Thugix
Üye
- Ad Soyad
- Tugay şevik
- Meslek
- öğrenci
- İlgi Alanı
- Köpekler
Arkadaşlar kuşlara ilaç harici doğal vitamin olarak sizce neler verilmeli dir? bi bilgisi olan varsa şimdiden TŞKR :kitap:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
McCarthy' Alıntı:Merhabalar arkadaşım,
Bir çok siteden araştırmalarım sonucu kuşların sularına bir kaç karışım yapıyorum. Sitede de bu konu hakkında bir çok arkadaşın yorumu olduguna inanıyorum ama daha karşılaşmadım.
Haftada 1 kez 1lt suya 1 diş sarımsak, 1 kapak elma sirkesi karıştırıp veriyorum.
2 haftada bir yarım limonu 2,5 litre su ile karıştırıp veriyorum.
haftada 1 kez ballı su ve pekmezli su veriyorum.
yaklasık 3 aydır bu şekilde yapıyorum su anda her hangi bir sorun ile karşılaşmadım. Fakat birkaç kuşumda hırıldama ile karşılaştım.3 ay öncesinde de 1 kuşumu kurumadan, 2 kuşumu(Miski) da sallabaştan kaybettim(Damızlık ve 3 aylık yawrusu). bir de parantez acmak istiyorum. sallabaş dedim fakat konustugum bir kaç kuşcudanda şu sözü duydum. Kanı çok iyi olan kuşu uçurmadıgın zaman hastalanıp sallabaşa benzer şekilde hastalanıp ölebilecegini söylediler. Kuşları kaybetmemin sebebinin sallabaş olmayabilecegini söylediler. Konuyu biraz dallandırdım kusura bakmayın.
Not: 7 aydır kuş besleyicisiyim. Sabuni besliyorum.
Thucix' Alıntı:McCarthy' Alıntı:Merhabalar arkadaşım,
Bir çok siteden araştırmalarım sonucu kuşların sularına bir kaç karışım yapıyorum. Sitede de bu konu hakkında bir çok arkadaşın yorumu olduguna inanıyorum ama daha karşılaşmadım.
Haftada 1 kez 1lt suya 1 diş sarımsak, 1 kapak elma sirkesi karıştırıp veriyorum.
2 haftada bir yarım limonu 2,5 litre su ile karıştırıp veriyorum.
haftada 1 kez ballı su ve pekmezli su veriyorum.
yaklasık 3 aydır bu şekilde yapıyorum su anda her hangi bir sorun ile karşılaşmadım. Fakat birkaç kuşumda hırıldama ile karşılaştım.3 ay öncesinde de 1 kuşumu kurumadan, 2 kuşumu(Miski) da sallabaştan kaybettim(Damızlık ve 3 aylık yawrusu). bir de parantez acmak istiyorum. sallabaş dedim fakat konustugum bir kaç kuşcudanda şu sözü duydum. Kanı çok iyi olan kuşu uçurmadıgın zaman hastalanıp sallabaşa benzer şekilde hastalanıp ölebilecegini söylediler. Kuşları kaybetmemin sebebinin sallabaş olmayabilecegini söylediler. Konuyu biraz dallandırdım kusura bakmayın.
Not: 7 aydır kuş besleyicisiyim. Sabuni besliyorum.
öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkürler limon, bal, sularına katıldığında dinç tutar diye duymuştum ama elma sirkesi ini ilk defa duyuyorum yararını anlatırsanız sevinirim
performans58' Alıntı:Selamlar...
Elma sirkesi kuşa zindelik verir, yağlanmayı önler diye biliyorum. Ayrıca birkaç kişinin maydanoz saplarını kısa kısa doğrayıp kuşlarına verdiklerini gördüm. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan görüşlerini beklerim...
Saygılar...
hocam ekmegın ıcı yanı etlı kısımı yavrulu kuslarda cok ıyı oluyor yavru cabuk etlenıyo ve saglıklı buyuyor bence faydalı ust solunumu en cok etkıleten faktorler arasın da ve bence tek neden kumeste baca sıstemı oldugu zaman kesınlıkle boyle bı sorun olmaz yanı guvercınden cıkan tozlar solunum ıcın etkılı ve hasta edıcıdır saygılarımla...Hoca' Alıntı:Kuşlara ekmek kurusu vermemenizi tavsiye ederim. Evet severek yerler fakat ekmekte bulunan maya kuşlarda üst solunum yolu enfeksiyonlarına yol açar.
beyzade' Alıntı:Bizde koyunda var.Ve yalasınlar diye kaya tuzu alıyoruz.Bi süre sonra kaya tuzunun üstünde delikler gördüm.takip ettip ve kuşlar salık olduğunda büyük bir iştahla gagalıyolar.Sonra tuzu parçalayıp taprağa yaydım yerden yemeye başladılar.Tavsiye ederim.Birde kuşlara semizotunun saplarını doğrayıp verin.
Merhaba
Evin bahcesinde bir güvercin bulduk.
Muhtemelen kediler tarafından hırpalanmış
Arka kuyruğu yok kanatlarında da eksik tüyleri var.
Eşim palaz olduğunu söylüyor.
Uçamıyor.
2 köpeğim var bu nedenle kafeste besliyorum.
Yem vediğimde yemi ağzına alıp kafasını geriye doğru sanki istem dışı hareket ettiriyor. ( kasılıyor gibi)
Kafasınıda kontrol edemiyor gibi sallanıyor.
Gri lacivert tonlarında her yerde görebileğiniz bir cins
Ne yapmalıyım?Yardımcı olabilirseniz sevinirim.