aynen şeref e katılıyorum 15-16 sene evvel babam kuş bakmayı bana bıraktığında taklacılar vardı, ovv ne beyazlar ne ekeler, mahalledeki eski abilerin çoğu bunlar sineğe çıkmaz anca takla atarlar gibisinden saçma sapan konuştuklarında, e bu kadar insan yanlış biliyor olamaz diyerek alayını elimden yok parasına çıkarıp, bango dönek oynar vs. bakmaya başladım, başlarda güzeldi de, hava sisli olur kelebekler kaybolur, selanik i sineğe çıkarırsın alttan pırıltıyı koyunca döne döne toparlayamaz kendini gelir terasın zeminine çakılır önünde ölür, oynar istediğin gibi makara sarmaz tam yavru alacağım derken dönbaş olur, bangolarım on numara dersin yumurtlatırsın yumurtalarına doğru dürüst bakmazlar, 10 dk daha havada kalsınlar uçsunlar diye elinde sopa sallar durursun kolun kopar yine de 1 saat bile havada tutamazsın vs. vs. vs... (kimse kusura bakmasında bazı ırklar için de bazı gerçekler var) Ama taklacı ırkının (mardin diye genel olarak adlandırdığımız miski, eke, krem, çakmaklı vs.) gözünü seveyim, uçurursun tamam alçak uçar ama gelir taban vurur çatır çatır taklasını atar, sen sıkıştırdıkça o yere inmek nedir bilmez (4 saate yakın uçan mavim vardı yahu) üremeleri ise tamamen genetiksel olarak yuvasını yapar yumurtasını çıkarır yavrusuna en kral şekilde bakar.. Velhasılı kelam bu aralar tekrardan taklacı cinsine döndürmeye başladım kümesimi 15-16 senelik bir zaman geçti ama nasip kısmet
(özet : çok fazla da akıl almaya gerek yok, yapacaksan kendi hatanı kendin yap