Dolandırıcılara Dikkat-Kod Adı Volkan :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan McCarthy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

McCarthy

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa Sağlam
Meslek
Yazılım
İlgi Alanı
Kediler
Degerli form üyeleri merhaba,

Arkadaşlar sıkılmadan sonuna kadar okuyun.

Öncelikle uzun uzun sohbet ediyorlar sonra güven kazanıp kuş isteyip dolandırıcılık yapıyorlar.

Başımdan geçen bir olayı anlatıyorum.

Olay benim ile bu foruma üye olduğunu düşündüğüm bir kişi tarafından geçiyor. sanal olarak bir görüşme veya yazışma ortada yok. Malum şahışla bir ay önce telefonda tanıştık. "Yegeninin düğünü olduğu ve ona hediye olarak kuş götürecegini söyledi. düğününde yarın olduğunu kuşlarında acil ulaşması gerektiğini söyledi." başlarda çok saçma geldi. bir bakımada kuş sevgisi olan iki kişinin birbirine kuş hediye etmesi gayet doğal.

para konusuna geldigimizde 4 adet kuş için ufak bir mebla konusunda anlaştık. kuşları gönderme konusunda da çanakkale ili olarak seçti. para konusuna gelince de ertesi güne sallama işi olunca ben vazgeçtim. Ardı ardına telefonlar geliyor maddi durumunun iyi olduğunu, 42 yaşında olduğunu çoluk çocugunun oldugunu, market işlettiğinden falan bahsediyor. bunun gibi bir çok konuşma geçti aramızda.

para konusu bu şekilde oldugundan ben seni hafta içi paranı yatırıp arıyacagım deyerek son konusmamızı gerçekleştirdik. aramadı :)

sonra 1 ay geçti yine aynı şahıs. tekrardan maddi durumunun iyi oldugunu,42 yaşında olduğunu, 2010 model 2 tane araba aldıklarını, çanakkale otogarında Market işlettiklerini, namazında niyazında, içki sigara içmeyen kumar oynamayan, şebapları, miroları vs bir sürü kuşları olduğundan bahsetti. bu konusmada yaklasık olarak bir 15-20 dak sürdü.

En sonunda kabul etmek zorunda kaldık. 2 adet damızlık kus gönderecegimi söyledim. rakam olarakta 150 tl gibi kücük bir mebla. sonrasında ardı ardına telefonlar şöyle yapacaz böyle yapacaz. ziyaret edicem seni. istersen sende gel evimde kal, sanada kuş gönderiyorum yarın sabah, gibi gibi konusmalar.

neyse ertesi sabah oldu kuşları gönderecem sabah 8:30 telefonum çalıyor. arıyor :) Dedim gönderecem tamam.
ben sana kuşları gönderiyordum ama 9 da otobüs yokmus. "bana kuş göndereceksen eğer erken gönder" dedim ona. sefer saatlerine bahtım. her saat izmire otobüs var. :)

Neyse parayıda öğlende yatıracam dedi. iyi dedim olur. ( Hiç bir beklentim yok. )

kuşları gönderdim. öğleden sonra aldı. aradı beyenmiş, cinsiyetlerini sordu, birkaç bilgi aldı kapattık. kapatış o kapatış arıyorum açmıyor :)

göndermesem üzülürdüm o kadar yalvarışlara. şimdi içim çok rahat. benim yaşadığım ve burada sizlerle paylaştığım konu sayesinde bu tür kişi yada kişilerden birçok kişi korunur ve emekleri boşa çıkmaz.

işte arkadaşlar bu şekilde başımdan bir olay geçti. sizlerle paylaşmak istedim.

Kişi ile ilgili bir kaç bilgide ekliyorum.
isim : ?Volkan ?
Tel : İş : Marketci
İş adr : Çanakkale Otogarı
ev adr : Çanakkale Otogarının karşısındaki 3 katlı ev :)

Teşekkürler, Kalın sağlıcakla.

