğunda %100 taban taklalı oynuyordu. Ama şimdi %20-30 ancak taban atıyor. Ama her uçuşunda, yani form tuttukça taban taklasıyla başladığı fişek sayısını arttırıyor. Ben inşallah kuştaki gelişmeleri takip edelim diye de videoya alıyorum.
Sizi, kuşu canlı izlemeye de davet ediyorum. Havalar iyi giderse inşallah bu kuşu ve ya sırada olan 3 kuş daha var, onlardan birini Eke Kuş Yarışması için kaldırmayı düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı.
Ama şunu söyleyeyim, yarışmada iyi bir yeri olur ve ya olmaz hakkaten bize çok keyif vermeye başladı.
Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Merhaba;

Kuşu yavruya kusturduktan, tüyünü tamamladıktan sonra yaklaşık 15-20 gündür kaldırıyoruz. Sondan bir önceki uçuşunda 1 saat 10 dk. , en son uçuşunda da tam 2 saat uçtu. Yavruluğundaki uçuşunda 2,5 saati buluyordu. Şunu demek istiyorum, kuş henüz tam olarak gücünü toparlayamadı. Başlangıçtaki uçuşlarında yaklaşık 10 metreden sonra kendini zorluyor ama dik gidemiyordu. Sonra sonra düzeltti. Şimdi hakkaten 20 metreyi aştığı fişeklerinde öne doğru yatırıyor. Ama yatırmadığı (20 metrenin üzerinde) fişekleri de oluyor. Mesela kendini dinlendirmeden yani 5 dakika içinde gelirse fişeğe yatırabiliyordu son izlediğimizde. Antreman verdiğimiz her gün biraz daha iyi oluyor. Çünkü tam olarak hazırlanmadı bence. Mesela tam hazırlanmadığını anladığım özelliklerinden bir de şu; bu kuş yavruluğunda %100 taban taklalı oynuyordu. Ama şimdi %20-30 ancak taban atıyor. Ama her uçuşunda, yani form tuttukça taban taklasıyla başladığı fişek sayısını arttırıyor. Ben inşallah kuştaki gelişmeleri takip edelim diye de videoya alıyorum.
Sizi, kuşu canlı izlemeye de davet ediyorum. Havalar iyi giderse inşallah bu kuşu ve ya sırada olan 3 kuş daha var, onlardan birini Eke Kuş Yarışması için kaldırmayı düşünüyoruz. Bakalım hayırlısı.
Ama şunu söyleyeyim, yarışmada iyi bir yeri olur ve ya olmaz hakkaten bize çok keyif vermeye başladı.
Selamlar.

Şenol

tabikii memnuniyetle gelir seyrederiz ben mümkünse seyredebilirmiyim hazır oldugunda diyecektim siz gelin dediniz. adresi yazar ve hazırken cagırısanız tabiki gelirim.

tengelli' Alıntı:
yunus81' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Merhaba;

Selamlar.

Şenol

tabikii memnuniyetle gelir seyrederiz ben mümkünse seyredebilirmiyim hazır oldugunda diyecektim siz gelin dediniz. adresi yazar ve hazırken cagırısanız tabiki gelirim.

İnşallah. Çok iyi olur. Ben tel. numaramı size bildiririm.
Selamlar.

Maşallah abi geçen seferki videolardan daha iyi görünüyor.
Her geçen gün oyununun üzerine ekliyor galiba. (:
Havalar da göz açtırmıyor pek ama, biraz daha antrenman aldıktan sonra çok daha iyi olur diye ümit ediyorum.
Müsait olabildiğiniz bir gün izlemeye geliriz inşallah. :tamam:
Hayırlı uçuşlar...

Khalid

S.A Doktor bey.

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin insallah.Kus uctukca dahada oyunu oturacaktir diye düsünüyorum vede suan yaptigindan dahada iyi performans sagliyacaktir,bu halide etkileci.
Davetiniz icinde ayrica teskkür ederiz,cok naziksiniz.Biz gelemesekte mutlaka gelicek arkadaslarmiz olacaktir.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,bol sanslar diliyorum saygilarimla.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A Doktor bey.

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin insallah.Kus uctukca dahada oyunu oturacaktir diye düsünüyorum vede suan yaptigindan dahada iyi performans sagliyacaktir,bu halide etkileci.
Davetiniz icinde ayrica teskkür ederiz,cok naziksiniz.Biz gelemesekte mutlaka gelicek arkadaslarmiz olacaktir.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,bol sanslar diliyorum saygilarimla.

Çok sağolun, düşüncelerinizi paylaştığınız için.

slm.a kardesim kus güzel eline saglik bu güzel göründüleri bizlerle bayladigin icin tsk ederim tahir beyin dedigi gibi uctukca kus kendine gelir benim yorumum kusu kafana göre ucur nede olsa bu kusu sen bu hale getirtin.saygilarimal

Selamlar Şenol bey
Öncelikle emeğinize sağlık ve paylaşım için teşekkürler.
Bu arada da güvercininize alah can pekliği versin..
Videolardan gürebildiğim kadarı ile asıl beslediğiniz yer orası değil,uçurma sandığımı kullanıyorsunuz ?

cnbc1980' Alıntı:
Selamlar Şenol bey
Öncelikle emeğinize sağlık ve paylaşım için teşekkürler.
Bu arada da güvercininize alah can pekliği versin..
Videolardan gürebildiğim kadarı ile asıl beslediğiniz yer orası değil,uçurma sandığımı kullanıyorsunuz ?

