DOĞRUMU YAPIYORUM?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan madagaskar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

madagaskar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
önder üstünol
Meslek
özel sektör
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar,120cm'e 120cm kümesim var,kümesin yanlarında 20cm'e 50cm karşılıklı olarak havalandırmaları var ben havalandırmanın birini cereyan yapar diye cam ile kapattım, acaba yaptığım doğrumu kuşlar gerçekten cereyandan etkilenirmi? bu şekilde yeterli havalandırma olmuyor gibi? havalandırmalar üst kısımda sayılır? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılar...

Öncelikle Selamlar
Kardeşim benim bildiğime göre kuşların iliği olmadığı için soğuktan etkilenmezler ama cereyanda kaldıkları zaman büyük sorunlarla karşılaşabilirsin benim sana tavsiyem günün ilk güneş ışınları alan tarafa ve fazla cereyan olmayan yerlere havalandırma kovmanı tavsiye ederim
Saygılarımla

benimde öğrenmek istediğim karşılıklı havalandırma cereyan yaparmı? kümesin üst kısmında havalandırmalar,tek tarafı açtığım zaman içerde sülkilasyon olmuyor havasız kalıyor gibi ortam!!

bence acılır kapanır cam yapsaydın.sabahları acar aksamları kapardın kokuda olmazdı.

Önder kardeşim önce selamlar,hava sirkilasyonun arasında kalan bütün kanatlı hayvanlar bundan etkilenir.
Bunun için sirkilasyonda olan hava kuşlara direk etki yapmaması lazım.
İki cam arasında hava akımı tüneyen yada yatan kuşlara temas ederse bilhassa genç kuşlar ateşlenecektir.
Bunun için içerideki sirkilasyonu takip ederek havalandırmalarını ona göre ayarlarsan daha iyi olur.
Unutmaki insan bile sirkilasyonda uzun süre kalınca bel ağrısı,boyun tutulması gibi rahatsızlıklara yakalanabiliyor bunun için kümeslere uygun havalandırma yapmakta fayda var.
Selamlar,sağlıcakla kal.

Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için! peki dediğim gibi bu tek havalandırmayı açmam yeterli olurmu? yada başka bir alternetif nasıl yapabilirim?kümesim dışı saç arası strafor onun üzeri OSB yani şimdi havalandırma açmam biraz zor.

Selamun aleykum...benim de bir sorum olcak; bu havalandirma bacaları ne işe yariyor bu bazı reklamlarda olan kırmızı renkte genellikle.

tek havalandırma bence yeter zaten havalandırmanın amacı içerdeki dışkıyı kurutmak ve içerinin hava almasını sağlamak karşılıklı açarsan ceyran yapar. bizim burdan bi çocuğun başına geldi kuşu dönbaş sanıodu halbuki boynu tutulmuş ceyrandan

selam arkadaşım 120 cm kümese o havalandırma yeterli kuşlarımızın soyu yaban güvercinlerinden geldiğini lütfen unutmayaalım saten kümesi açıp yemlemeye çıkınca içeri yeterli derecede havalanıyor koku dişarı çıkıyor rabbim herşeyi düzenine göre yaratmış örnek vermeliyimki sokak güvercinleri , kendi dışkıları kendilerine zararlı olsaydı , yemek yediği yerege dışkı yapmazdı , bunları böle düşünmeliyiz bence bazı şeyleri cok ama cok abartıyoruz hayırlı akşamlar

Geri