Selamlar,

Öncelikle geçmiş olsun, ben yıllardan beri gerek forumda olsun gerek ise ortak sohbet toplantılarında olsun, forumlarda kuslarınızı çok övmemenizi ve açık ikametgah adreslerinizi paylaşmamamızı, resimlerde bile adresinizi belli edecek resimlerden kaçınmanızı dile getiriyorum. Yıllar önce bir başka güvercin sitesinde yarışmaları ortak ziyaretlerimizi ve güzel ortamlarımızı paylaşıyor, bundan bir kötülük doğmayacağını düşünüyorduk, ne yazık ki bu iyi niyetli paylaşımcı düşüncelerinizi kötü emelllerine alet eden kişi ve kişiler es zamanlı bir operasyon ile bir ilimizden 1,500 civarı kuşu kaldırdılar. Bu yüzden bir çok kuşçu arkadasımız, ustalarımız kuşçuluğa ara verdiler hatta bir daha başlamadılar bile, istah kabartan açıklamalardan resimlerden kaçının sonrada üzülmeyin.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

ARKADAŞIM PARA GELMEDEN KUŞ YOLLANMAZ BU İŞİN KURALI BUDUR .... ARKADAŞIN EŞİN DOSDUN OLSA NEYSE DERIMKI SONRA ALIRSIN SEN BIDE IKI HATA YAPMISSIN BIRINCIDE ALAMADIGIN GIBI IKINCI PARTIYIDE YOLLAMISSIN ..... NEYSE DERS OLUR SANIRIM ............ BUNDAN SONRA BUTUN ARKADASLARAA

Selam
Geçmiş olsun dileklerimle beraber aykut abiye katılıyorum.Biz meraklılar sıcak kanlı insanlarız.Biri kuşlarımıza baksa hemen konuşup kırk yıllık dost gibi muhabbete dalıyoruz.Adam iyimi kötümü demeksizin.Arkadaşın birine şehir dışından tanımadığı kişiler sırf kuşlarını geçerlerken görmüşler diye davet ediyor.Çaylar içiliyor sohbet muhabbet kuşları akşam üzeri kapatıp kahvede sohbete devam edeceklerken içlerinden ikisi işlerinin olduğunu söyleyip masadan kalkıyor.Yarım saat sonra giden iki kişi gelip masaya öteki arkadaşlarınıda alıp müsade istiyorlar gidiyorlar bizim saf herşeyden habersiz evine giderken bakıyorki kümeste kuş yavru yumurta hiçbiri yok.
siz yine ucuz atlatmışsınız tekrar geçmiş olsun en azından o arkadaş sizi bir daha rahatsız edemez

Geçmiş olsun arkadaşım ama konuşmaları yazdığın kadarıyla adamın üçkağıtçı olduğu bariz belli oluyor aslında Ama senide anlıyorum.İyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler.İnsanlara hayır diyememe içgüdüsü devamında pişmanlıklara yol açıyor maalesef.Tekrar geçmiş olsun.Selamlar...

valla kardeş ne para yollarım kuş gelmeden nede kuş yollarım para gelmeden en guzelı bulduysam guzel bir soy basar giderim en az 3 kere seyrederim sonra da parasını verıp alırım. allahtan az kuş gitmiş başının gozunun sadakası olsun geçmiş olsun.

Kümesin sadakası olsun diyelim. Parayı gönderecegini zaten düşünmüyordum. delikanlı gibi istemiş olsa zaten bunlara hiç gerek kalmazdı. Ben ondan gelecek para ile ne zengin olurum ne köşe. Bir anlık iyi niyetim üst seviyedeydi oldu gitti. pişman da değilim okuyan herkez ders alsın.

Bu tür kişilerden yukarıda yazdığınız gibi birçok kişiyi hayal kırıklıgına uğratabilir. bu türlerin hepsi Salmonella olur işalllah:D

Olaya tek yönlü da bakmayalım arkadaşlar, para gönderipte kuşu gelmeyen ve kuş gönderipte parası gelmeyen bir çok kişi var. Bence şu anda bu durumda olan bir çok kişi var ve buraya yazmaya çekiniyorlar.

