dışkı problemi makatındaki tüğlere yapışıyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaner432
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kaner432

Üye
Katılım
19 Haz 2012
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
Yaş
54
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan Kaplan
Meslek
Pazarlama
Şehir
İstanbul-I (Avrupa)
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar
güvercinlerimin birinde dışkı makatındaki tüğlere yapışıyor. 1 sene öncede bir yavruda olmuştu ve yavru ölmüştü. nedeni ve tedavisi ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.
teşekkürler
 
benim size önerim öncelikle folluğu kontrol edin bazı kıçı yere yakın kısa bacak kuşlar, folluklarında yatarken aynı noktaya pisliyorlar aynı yöne dönüyorlar, pislikler birikince de kuyruk altı tüylerine veya makata yapışıyor, 2. olarak kuşta iç hastalığa bağlı kabız dediğimiz hastalık olabiliyor, ve dışkı çok katı şekilde çıkıyor, sıvı olmadığından da makatta kalıyor, kalan pislikte makat kenarında organizmaların çoğalmasını sağlayıp iç hastalıktan ölüme sebebiyet verdiriyor.

Öncelikle bu kuşu ayrı bir folluğa alma şansımız varsa alıyoruz, sonrasında ıslak nemli bir bez veya ıslak mendille poposunu güzelce temizliyoruz, ev hanımlarının kullandığı küçük oya makası diye tabir edilen makasla da makat bölgesindeki tüyleri hafifçe kırpıyoruz, sonrasında makata bir pamuk yardımı ile zeytinyağı sürüyoruz.
Kuşun içme suyuna da 1 hafta süre ile elma sirkesi, dövülmüş sarımsak, limon ve zeytinyağı ilave edip veriyoruz.
(inşallah kısa sürede iyi olur)
 
mesut kardeşim konuya yaklaşımın teşhis ve tedavi yöntemin 10 numara bu gün deneyeceğim teşekkür ederim.
 
merhaba,
hayvanda "iç çiçek" olup olmadığını öncelikle bir kontrol etmelisiniz. ağız içine bakınız içeride veya anüsünde sarı peynirimsi lezyonlar veya balgam türü birşeyler, ishal, sıcaklık, solunum problemli "ağız açık soluma", hazımsızlık, kursakta şişme veya sertleşme, kusma belirtileri vs. varmı.. bazen iç çiçek hayvanın anüsünde oluyor. diğer kuşlardan ayrı rahat ve korunaklı bir revirde karantinaya almalısınız. yiyemiyorsa uygun kıvamlı bir mamayla takviye ediniz, her seferinde hazmı kontrol ediniz. hayvana gerekli oral tedavisi yanında dış çiçekler için uygun pansuman ve merhemleri kullanılmalıdır. konuyu siteden aratabilir veya buradaki dökümandan http://goo.gl/v29el faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. dışkısını yapabilmesi için ağızdan az miktar zeytinyağlı yoğurt içirip, anüse ise seyreltilmiş batticonlu çözelti + zeytinyağı; bunu biraz içeriye gidecek şekilde + üstüne cortymycine veya terramycine merhem uygulanır. imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. geçmiş olsun..
 
Tedaviye başladım etkili olacağı kanısındayım.
İlgi ve bilginize teşekkürler
 
rica ederim,
tekrar geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst