DOLAPÇI=KOSOVA DÖNEĞİ KOSOVA DÖNEĞİ=DOLAPÇI İKİZ GİBİLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
DOLAPÇI VE KOSOVA DÖNEĞİ AYNI KUŞLAR UÇUŞU DÖNÜŞÜ YÜZLERCE RENKLERİ HEPSİ AYNI..ESKİ KIRILMAMIŞ KOSTÜM İÇİN OYNANMAMIŞ DÖNEKLER KİMSE DİLE GETİRMİYOR ...AKILLI OYUNLUSUNU BULAN ÜRETSİN KEYFİNE BAKSIN ..TÜM YETİŞTİRİCİ DOSTLARIMA SELAMLAR SAYGILAR....

Re: DOLAPÇI=KOSOVA DÖNEĞİ KOSOVA DÖNEĞİ=DOLAPÇI İKİZ Gİ

ARIKEŞ' Alıntı:
DOLAPÇI VE KOSOVA DÖNEĞİ AYNI KUŞLAR UÇUŞU DÖNÜŞÜ YÜZLERCE RENKLERİ HEPSİ AYNI..ESKİ KIRILMAMIŞ KOSTÜM İÇİN OYNANMAMIŞ DÖNEKLER KİMSE DİLE GETİRMİYOR ...AKILLI OYUNLUSUNU BULAN ÜRETSİN KEYFİNE BAKSIN ..TÜM YETİŞTİRİCİ DOSTLARIMA SELAMLAR SAYGILAR....

Dolapçı ve kosova döneğinin dönüş şekillerini anlatabilirmisiniz ?

Re: DOLAPÇI=KOSOVA DÖNEĞİ KOSOVA DÖNEĞİ=DOLAPÇI İKİZ GİBİL

umut bey selamlar şekiller aynı yüzlerce forumda anlatılan dönüşler şimdi tekrardan bunları anlatacak değilim ama siz saygıdeğer denizli li yetiştiriciler olarak herzaman arkadaşlarıma söylerim bu güzel ırka sahip çıkıp bozulmadan titizlikle bu günlere getirdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.ne zaman bu konu gündeme gelse denizlili arkadaşlarmızda hemen bir sinirlenme alaycı bir üslup,küçük görme sezinliyorum .sorunuzdada bunu hissettim yanlışsam kusura bakmayın.dönüş şekillerini anlatsamda sizin gibi bir dolapçı ustası ve uzmanına yeterli gelmeyebilir.

köken olarak aynı kırılmadan geldiğini zaten herkes biliyor tahmin ediyor olmalı :) önemli olan şu anki 2 ayrı ırkı korumak..

mesut bey selamlar birçok forumda denizlili ve ıspartalı yetiştiriciler birbirlerine giriyorlar.sert tartışmalar oluyor üzülüyorum gerek yok ama bu yıllardır değişmiyor.bende manastır göçmeni arnavut bir ailenin ferdiyim istanbul da kosovadan gelen dönekleri seyrettim herşey aynı...ama denizli deki yetiştiricilerimiz kabul etmiyor ıspartadakileri kuyruk üstülü olduğu için kabul etmiyor oynak diyorlar.saygı duyarım ama internette dolapçı dönüş diye izlediğim onlarca videoda doğru dürüst bir dönüş görmedim tekli ikili dönüşlere dönüş diyorlar bizdeki kelebeklerde okadar dönüyor zaten .bende 3 adet dolapçı var ikisi kaplan biri arap hayvanlar maaşallah matkap gibi yavru zamanı da dönekçilerin tabiriyle plaka tekerlek yapıyorlar neredeyse...istanbulda 3-4senedir dolapçılara inanılmaz ilgi var sizde bilirsiniz 30 senelik telkuyrukçular ,hatta dönekçiler bile dolapçıya döndüler..emrullah keskin usta youtubede anlatıyor işte ayvalıktaki döneklerle komili yağlarının sahibinin kara kaplan larından dolapçılar çıktı diye anlatıyor 20 kere izledim o videoyu...

