Dolapçı kuşların sinek olamaması.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan necdetakosman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Necdet AKOSMAN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Sevgili ustalarım dolapçı kuşlarımı günde bir defa akşam 5 ile 6 arası uçuruyorum.4-5 gündür kuşlarımda yükselememe durumu oluyor.30 sn de gökyüzünde kaybolan dolapçılarım şimdilerde filo kuşu gibi evin etrafında alçaktan dönüp 15 dk da iniyor. 4 tane dolapçım var biri yavru evden hiç uzaklaşmadan vede sinek olmadan uçuşlarının sebebi ne olabilir? bir çift kuşumun 10 günlük yavrusu var diye herzaman önlerinde yemleri olur acaba fazla yemeden kilodan mı diye düşünüyorum.

tok kuş yükselemez.kuşların yolkaza giriyorda olabilir

Bende sabah koyuyorum yemi bütün gün önlerinde ama sineğe çıkıyorlar,yolkaz ne demek acaba mehmet bey.

belhal' Alıntı:
Bende sabah koyuyorum yemi bütün gün önlerinde ama sineğe çıkıyorlar,yolkaz ne demek acaba mehmet bey.
tüy değiştirme

Tüy eğişimi için erken değilmi acaba olabilir de .tok kuş yükselemez diye bende düşündüm yavru bakıyorlar çok yem yiyor olabilirler ama hep tok uçuruyordum yavrular büyüdü bakımı zorlaştı o da olabilir.bi kaç gün uçurmayacağım zaten.cevaplar için teşekkürler.

selamlar

Necdet hocam mehmet hocamında dediği gibi kuşlar bu ara tüy dönemindeler sebebi büyük olasılıkla budur,ayrıca ensede yumurtada olan kuşu sineklemekte zor olur.

Yardımlarınız için teşekkürler dedikleriniz doğru çünkü kuşlar tüy değiştirmeye başlamış uçarken bile tüyleri dökülüyor. zorlamıyorum bende zaten.

Geri