Saygılarımla.

herkes kalbinin ekmeğini yer hemşerim o kuşların parası bir şekilde ondan çoluk çocuğundan cıkar ama neye yarar o gerizekalı onu bişey yaptım sanıyor ama aslında birşey değil hırsızlık yapıyor.! Bir defada benim başıma geldi aynı olay kırırkkalede kuşbaz fikri diye biri beni aradı bir gun kuş var diye iyi oyun kuşları 4 tane 80 liraya sal gelsin dedim parayı cıkardım bu işe yaramaz göndermedi kuşları ara ara teli açmaz yolum düşerse kırıkkale yada ankaraya ilk önce onu açacam ben oralarda işallah...! Saygılarımla

Öncelikle böyle istenmeyen olaylar hepimizin başından gecer ve gecebilir çok üzücü tabiki olmasaydı daha iyi olurdu çok gecmiş olsun arkadaşım ,adına ve adımıza üzüldüm

Umarım bu olayi yapan karaktersiz arkadaş gider kuşları insan gibi bir güvercin sever'e satarda zengin olur .. :sinirli:

insanlık kötüye gidiyor.valla güvercinler çok insandan daha delikanlı

geçmiş olsun kardeş ama şunu söyleyeyim saf olmayacaksın ve sadece ismini verme tel nosunuda ver ve ayrıca bende alış veriş yapıyorum eger isteyen kim ise farketmez onun malın sahibine güvenmesi gerekir böyle durumlarda yok binam var arabam var dendiginde Allah daha çok versin ama sen parayı göndermeden kümesden kuş dahi çıkartmam ben kardeşim dersin alırsın parayı gönderirsin yanlış anlama ben sana niye gönderdin demiyorum ben anladım durumu adamın parayı göndermeyecegini bilerek göndermişsin yeterki başımdan düşsün diye ama benim arkadaşlarım anlattı böyle bi olay adam alıyormuş kuşları 2 3 ay aramıyormuş tekrar arayıp parayı aldınmı diyor ben gönderdim sen haliiyle almadım diyorsun hemen ikinci baglama geliyor valla ben gönderdim ama demekki yanlışlık olmuş diyor v.s v.s sonra yine kuş istiyor bu sefer biraz zorlanırsa bak sen gönder kuşları alamadıgın paranıda göndereyim yani yeni alış veriş 100 tl toplamda 350 tl göndereyim diyip salak yerine koyuyormuş benim anlattıgım olay bursada ama sana bişey söyleyeyim eger ararsa gönder kuşu

ver otobüse kuşu sonra git bi bilet al bin otobüse tekde gitme 3 5 kişiyle git nolacagı belli olmaz in otobüsten bekle adam kuşları alınca gir koluna çek köşeye allah ne verdiyse yaşanmış olaydır:D

ayyildiz34' Alıntı:
geçmiş olsun kardeş ama şunu söyleyeyim saf olmayacaksın ve sadece ismini verme tel nosunuda ver ve ayrıca bende alış veriş yapıyorum eger isteyen kim ise farketmez onun malın sahibine güvenmesi gerekir böyle durumlarda yok binam var arabam var dendiginde Allah daha çok versin ama sen parayı göndermeden kümesden kuş dahi çıkartmam ben kardeşim dersin alırsın parayı gönderirsin yanlış anlama ben sana niye gönderdin demiyorum ben anladım durumu adamın parayı göndermeyecegini bilerek göndermişsin yeterki başımdan düşsün diye ama benim arkadaşlarım anlattı böyle bi olay adam alıyormuş kuşları 2 3 ay aramıyormuş tekrar arayıp parayı aldınmı diyor ben gönderdim sen haliiyle almadım diyorsun hemen ikinci baglama geliyor valla ben gönderdim ama demekki yanlışlık olmuş diyor v.s v.s sonra yine kuş istiyor bu sefer biraz zorlanırsa bak sen gönder kuşları alamadıgın paranıda göndereyim yani yeni alış veriş 100 tl toplamda 350 tl göndereyim diyip salak yerine koyuyormuş benim anlattıgım olay bursada ama sana bişey söyleyeyim eger ararsa gönder kuşu

ver otobüse kuşu sonra git bi bilet al bin otobüse tekde gitme 3 5 kişiyle git nolacagı belli olmaz in otobüsten bekle adam kuşları alınca gir koluna çek köşeye allah ne verdiyse yaşanmış olaydır:D

vurmaya bile deymez bu türlere. dediğin şekilde bir olay olursa onuda paylaşırım. arıyorum birde açmıyor. yav sövmeyecem bişi etmicem bir helalleşelim. bir çift lafım olacak onuda açmıyor. soylarını tüketecez bunların az kaldı. Bursalıda olabilir. çok bahsediyordu bursadan.

