Dolapçı Irkı Güvercinlermi Dönek Irkı Güvercinlermi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Dolapçımı Dönekmi ?

• Dolapçı

Oy: 28 36.8%
  • Dönek

Oy: 54 71.1%

• Kullanılan toplam oy
    76

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Dolapçı Irkı Güvercinlerimi Yoksa Dolapçıya Nazaran Dönek Irkı Güvercinlerimi Tercih Ediyoruz Arkadaşlar.?

Ankte Veya Buraya Yazarak Paylaşırsanız Sevinirim.

Saygılarımla.

Hüseyin BAŞOĞLAN

zevkler ve renkler hesabı bu konuda aynı ama genelde dönek kuş beslenir sanırım. bende dahil. olmak üzere .

dönekleri

Ekli dosyalar

• 04082007021.jpg
    04082007021.jpg
    75.1 KB · Görüntüleme: 1,833
ben renk e göre dönek diyorum

Ben de dönek diyorum. çünkü yaptıkları hareket muaazam. kendi ekseni etrafında görülemeyecek kadar tur atmak, bir başka görüntüye girmek çok zor olsa gerek. yeter ki saf ve sağlam bir ırk olsun...........
nacizane görüşüm.Saygılar.

Selamlar,

Her iki ırkında kendisine has dönüş stili bulunmaktadır. Oynar kuş beslemek isteyenler ve sadakat arayanlar için eşi benzeri bulunmaz kuşlardır. Dönek Dolapcıdan, Dolapcı Dönekden üstündür demek her iki ırkada haksızlık etmek olur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Merhaba bu anket konusu hep konuşulmuştur.Benim gözlemlediğim her iki ırka gönül veren
ve emek veren bir çok arkadaşımız var bu iki ırkı birbirine göre sıralamaya ancak kişisel
zevkler değiştirmektedir.
Aykut beyinde dediği gibi dönüş stilleri kostüm sadakat leri konusunda da çok sert olduğunu
söyleyebilirim..
Benim vazgeçilmezim dolapçılardır ...

Saygılar..
Mehmet EKinci

ARKADAŞIM BENDE KENDİMCE BİRŞEYLER SÖYLEMEK İSTERİM DOLAPCI HAKKINDA BİLGİM YOK AMA DÖNEK DERSEK CİDDİYE ALINACAK BİR IRKTIR BENCE UZUN DÖNÜŞLERİYLE ZEVKLE BESLENEN BİR KUŞ IRKIDIR DAHA ÖNCE 80 SEN PARCA KUŞLARIMI ALDILAR ŞU AN İKİ ÇİFT SAYA İLE AYNI KANDAN ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUM İLK YAVRULARI ALDIM ALLAHA ŞÜKÜR BÜTÜN CAMİAYA SEVGİLER SAYGILAR ALLAHA EMANET OLUN KARŞIYAKALI

d-ö-n-e-k

bende bir dönek yetiştiricisi olarak .dönek diyorum.çünkü dolapçıda son nokta vardır .ha işte aradığım buydu diyebilirsin.fakat dönek öyle değil.iyinin iyisi var.iyisini buluyorsun.daha iyisi karşına çıkıyor.o nedenle dönek dedim.çünkü son nokta yok.saygılar.ÖMÜR DENİZ.

bana göre DOLAPÇI tek gecerim havada resmen oyun ıcın delırıyo ama iyisini izlicen,tabi dönek kuşunuda havada gördüm ama benı dolapcı kadar tatmin etmedi yani hepsnin iyisniz izlemişimdir degerli istanbuldakı abiler sayesınde
beni donek olarak tatmin eden kırmızı donekte boylu poslu gözleri masmaviydi hayatımda öyle donek kusu gormedım
dolapcıdada mavi dolapcı oda oyle boylu posluydu kuyruk şeklı pervane gıbıydı yani havada kac burgu yaptıgını sayamadım cok etkılemişti beni ilk ve en iyi gördüğüm dolapcıydı
ben DOLAPCI dan yanayım

Bencede Donek Saten Donek beslemek Hastalık işidir :)

tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz herkezin düşüncesine saygı duyuyorum ama dönekle dolapçının eğitimleri farklı d

bencede

bende döneklere merak saldım dolapçı hakkında bilgim yok görmedimde doğrusunu isterseniz ama beni tedirgin eden şey döneğin idda edilen her parlağa bakması yanlış biliyorsam sevinirim
SAYGILAR...

Asta_35' Alıntı:
Bencede Donek Saten Donek beslemek Hastalık işidir :)
aynen katılıyorum,bu cins cok farklı bence, :buyrun: kimsenin zevkine karışmam ama,dönek beslemek bi ayrıcalık,bi hastalıktır diyorum,saygılar dostlar

Renk olarak dolapçı güzel ve uçuş olarakta önünüze bir çok seçenek sunuyor ve uğraştırıcı olarakta dolapçı daha basit. Dönek işi emekli işi derler ustalar. Ama zevk-renk meselesi.

kuscu522' Alıntı:
bana göre DOLAPÇI tek gecerim havada resmen oyun ıcın delırıyo ama iyisini izlicen,tabi dönek kuşunuda havada gördüm ama benı dolapcı kadar tatmin etmedi yani hepsnin iyisniz izlemişimdir degerli istanbuldakı abiler sayesınde
beni donek olarak tatmin eden kırmızı donekte boylu poslu gözleri masmaviydi hayatımda öyle donek kusu gormedım
dolapcıdada mavi dolapcı oda oyle boylu posluydu kuyruk şeklı pervane gıbıydı yani havada kac burgu yaptıgını sayamadım cok etkılemişti beni ilk ve en iyi gördüğüm dolapcıydı
ben DOLAPCI dan yanayım
Arkadaşa katılıyorum.Dolapçı diyorum.

Bana göre Dönek çok ayrı bir kuştur Dolapçı çok ayrı ama sonuç olarak ikiside dönücü ırk olarak geçiyorlar. Dolapçıyı canlı olarak izleme imkanım olmadı ama izlediğim kadarıyla sayalara benzer bi oyun sergiliyorlar döneğin çok hızlı ve ani yaptığı hareketi dolapçı ağır çekimde yapıyor diyebiliriz benim şahsı görüşüm.

saygılar

Uğur GENÇ.

Geri