diyarbakır kuşçuluğun başkenti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zahirbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

zahirbaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zahir önen
Meslek
şelale peyzaj
İlgi Alanı
Kediler
Diyarbakır
Vücut yapısı önden bakınca bir "O" yerine basık bir elips şeklindedir. En güzel renklere sahip olmanın dışında paçalarıda bütün ırklardan daha uzun olup Gülleri öteki ırklara göre daha gelişmiştir. Tabak güllü denilen ön tepe bu ırka mahsusdur. Arka tepe bir yanaktan ötekisine uzanıp öteki ırklarınkınden daha yüksek olmanın dışında bazen uçları öne doğru hafifce kıvrılır. Performans konusunda Diyarbakır pek iddialı değildir.
Bu şehrimize Türkiyenin güvercin başkenti diyebiliriz. Güvercin kültürümüze bu kadar katkıda bulunan belki başka bir şehir yoktur. Sadece Diyarbakırın Türkiye'nin tamamından daha fazla güvercin ırkı vardır. Bunun yanında ense ve göğüs gülünü, Kiremit kırmızı ve sarı (portakaldan farklı olarak vücudun tamamının sarı renkte olması)renklerinide bu şehrimize borçluyuz.
bir diyar bakırlı olarak gururla sunarım

bir kaç resimlede süslerseniz paylaşım dahada güzel olur sağlıcakla kalın :slm:

ben dediklerine katılmıyorum.çünki dier kentlere haksızlık olur .her yörenin kendine özgü kuşları var.ayrıca mardin urfa bu illerin güvercinleri daha çok gündemde.iddanızı delillerle ortaya koyarsanız kabuledebiliriz.saygılar

baraacuda' Alıntı:
ben dediklerine katılmıyorum.çünki dier kentlere haksızlık olur .her yörenin kendine özgü kuşları var.ayrıca mardin urfa bu illerin güvercinleri daha çok gündemde.iddanızı delillerle ortaya koyarsanız kabuledebiliriz.saygılar
bu idda deilbir siyeden alıntıdır ve çoğu sitede bu mevcuttur.
delil dersen sadece diyarbakıra ait 23 çeşit güvercin vardır ve bunlar kendi aralarında eslendiğinde ya ana ya ya babaya benzerle kırık atmazlar
diyar bakır yöresine ait 18 kapışma vardır dökme,karışma. ayak bastı,gece indirme.serme gibi.

diyarbakir.htm

Geri