Sitede bu isimli birisi olmadıgından isim ve telefon numarası makaslandı. isteyenlere gönderebilirim bilgileri.

[/b]
Alıntı sahibi: dostkeno üzerinde Ocak 08, 2009, 06:21:57 pm
Cümleten Hayırlı Günler,
Ben,Kenan,38 yaşındayım,kelebek ırkı güvercin besliyorum.
Bursa'da ikamet etmekteyim,özel bir şirkette satınalma ve depo sorumlusu olarak çalışmaktayım. Aranıza katılmaktan onur duydum herkese bol yavrulu günler..
BURDA ARKADAŞ KENDİNİ TANITTI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DOSTKENO OLAN KİŞİNİN KUŞLARI ÇALINIYOR ARKADAŞ OLDUGUMUZ İÇİN BİZDE ONA KUŞ YOLLATIYOZ ISPARTADAN MURAT ERALP YOLLUYOR ÜZÜLDÜK ÇALIŞTIĞI İŞTEN HARİÇ MEZAATLARDA PAZARDA KUŞ SATIP EK GELİR SAĞLIYOR AŞAĞIDAKİ YAZISINDA ANLATIYOR OLAYI

Yeni Üye:dostkeno
ARKADAŞLARIMA BİR TEŞEKKÜR
« : Ocak 30, 2009, 10:27:03 am »
Bu mesajı alıntı ile cevaplaAlıntı
Yıllardır kendi çapımızda saya (kelebek) ırkı güvercin besleyip yetiştirmeye çalışıyoruz eh bunuda bir nebze olsun başardık sandığımız anda kuşlarımızı 20/25 gün önce sağolsun ihtiyacı olan kişi yada kişiler çaldırdık! bırakmakla bırakmamak arasında bocalarken sağolsunlar ERHAN,ESAT arkadaşlarımızın moral vermesiyle birde eski kuşlarımın kanından bir çifti adapazarından daha önceden yolladığımız bir arkadaşımızın bir çift gönderek yapmış olduğu jestle tekrardan sıfırdan başladık bu böyle 1 aydır gidiyor fakat bu sırada hiç ummadığım bir şey daha oldu ERHAN arkadaşımın bence bugüne kadar kimseden görmediğim bir jesti ile ISPARTA'dan MURAT arkadaşımdan tedarik ettiği çok güzel bir çift akçil dolapçı kuşunu ve yanında MURAT arkadaşımın gönlünden koparak yolladığı bir çift karaçil dolapçı yavruyu hediye etmeleriyle bu zevkli yetiştiricilik uğraşını vazgeçilmez bir tıtku haline getirdiler.Tüm DÖNÜCÜIRKLAR ailesinin huzurunda bu arkadaşlarıma kocaman kocaman teşekkürü boç biliyorum allah herkese böyle dostlar nasip etsim TEŞEKKÜRLER ERHAN,MURAT.ESAT sonsuz teşekkürler
(BURDAKİ YAZDIĞI İSİMLER İSTANBULDA ESAT KARADAN SİTEDE Üye PAÇALI DÖNEK BÖLÜMÜNDE DÖNEKLERİ RESİM VAR BAŞLIK BU (evet arkadaşlar boşnak esat ın kral dönekleri bunlar) boşnakesat » 05 Kasım 2008 19:03 Murat eralp denilen kişide sitede üyedir Murat Eralp

Üye:Murat Eralp
Teşekkür etti: 1
Teşekkür aldı: 34
Ad Soyad: Murat Eralp
Meslek: memur
Yetiştirdiğim Irk: Dolapçı
DOSTKENO OLAN KİŞİYE DOLAPCİLARI MURAT ERALP YOLLADI
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOSTKENO OLAN KİŞİYE PARA YOLLADIK BİZE SAYA YOLLUCAKTI BU OLAYA ESAT KARDESİMİZ ŞAHİTTİR
BU OLAYI SİTEDE MEZAATLAR BÖLÜMÜNDE DAHA ÖNCE YAZMIŞTIK KONU KİTLENDİ BAŞLIK DIŞINA CIKTIĞI İÇİN

