Disi mi Erkek mi daha sadik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merahaba kardeslerim/abilerim ,

Genel olarak bir cift yeni kus alindiginda bir mudded sonra 'disiyi bagla , erkegi ucur' denilir.
Nedendir bilmiyorum ama sanki benim elime gecen tum disi kuslar erkeklere gore daha sadiklar.
Bisal bu son 2 ayda aldigim 2 cift kusun erkeklerini ucurdum , 1 erkek kacmisti 1 erkek ertesi gun geri donmustu.
Bunun birde tam tersini denedim , erkekler yumurtada iken disileri ucurdum(tabi yeni aldigim ciftlerden) ve bunlar gozden kacmadan ucup direk bahceye indiler.
Eskiden de kus besledigimde hic disi kus kacirdigimi hatirlamiyorum , sanki disi kuslar yuvalarina ve eslerine daha sadiklarmis gibi geliyor bana.

Disi kusu bagla erkegi ucur derken , erkegin dahami sadik olmasindan dolayi soylenen bir laf yoksa erkegi kacarsa elinde disisi kalir daha faydalidir gibisinden dusunce icinmi boyle soylenilir cok merak ediyorum.

Ben sahsen Erkek kuslara hic guvenmiyorum , disi kuslara guven daha cok.
Sizler bu konu hakkinda neler dusunuyorsunuz ?

Tesekkurler.

Fenerbahcem' Alıntı:
Merahaba kardeslerim/abilerim ,

Genel olarak bir cift yeni kus alindiginda bir mudded sonra 'disiyi bagla , erkegi ucur' denilir.
Nedendir bilmiyorum ama sanki benim elime gecen tum disi kuslar erkeklere gore daha sadiklar.
Bisal bu son 2 ayda aldigim 2 cift kusun erkeklerini ucurdum , 1 erkek kacmisti 1 erkek ertesi gun geri donmustu.
Bunun birde tam tersini denedim , erkekler yumurtada iken disileri ucurdum(tabi yeni aldigim ciftlerden) ve bunlar gozden kacmadan ucup direk bahceye indiler.
Eskiden de kus besledigimde hic disi kus kacirdigimi hatirlamiyorum , sanki disi kuslar yuvalarina ve eslerine daha sadiklarmis gibi geliyor bana.

Disi kusu bagla erkegi ucur derken , erkegin dahami sadik olmasindan dolayi soylenen bir laf yoksa erkegi kacarsa elinde disisi kalir daha faydalidir gibisinden dusunce icinmi boyle soylenilir cok merak ediyorum.

Ben sahsen Erkek kuslara hic guvenmiyorum , disi kuslara guven daha cok.
Sizler bu konu hakkinda neler dusunuyorsunuz ?

Tesekkurler.

Kuşlar eş olmayabilir,yeni eşe atılmış olabilir. Erkeğinde eski eşine sadıklıgından geri dönme ihtimali olabilir. Yumurtası olan dişi kümesten kaçmaz. ama istisnalarda vardır. istisnaya dahil olanlarıda kümeste tutmamak gerekir diye düşünüyorum.

erkekle dişi eş ise dişiyi ucurma erkegi ucur dişiye geri dönecektir der herkez bunu iyi bilir arkadşta söylimiş ama şöyle bişey varki hanginin daha sadık oldugunu hic kimse tahmin edemez bazen dişiler kacıyo bazen erkekler bunu yanı sıra bazen en eski kuşlardan bile kacan oluyo ama bana göre hic kimse diyemezki dişi yada erkek daha sagdık :unlem:

Bence genellıkle erkeğin yada dişinin yuvaya bağlı olmasından degılde, daha çok erkek kuşlar dişisine bağlı oluyor diye öyle birşey söylenmiştir diye tahmin ediyorum, ancak bence kuşuna göre değişiyor, sizinde dediğiniz gibi hiç sadık olmayan erkeklerde var, yada tam tersi...

erkek dişiye, dişi de yumurtaya derler bizim burada.

tabii dişi kuşlarda eşlerine en az erkek kadar baglı olabilir. geçen arkadaşın damında bir çift kaçak indirdik. erkegi yakaladık dişiyi sokamadık kümese. fakat ne kadar kovaladıysak bir türlü gitmedi. bizde olan kuşlarla turlayip durdu. akşam olunca o da eşinin yanına girdi kümese.

slm mrb
öncelikle biz yakaladığımız yabancı kuşlara BURSA da avare diye tabir kullanırız yakaladığım kuşların yüzde doksanı erkek yani erkek kuş sadık dişi kuş sadık diye tabir halk arasında var kuşu kısa sürede salmaya niyetli ise uçuracak insan genelde erkek kuşu salar ve hep kaçan kuş erkektir erkek kuş dişiye sadıktır ama her kuş için bu söylenemez kısacası kuşlar hemen salınmamalı kanatları bantlı olarak uzun müddet tutulmalı sonra yavaş yavaş kümesin üstüne çıkarılmalı hırpalanmamalı ve ürkütülmemeli alışması uzun zaman alır sabır işi ikinci olay ise kuş tekse kaçmaya eğlimlidir dişi yada erkek kümeste tekse etrafta kuş besleyen çok insan varsa havaya vermek doğru değildir bu şekilde davranırsanız kuş kaçırma riskini azaltmış olursunuz :heyo:

Genel olarak erkek kuş yuvaya daha sağdıktır . Yuvaya erkeği bağlayan en önemli faktör dişi si ve ardından da yavrusu yumurtası dır , bu bir gerçek. Ancak hiç dişi si olmaksızın bir yada birkaç erkeği beslediğinizde evini tek etmediğini uçup gezdikten sonra evine döndüğünü görebilirsiniz . Bu durum dişi için geçerli değildir eğer erkek kuş kümeste hiç yok ise dişi veya dişiler uzun ca bir süre ( bir kaç ay veya daha uzun ) erkeksiz kaldılar ise dişileri kaçırmanız içten bile değil , dişiler eşsiz ve kızgın olduklarında yuvayı terkederler bizzat tarafımca denenmiştir yıllar önce .. selamlar ŞERER

Geri