Dİşilerle Erkekleri Hemen ayırın!!!!!!!!!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inegoloynarcisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Seyit Güreşen
Meslek
Müzisyen
İlgi Alanı
bu aylarda disi ve erkekleri ayrı yere subatta tekrar esleyin sebebi ise kuslar bu ayda yumut,rtlar ve ölür....erger ayırmassanız kuslar yumurtlar yumurtlar yorulur tamda mayıs aylarında yavru alınacagı vakit dinlenmeye cekilir ben de size tavsiye... :asla:

Çok bilindik birşey.Sitede bu konu ile ilgili birçok makale ve konu var.Tekrar dile getirmişsiniz.

Bende bu aylarda imkanı olanların kuşlarını dinlendirmek maksatlı bir kaç aylığına ayırması taraftarıyım .Kışın dinlenen ve baharda eş alıp yumurta ve yavru gören kuşlar hem kendileri sağlıklı oluyor , hemde yavu verimi kaliteli oluyor ..
Bazı kümeslerde kuşlar bu aylarda soğuğunda etkisi ile eşlerinden ayrılmasalarda yumurtayı terk eder dinlenmeyi tercih eder .
Ilık kümeslerde ise kuşlar eşleşmeye yumurtlamaya devam eder . Ancak yazında yavru buyütmüş olan kuşlar bu aylarda çok randumanlı yavru büyütemeye bilirler ..
Ben kuşlarımın tamamını eşlerinden ayırıp dinlendirebilecek bir imkana sahip değilim şuan ,fakat birkaç takımdan dişilerimi ayırdım , erkekleri ise kızma dişilerle eş oldu ister istemez, aynı kümeste kalınca kuşların yeniden eş alması kaçınılmaz ..
Ancak daha yorgun olduğunu bildiğim yaşlı dişileri ayırmakla yetiniyorum şuan .
İmkanım olsa tümünü ayırırdım mart ayına kadar .. selamlarŞEREF

arkadaşlar benim güvercin çok akıllı ozmn miskilerim kendiğiden ayrıldı hemde en azgın çiftim ama kendim nasıl ayırabilirim oları anlamadım farklı folluklara mı kapatım :hayir: :?

Kesinlikle birşey olacak ayırmaz iseniz kuşlarınız yarın mutlaka ölür gibi bir durum yok ..,
Daha sağlıklı bir kümes ve bahardan sonra verimli bir sezon için gerkli bir uygulama bana göre ,..
Çoğu imkanı olan büyüğümüzün de kuşlarını kışın ayırdığını ben biliyorum.
. Yavru kalitesi açısından bana göre çok önemli, sürekli yavru ve yumurtaya kalan kümeslerde belli bir zamandan sonr yavru ölümleri artıyor ,.. Ayrıca her yumurta dişinin ömründen alıyor damızlıklarımızın daha uzun yıllar yaşamasını istiyorsak onları belli bir süre dinlendirmek şart, bu aylarda kuşları dinlendirmek için en müsait zamanlar .. selamlarŞEREF

eşi ayrılan kuş kesinlikle randımandan düşer hele bu adana yerlisi gibi performans kuşlarıysa ben kimseye önermiyorum özellikle tahritken ayrılan bir kuş deli gibi dişisini aricaktır bu kuşada yazık olur aynı zamanda dişi fırın gibi kızacaktır bu süre zarfında ayırmamanın hiçbir zararı yoktur arkadaşlar kuşun altından çıkan her yumurtayı değerlendireceksiniz diye bir şart yok sallarsınız cılk olana kadar yine yatırırsınız kuş yuvasına alıştıysa keyifle zamanında yumurtlayacaktır zaten bana göre çok saçma ve gereksiz bi uygulama, saygılar...

valla bana göre ayırmaya hiç gerek yok ben yaz kış yavru alırım çok asırı bir ölümle karşılasmadım sadece kısın kusları sıcak günler dısında hiç dısarı cıkarmam ve kısın daima tek yumurtaya bastırırım kuşları ayırmaya hiç gerek yok yani. tabi bunun yanında kapalı tuttugunuz kümesin temizlik ve bakımını iyi yapmanız gerekir saygılarımla burdur dan selamlar...........

bana görede ayırmak lazım kış sezonu soğuk olduğu için yavrularda ölümler gerçkleşiyor yavruların ölmesindense ayırmak daha mantıklı

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
bana görede ayırmak lazım kış sezonu soğuk olduğu için yavrularda ölümler gerçkleşiyor yavruların ölmesindense ayırmak daha mantıklı
o zaman kış sezonunda yavru almazsınız sizde neden kuşları ayırıyorsunuz ki sallayın yumurtayı 10 gün yatırın kaldırın altından

Her bir yumurta dişinin ömründen alır .. Boşa gidecek her yumurta her yavru dişi için yüktür .. selamlarŞEREF

kümesin muhafazılysa, yaz.kış bakımlarına özen gösteriyorsan. ayırmaya hiçte gerek yok. ama iklim şartları - derecelerde soğuklar uzun sürüyorsa mantıklı. 12 ay kümesimden yumurta yavru eksik olmaz.çok şükür. zaiyat ise çok azdır.bu iş tamamen bakım ve tecrübe ile ilgili

Özellikle taklacı güvercin yetiştirenlerin , imkanı olanların kış ayların da kuşlarını dinlendirmelerini öneriririm .
Diğer ırklr hakkında bir yorum yapamam zira diğer ırkları fazlaca tanımıyorum ..
Elbette ki iyi ve verimli bir kümes için gerekli fiziksel koşullar , kaliteli yetiştiricilik , tecrübe , gibi koşullar olmaz sa olmaz .
Ancak benim bura da daha çok önemsediğim damızlık dişiler den uzun yıllar istifade edebilmek .
Özellikle taklarcıda '' diğer ırkları bilmiyorum'' iyi damızlık kuş ları tutturmak( damar tutturmak) çok zahmetli ,bazen bir çift kuşlatan yıl boyu aldığımız yavruların tamaını çeşitli şekillerde yitirdiğimiz oluyor .
Çünki performans kuşu uçan ve hava da zaman geçiren hayvan, başına binbir tırlü iş geliyor bir şekilde ..
Böyle olunca düzgün damızlıkların muhafazası ve yeni sezonlarda da bu kuşlardan yavru alabilmek önemli ..
Özellikle hepimiz bilirizki ''anaç lar'' damızlık dişiler genel olarak erkeklere oranla daha çok yıpranır ve daha erken ölür , çoğumuzda yaşlı erkekler verdır 9 yaşında 10 yaşında ve dahada büyük , malesef dişiler bukadar uzun yaşayamazlar , ya ölürler yada kısırlaşırlar , ..
.Bu noktada kuşların dinlendirilmesi , özellikle yargun çalışmış dişilerin birkaç ay nadasa bırakılması iyi olur , hatta hatta yavruya meraklı yaşlı erkeklerde bu guruba girebilir ..
Kıymetli damızlıklarımızdan verimli bir şekilde uzun yıllar yavru alabilmek için bu metot getekli sanırım ..
Kuşların dinlendirilmesi yani . Dinlendirme içinde yine en uygun dönem kış ayları bence .. selamlarŞEREF

BELİRLİ AYLARDA AYIRIP DİNLENDİRMEK GEREK..

Geri