doğru ve sağlıklı antibiyotik kullanımı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pigeonary
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

pigeonary

Üye
Katılım
24 Mar 2013
Mesajlar
20
Tepkime puanı
0
Yaş
35
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erkan tufan
Meslek
sağlık
Şehir
İzmir
İlgi Alanı
Kuşlar
biyo yaşam demektir anti ise karşı ve zıt anlamlarına gelir dolayısı ile antibiyotik yaşam karşıtı manasına gelmektedir. eğer profesyonel bir güvercin yetiştiricisi olmak istiyorsanız ve kuşlarınızın ilaca gereksinim duymadan sağlıklı kalmalarını diliyorsanız posta güvercini yetiştiren yetiştiricilerin sistemlerini daima örnek almanız size büyük fayda sağlayacaktır. güvercinleri ile onlar kadar ilgilenen ve onlar kadar masraf yapan yetiştirici çok azdır . ancak tamamının da salmalarını ziyaret ettiğinizde ilaç kullanımının minimum olduğunu görürsünüz . çünkü ilaçlar ile ayakta kalabilen kuş yarışta zayıf düşecek ve etapları başarı ile tamamlayamayacak belki kaybolacak belki hastalanacak ve hatta ölecektir. bunun için onların hertürlü zor şartlarda ayakta dimdik durmaları ilaca tevessül etmeden doğal yöntemler ile beslenmesi ve rahatı için en iyi havalandırma nem sıcaklık yuva sistemleri kurularak ve bunların aksamadan devam etmesi ile mümkün olacaktır. yani süreklilik olmazsa olmazdır. bundandır ki her yetiştiricinin yeni sezon başlangıcında o sezon atacağı tüm adımlar bellidir.

antibiyotikler yalnızca bakterilere karşı etkidirler. mantarlara viruslere ve protozoalara () karşı etkileri bulunmamaktadır. antibiyotikler tedavi edicidirler hiçbir zaman koruyucu olarak kullanılmamalıdır. hasta olmayan kuşlarınıza antibiyotik vermek kuşlarınızı hastalığa teslim etmekten öte birşey değildir.

hastalık durumlarında da antibiyotik kullanımı ciddiyetle yapılmalı . etken maddesine dozajına kullanım süresine dikkat etmeli. her antibiyotiğin her hastalığı tedavi etmeyeceği bilinmeli. bu nedenle hastalık iyi teşhis edilmeli. yurtdışında bu teşhis işlemini yapan labaratuvarlar var. eğer çevrenizde de bu tarz laburatuvarlar varsa oralara dışkk örnekleri incleme için gönderilmeli böylelikle gereksiz ilaç kullanımının önüne geçmiş olunur. kulaktan dolma bilgilerle ilaç kullanılması kısa vade de bir fayda sağlıyor gibi gözükse de uzun vade de zararı olacaktır . herzaman öncelikli amaç hastalıkla karşılaşmayı önlemek olmalı bunun için hijyen havalandırma besin ve aşı kurallarına riayet edilmeli . hastalanan kuşlarınıza her ihtimale karşı karantina uygulamalı. kümesinizdeki kanı oturttuktan sonra dışarıdan kuş sokmamayı öğrenmeli . en ünlü yetiştiricilr kümeslerine yılda dışarıdan soktukları kuş sayısı birkaç taneyi geçmemektedir ve onlar da en az 20 günlük bir karantinadan sonra diğer kuşların yanına salınmaktadır.


--- message by moderator ---
Uyarı! Hastalığa yakalanmış veya daha önce geçirmiş olan hayvanlara aşı sakıncalı olabilmektedir! Aşı konusunu dikkatlice ve detaylıca araştırabilir/uzmana danışabilirsiniz.
Dikkat! Hastalıklar enfeksiyonla alakalı olduğundan, doğru ilaç etkenlerinin veya karmasının gerekli katkılarla, uygun şekilde kullanımıyla aşılabilirler. Bunun dayanıklıkla ilgisi yoktur. Mümkünse gecikmeden uygun tedavi ve dozajlamayı kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekime danışınız, herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. ilaç prospektüslerini okuyup iyice araştırınız.
Uyarı! Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
Dikkat! Doğal katkılar organik veya saf olmalıdır. Bunlar genellikle ilaç yerine tedavi amaçlı değil, birlikte sorunsuz iyleşmeye katkı veya normal zamanlarda destek amaçlı kullanılmalıdır. Hayvanlar uzun süre temiz ve sade sudan mahrum bırakılmamalıdır!

--- message by moderator ---

antibiyotikler vücudun normal florasını bozacağı yani yararlı bakterileri de öldüreceği için bu yararlı bakteriler pre ve probiyotikler ile yerine konulmalı . yoğurt suyunda çok faydalı bakteriler bulunmakta bunlar kuşların yemlerine karıştırılmalıdır. yoksa kuşlarınız diğer patojenlerin saldırısına açık hale geleceklerdir. ayrıca uzun süreli antibiyotik kullanımının mantar oluşumuna neden olduğu unutulmamalı.

herşeyden önce de araştırmacı bir yetiştirici olmalı

erkan tufan
 
Merhaba,
Erkan gözünü seveyim radara girme (:
Lise biyoloji derslerinden şayet yanlış hatırlamıyorsam:
Protozoa: Amip,öglena,terliksi hayvan gibi tek hücreli canlıların bulunduğu bir alemdi...
Protozoa(kurt) yazınca dikkatimi çekti.
Bu demek değil ki yazılanlara katılmıyorum.
Antibiyotiklerin yalnızca hedefin net olarak belirlendikten sonra kullanılması tarafındayım ben de.
Khalid
 
haklısın abi çok teşekkürler düzeltme için .protozoalar amip gibi tek hücreleli canlılar onu parazit-helmint(kurt) olarak değiştirdim

bundan sonra taslak olarak kaydededip düzenledikten sonra göndereyim abi :)
 
ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU OLUP, ÖZEN GÖSTERİLMELİDİR. :slm:
 
Geri
Üst