FAKAT DOSTKENO HALA SİTEDE ÜYE GİRİP CIKIYOR SAKIN ARKADAŞLAR TİCARET YAPMAYIN

BU AŞAĞIDAKİ YAZIMIZDA BAŞKA SİTEDE YAZDIĞIMIZ İHBAR ŞİKAYET DOLANDIRICILIKTIR YUKARDA OKUDUKLARINIZ BAŞKA SİTEDE VARDIR UMARIM YÖNETİCİ ARKDAŞLARIMIZ BU YAZIMIZI DİKKATE ALIR VE BAŞKALARININ CANI YANMADAN ÜYELİĞİ KAPATILIR

Selamlar
Herkesin Dikkatine Lütfen Okuyun Sizlerde Aynı Hataya Düşmeyin Siteye Dostkeno nikiyle Üye olan Gerçek hayatta ismi Kenan Akalan bu kişiyle Sakın Kuş ticareti Yapmayın Kendisi Dolandırıcının Tekidir Yaşadığı Yer Bursa Mezaatlarda Çok takılır Güvercin Satar İnternet Üzerindende Bu işi yapar sitelere üye olur hemen hemen bütün sitelere üyedir kendisi Bilginize sizlerinde Canı Yanmasın Bunları Neden Yazdım benim canım yandı bu yüzden yazıyorum kendisini adam gibi adam sanmıştık fakat defalarca telefonda paranı yollucam dedi fakat ne kuş ne para yolladı lafta delikanlı Lütfen bu kişiye dikkat edin Saygılarımla...

ilk önce McCarthy arkadaşıma böyle bir olayı bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.

McCarthy arkadaşımın sayesinde aynı şahısın tuzağına düşmekten bende kurtuldum.Aynı şahıs benide aradı ve birebir aynı şeylerden bahsederek benide tuzağına düşürmeye kalktı. Adres olarak Çanakkaleyi verdi ve orada otogarda market çalıştırdığını belirtti. Otobüsle kuşları yolladıktan sonra parayı yollayacağını söyledi. Kısacası arkadaşlar bu vatandaşa dikkat edin. Ben bu şahsın ismini öğrendikten sonra nette araştırma yaptım ve bu yazıya ulaştım. Bu yazı sayesinde o kişinin gazabından kurtuldum.

Bu ve buna benzer olayları nette paylaşalım. Saygılarımla...

tekniker' Alıntı:
ilk önce McCarthy arkadaşıma böyle bir olayı bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum.

McCarthy arkadaşımın sayesinde aynı şahısın tuzağına düşmekten bende kurtuldum.Aynı şahıs benide aradı ve birebir aynı şeylerden bahsederek benide tuzağına düşürmeye kalktı. Adres olarak Çanakkaleyi verdi ve orada otogarda market çalıştırdığını belirtti. Otobüsle kuşları yolladıktan sonra parayı yollayacağını söyledi. Kısacası arkadaşlar bu vatandaşa dikkat edin. Ben bu şahsın ismini öğrendikten sonra nette araştırma yaptım ve bu yazıya ulaştım. Bu yazı sayesinde o kişinin gazabından kurtuldum.

Bu ve buna benzer olayları nette paylaşalım. Saygılarımla...

Umarım daha fazla kişi bu yazıyı okur ve bu tarz kişilere karşı bilinçlenir. Konu amacına ulaşmaya başladı.

geçenlerde de beni mine adında biri mesaj atmıştı arkadaşına oynak saya lazım mış diye geçen sende mail yoluyla bana öyle biri ulaşmıştı izmirden camdibinde oldugunu söylüyor emin değilim ama paylaşayım dedim günahı boynuna insan oğluna fazla güvenmemek gerek sonuçta hepimiz çiğ süt emdik iyimizde kötümüzde varda

Geri