:))

dönek denilen zaten selanik kuşudur, Bursa'da muradiye selaniği diye bir çeşit vardır, ama bilmeyenlerin çoğu, döneği ayrı ırk, muradiye selaniği ni ayrı ırk sanıyorlar :)

bu yüzden de dolapçı polemiğinin sürekli don lastiği gibi uzaması da bu yüzden.. (Muradiye selaniği kapalı döner, martı gibi iridir, ama açık ileriye dönen kuşa da muradiye diyen var) :)) vs. vs. vs. en güzeli kendi kümesini, kendi kuşunu bilmek :))

ARIKEŞ' Alıntı:
umut bey selamlar şekiller aynı yüzlerce forumda anlatılan dönüşler şimdi tekrardan bunları anlatacak değilim ama siz saygıdeğer denizli li yetiştiriciler olarak herzaman arkadaşlarıma söylerim bu güzel ırka sahip çıkıp bozulmadan titizlikle bu günlere getirdiğiniz için de ayrıca teşekkürler.ne zaman bu konu gündeme gelse denizlili arkadaşlarmızda hemen bir sinirlenme alaycı bir üslup,küçük görme sezinliyorum .sorunuzdada bunu hissettim yanlışsam kusura bakmayın.dönüş şekillerini anlatsamda sizin gibi bir dolapçı ustası ve uzmanına yeterli gelmeyebilir.

Kimseyi küçük görmek gibi bir adabım yok denizlili veya ıspartalı beni pek ilgilendirmiyor ben kendi beslediğim kuşları bilirim Dolapçı ve kosova döneği kesinlikle renk olarak aynı burada hemfikirim ancak performansları kesinlikle çok farklı elimde her iki ırktanda var iki ırkıda hemen hemen hergün izleme fırsatım oluyor fakat kesinlikle performans yönünden herhangi bir ikizlik göremedim.

ARIKEŞ' Alıntı:
mesut bey selamlar birçok forumda denizlili ve ıspartalı yetiştiriciler birbirlerine giriyorlar.sert tartışmalar oluyor üzülüyorum gerek yok ama bu yıllardır değişmiyor.bende manastır göçmeni arnavut bir ailenin ferdiyim istanbul da kosovadan gelen dönekleri seyrettim herşey aynı...ama denizli deki yetiştiricilerimiz kabul etmiyor ıspartadakileri kuyruk üstülü olduğu için kabul etmiyor oynak diyorlar.saygı duyarım ama internette dolapçı dönüş diye izlediğim onlarca videoda doğru dürüst bir dönüş görmedim tekli ikili dönüşlere dönüş diyorlar bizdeki kelebeklerde okadar dönüyor zaten .bende 3 adet dolapçı var ikisi kaplan biri arap hayvanlar maaşallah matkap gibi yavru zamanı da dönekçilerin tabiriyle plaka tekerlek yapıyorlar neredeyse...istanbulda 3-4senedir dolapçılara inanılmaz ilgi var sizde bilirsiniz 30 senelik telkuyrukçular ,hatta dönekçiler bile dolapçıya döndüler..emrullah keskin usta youtubede anlatıyor işte ayvalıktaki döneklerle komili yağlarının sahibinin kara kaplan larından dolapçılar çıktı diye anlatıyor 20 kere izledim o videoyu...

Adamlar kosova döneğini 100-150 metre döndürüyor ve yere çarptırıyor nasıl gözlemleme yapıyosunuz da aynılar diyebiliyosunuz dolapçı bırakın 100-150 metreyi 25-30 metre dönmez yere çakılmaz,Ayrıca dolapçıdan nasıl bir doğru dürüst dönüş bekliyosunuz ?

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim kosova döneği ve dolapçı arasında her ne kadar yüzyıllar öncesinden bir akrabalık bağı olsada şuanki günümüzde bu akrabalık uzaklaşmış ve ortada performans yönünden farklılıklar gösteren kuşlar vardır.Sizin söyledikleriniz eskiden olabilirdi ama günümüzde maalesef aynı değil.

Dönüş için Dönek keyif için Dolapçı besliceksin.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Geri