Dişi maviyi ( 1 yaşında) yarış için kaldırdık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yunus81

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yunus Turan
Meslek
kuş besleyicisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar;

Daha önceden size videosunu gönderdiğim dişi maviyi ya da gök'ü dün saat 12 gibi Kocaeli Oyun Kuşu Yarışması için kaldırdık. Bir önceki performansına göre iyi değildi ama yarışma bu, o günkü uçuşu değil dünkü uçuşu değerlendirildi.
2 saat 36 dakika uçtu. 13 geçerli fişek aldı. 2 fişeği 10 metrenin altında olduğu için değerlendirilmedi. (10 metrenin altında hiç fişeğini görmemiştim daha önceden). Bir fişeği 1 metrenin altında, diğerleri 1 metreden alarak fişeklerine başladı. Çoğu fişeği hemen hemen aynıydı ve 20 metre olarak yazıldı. 2-5 taklayla fişeklerini yaptı ve 4 taklayla indi. Ve şu anda 230 küsür kişinin katıldığı bu yarışmada 1.liğe yerleşti. 79 puan aldı. Şu anda 2. sıradaki kuşun puanı 45 miş. Bize göre kötü bir günündeydi ama yine de oldukça göz doldurdu. Aralık ayının sonuna kadar kuş uçurulmaya devam edecek. İnşallah güzel kuşlar seyredebiliriz.
Selamlar.

Şenol

Tebrik ederim şenol hocam.Sizin adınıza çok sevindim.Eklediğiniz videoda kuşun çok daha iyisini yapacağını size söylemiştim.Nice başarılara inşallah.

selamlar

selam
Şenol bey hayırlı olsun maşallah puanlama sistemini bilmiyorum ama oyun olarak demekki istikrar vaad eden bir kuş.Yanlış hatırlamıyorsam anne ve baba sizde ama başka kuşlarla eşleştirmiştiniz.Ben umuyorum ki tekrar birleştirip bu kuşları çoğaltacaksınız.
Birde merak ettim sarıgöz olan mavi antalyalı bir tanıdığımın kuşlarına beziyor.Kimden edindiniz diye soracaktım.
Tekrar haırlı olsun.

dogan18' Alıntı:
Tebrik ederim şenol hocam.Sizin adınıza çok sevindim.Eklediğiniz videoda kuşun çok daha iyisini yapacağını size söylemiştim.Nice başarılara inşallah.

selamlar

Sağolun Doğan Bey. Ben de sizin kuşlarınız için daha da iyi olacaklar diye düşünüyorum. Uçurup keyfini çıkarıyorsunuz.
Selamlar.

Şenol

Tebrik ederim Doktor bey,insaallah istediginiz sekilde sonuclanir.

mavigalaca76' Alıntı:
selam
Şenol bey hayırlı olsun maşallah puanlama sistemini bilmiyorum ama oyun olarak demekki istikrar vaad eden bir kuş.Yanlış hatırlamıyorsam anne ve baba sizde ama başka kuşlarla eşleştirmiştiniz.Ben umuyorum ki tekrar birleştirip bu kuşları çoğaltacaksınız.
Birde merak ettim sarıgöz olan mavi antalyalı bir tanıdığımın kuşlarına beziyor.Kimden edindiniz diye soracaktım.
Tekrar haırlı olsun.

Çok sağolun Hasan Bey.
Bu forumda yeni tanıdığım kişilerden birisiniz ve fikirlerinizi çok yerinde bulduğumu söylemeliyim. İnşallah nasip olursa sizinle tanışmak isterim. Hem birbirimize oldukça yakın yerlerdeyiz.
Kuşun anne ve babasını Antalya'dan aldım. Aynı kümesten 5-6 çift damızlık almıştım geçen yıl. Hepsi aynı soy ancak ufak nüanslarla birbirlerinden ayrılıyordu. Bu kuş ilk aldığım yavrularıydı. Diğer damızlıkların ilk aldığım yavruları ise yavruluklarında uçtular, şimdi yumurtada yatıyorlar. Bu şekilde 3 eke kuş daha kaldıracağız inşallah 1-2 hafta içinde. Hayırlısı inşallah.
Kuşları aldığım kişi ise benim tanıdığım en iyi seyistir. (Bunu İstanbul'daki bir çok kuşçu da söylüyor.) İstanbul'dan 8 yıl önce Antalya'ya Serik'e taşınmış. Ben bir kaç kez Serik'e kuş izlemeye gittim. Hemen hemen her kuşçuyu memnun edecek performansları var kuşlarının. İsmi İsmail. Bilmiyorum sizin tanıdığınız kişi mi?
Eğer değilse sizin tanıdığınız kişiye İsmail Abi'yi tanıyor mu diye sorabilirsiniz.
Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. İnşallah daha iyilerini birlikte izleriz.
Selamlar.

Şenol

selamunaleykum
gecmis olsun onemli olan bence kupada yaptigi deyil genelde nasil oldugu okuduguma gore sen kustan memnunsun huzurla ucurmani dilerim sana zevkle cay iciriyorsa en buyuk kupa bence onundur ve aldigi puanda baya ii teprikler
saygilarimla ferhat

masallah diyelim oncelikle.
hayrini gorun allah bol bol yavru almayi nasip etsin insallah.

Tebrikler!Başarıarnız devamlı olur İnşallah!

Tebrikler , ALLAH dahada iyilerini nasip etsin bu verdiginiz emekleriniz karsiliksiz kalmaz Insallah.Kusunuza ve sizlere Masallah diyelim.

Şenol bey tebrik ederim.Aldığınız puan yarışmaya ilk katılan yarışçı için iyi bir başarıdır.Selamlar

M.TURAN' Alıntı:
Şenol bey tebrik ederim.Aldığınız puan yarışmaya ilk katılan yarışçı için iyi bir başarıdır.Selamlar

Teşekkürler Mustafa Bey.
Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bu kuşu kendi keyfimiz için uçurmuştuk. Aslında yarışma için uygun bir kuş değil. Sizde biliyorsunuz ki yarışmalarda daha fazla sefer sayısı olan kuş daha iyi puan alıyor. Bu yıl yavru uçurmadık ama inşallah seneye yavru uçurmayı düşünüyoruz.
Selamlar.

Şenol

Geri