Dişi tek başına yumurtalara bakabilirmi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan legend1607
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

legend1607

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gökhan akan
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar.Yumurtası olan kuşlarımdan erkek olanı kaçtı şu anda dişisi yatıyor yumurtaya.2 yumurta var altında ve yaklaşık 15 günlük.Dişisi yatmaya devam edermi sizce ve tek başına yavruyu büyütebilirmi? Ayrıca malum kış ayı kuşu çok zorlayıp halsiz bırakırmı tek başına bakması anneye zararı olacaksa yumurtaları altından alsam nasıl olur?

Selamlar,

Bu sorularına birçok cevap gelecektir, eğer bu yumurtalardaki yavruları illa istiyorum diyorsan, sana ve dişiye ağır sorumluluklar yüklenecektir. Dişiye düşün sorumluluk iyi bir anne olması, kümesdeki erkeklerden uzak durması "kümesde bekar erkek bırakmamak sana düşen görev" dişinin iyi beslenmesi ve seninde dişiye yavrular ele gelmeye başladığında karınlarını doyurmada yardımcı olma görevi, bunları sen ve dişi yaparız, üstesinden geliriz diyorsan kolay gelsin..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

3-5 gün daha yatar eşi gelmez ise kalkar dahada yatmaz.. O yavruları istiyorsan yumurtaları başka kuşların altına sür..

kesinlikle yumurtadan kalkar.

legend1607' Alıntı:
Selam arkadaşlar.Yumurtası olan kuşlarımdan erkek olanı kaçtı şu anda dişisi yatıyor yumurtaya.2 yumurta var altında ve yaklaşık 15 günlük.Dişisi yatmaya devam edermi sizce ve tek başına yavruyu büyütebilirmi? Ayrıca malum kış ayı kuşu çok zorlayıp halsiz bırakırmı tek başına bakması anneye zararı olacaksa yumurtaları altından alsam nasıl olur?

GENELDE DİŞİLER EŞLERİNİN OLMADIĞINI ANLADIĞI ZAMAN YUMURTADAN KALKAR AMA KUŞTAN KUŞADA DEĞİŞEBİLİR.

ERKEK KUŞLAR BİLDİĞİM KADARIYLA YAVRULARI BESLEYİP BÜYÜTMEDE DİŞİLERDEN DAHA İYİ.

legend1607' Alıntı:

kardeş biraz daha sabret zaten 2-3 gün sonra yavrular yumurtadan çıkacaktır. kümesin çok soğuk değilse anneyi yumurtaların üzerinden kaldırıp karnını doyurmasını sağlayabilirsin. yani demek istediğim annenin sürekli yumurtaların üzerinde oturması gerekmez. çünkü yumurtalar zaten yeterli bir olgunluğa gelmiş. yeterki çok soğumasın yumurtalar.
yumurtalardan yavrular çıktıktan sonra anne kursağında biriktirmekte olduğu maya ile haydi haydi besler yavrularını. rahat ol. bence o yavrular o yumurtalardan çıkar ve o anne o yavruları besler. yeter ki yeri soğuk olmasın.

yatar veya yatmaz kusa bagli ama sen garantiye almak istiyorsan baska kusun altina ver yumurtalari

Yumurtaların ilki bir iki güne çıkar heralde tam hatırlamıyorum ama en az 15 gün oldu ilkini yumurtlayalı.Erkek cumartesi kaçtı en son dün baktığımda dişi hala yatıyodu yumurtaya akşam eve gidince bakıcam yine yatıyormu diye.

Cevap yazan herkeze teşekkürler...

dediğiniz gibi dün itibariyle yumurtadan kalkmış. babamda sağolsun yatmıyo diye almış yumurtaları altından :)
akşam gidince yuvasına geri koydum.normalde bir kaç güne çıkması gerekiyor ama bakalım çıkacakmı ?

Aykut abimizin dedıgı gıbı kumestekı erkeklerı dısıden uzak tut..Eş almak için folluga dalıp yavruları ( çıktıktan sonra İnsallah
)buyuk ıhtımalle öldürürler..Benim başıma geldı iki haftalık yavruyu parcalamış..Ayrıca zannetmıyorum kı kış mevsımınde yavru tek ebeveynle yetıssın..Ölme ihtimalı yüksek hatta cok yüksek..

Yumurtaların ilki bir iki güne çıkar heralde tam hatırlamıyorum ama en az 15 gün oldu ilkini yumurtlayalı.Erkek cumartesi kaçtı en son dün baktığımda dişi hala yatıyodu yumurtaya akşam eve gidince bakıcam yine yatıyormu diye.

Cevap yazan herkeze teşekkürler...
bilgi verirsen sevinirim yumurtalara şuan ne oldu dişi bakıyomu teşekkürler

Geri