Selamlar.
Evet kuşların kümesi orası değil. Biz kuşların yerde uçtuklarında daha çok keyif verdiğini düşündüğümüz için yerde uçurma gayreti içinde olduk. Bu nedenle uçurduğumuz yere ufak bir çadır kuruyoruz. Orada görülen çadır çok kolay kurulabiliyor ve hemen kaldırılabiliyor. Kuşları salmada kendilerine ait tek kuşluk bir bölmede getiriyoruz ve sonra çadırın içine koyuyoruz. Oradan çıkarıp uçuruyoruz.
Biraz zor oluyor tabi. Biz de kümesinden çıkarıp, yavrusunu büyüttüğü yerden kuşu kaldırmak isteriz ama şartlar bunu gerektirdi. Bizim gibi uçum yeri uygun olmayanlar için çok güzel bir yöntem.
Selamlar.

Selamlar
yunus81' Alıntı:
Biz kuşların yerde uçtuklarında daha çok keyif verdiğini düşündüğümüz için yerde uçurma gayreti içinde olduk. Bu nedenle uçurduğumuz yere ufak bir çadır kuruyoruz. Orada görülen çadır çok kolay kurulabiliyor ve hemen kaldırılabiliyor
Şenol bey azminizden dolayı sizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum..
Sevgilerimle..

selamın aleyküm paylaşımınız vede emeğiniz için teşekkürler hava şartları şuan kötüleşti ama buşekilde antıraman yaparda 20ile 30 gün sonrasını izlemek isterim kuşun MAŞALLAHı var güzel perdahlı saygılarımla

tebrik ederim şenol abi çok güzel bir kuş ve güzel yetiştirilmiş, bu güne kadar gördüğüm en iyi çekimlerden birini yapmışsınız görüntü kalitesi iyi olmasa da en azından kuşun kalkış ve inişini eklemişsiniz başları da çok güzel olmuş.umarım bundan sonra video ekleyen arkadaşlara örnek olur temennisindeyim . tüyü kadar hayrını görmenizi diliyorum.

Merhaba arkadaşlar;

Yorumlarınız için teşekkürler. Sağolun.

Şenol

slm şenol abi
geçen ki videolara göre bu sefer daha iyi performans sergilemiş dahada iyi olur inşallah :tamam: (:

saygılar
emre kalender

Maasallah diyelim cok guzel bir kus , Insallah umdugun gibi olur ama suanki hali bile cok keyif verici.Bu guzelligi bizimle paylastigin icin Tesekkur ederim.ALLAHa emanet olun.

Merhaba arkadaşlar;

Kuş hava şartları nedeniyle 5 gündür yatıyordu. Bugün uçurabildik. Ben işim nedeniyle izleyemedim ama uçuran arkadaştan bilgi aldım. 1 saat 50 dakika uçmuş ve 12 fişek almış. İnşallah 2 hafta içinde, başına bir hal gelmezse eke kuş yarışmasına uçurmayı düşünüyoruz. Hayırlısı.

Şenol

Merhaba;

Uçan mavinin anne ve babasının fotolarını gönderiyorum.
Selamlar.

Şenol

Ekli dosyalar

• IMG_0560.webp
    IMG_0560.webp
    350.5 KB · Görüntüleme: 1,214
  • IMG_0561.JPG
    IMG_0561.JPG
    447 KB · Görüntüleme: 1,196
SELAM DOKDOR BEY SİZİN DE KUŞLARINIZIN DA MAŞALLAHI VAR AMA SİZE KIRILDIM HERKESİ DAVET EDİYORSUNUZ HAYIRDIR ARAMIZDAN KARA KEDİMİ GEÇTİ BENİ DAVET ETMİYORSUN AŞKOLSUN SELAMLAR

maşallah şenol bey anne babası böyle olan kuştan bu yavrunun çıkması beni şaşırtmadı en çok beni etkileyen gelişleri oldu bendede yaklaşık 5 kuş bu şekilde,uçurması çok zevkli oluyor bence 2 saat bir kuş için yeterli fazlası insanı bıktırıyor SAYGILAR.

kirecliliahmet' Alıntı:
SELAM DOKDOR BEY SİZİN DE KUŞLARINIZIN DA MAŞALLAHI VAR AMA SİZE KIRILDIM HERKESİ DAVET EDİYORSUNUZ HAYIRDIR ARAMIZDAN KARA KEDİMİ GEÇTİ BENİ DAVET ETMİYORSUN AŞKOLSUN SELAMLAR

A.S Ahmet abi;

Senin gibi değerli biriyle irtibat halinde olmak, her kuş besleyene nasip olmaz diye düşünüyorum.
Seni burada görmek te ayrı bir keyif. Tecrübelerin bizler için faydalı olacak inşallah.
Başımın üzerinde yeriniz var. Her şey için teşekkür ederim.
Selamlar.

Şenol

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
maşallah şenol bey anne babası böyle olan kuştan bu yavrunun çıkması beni şaşırtmadı en çok beni etkileyen gelişleri oldu bendede yaklaşık 5 kuş bu şekilde,uçurması çok zevkli oluyor bence 2 saat bir kuş için yeterli fazlası insanı bıktırıyor SAYGILAR.

Merhaba Mustafa Bey;

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Selamlar.

Şenol

Maşallah, hem kuşa hem de süper gözüken babasına...

Geri