mesut bey selamlar birçok forumda denizlili ve ıspartalı yetiştiriciler birbirlerine giriyorlar.sert tartışmalar oluyor üzülüyorum gerek yok ama bu yıllardır değişmiyor.bende manastır göçmeni arnavut bir ailenin ferdiyim istanbul da kosovadan gelen dönekleri seyrettim herşey aynı...ama denizli deki yetiştiricilerimiz kabul etmiyor ıspartadakileri kuyruk üstülü olduğu için kabul etmiyor oynak diyorlar.saygı duyarım ama internette dolapçı dönüş diye izlediğim onlarca videoda doğru dürüst bir dönüş görmedim tekli ikili dönüşlere dönüş diyorlar bizdeki kelebeklerde okadar dönüyor zaten .bende 3 adet dolapçı var ikisi kaplan biri arap hayvanlar maaşallah matkap gibi yavru zamanı da dönekçilerin tabiriyle plaka tekerlek yapıyorlar neredeyse...istanbulda 3-4senedir dolapçılara inanılmaz ilgi var sizde bilirsiniz 30 senelik telkuyrukçular ,hatta dönekçiler bile dolapçıya döndüler..emrullah keskin usta youtubede anlatıyor işte ayvalıktaki döneklerle komili yağlarının sahibinin kara kaplan larından dolapçılar çıktı diye anlatıyor 20 kere izledim o videoyu...