dolapçı severler tanışalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan necdetakosman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Necdet AKOSMAN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
Denizli Çivril den Necdet dolapçı besliyorum, bu yakındaki arkadaşlarla tanışmak kuşlarımız hakkında yorumlar yapmak maksat dolapçı muhabbeti. herkese selamlar

ben uşaktan Utkay Akağaç dolapçı güvercini besliyorum yakın sayılırız gorusmek üzere saygılarımla

Merhabalar necdet abi bende ırk olarak dolapçı hayranıyım. Denizli Pınarkentte besliyorum.

dolapcılarınızdan bir kac resim paylaşırmısınız

1 acaba hangi renkte desende dolapçı besliyorsunuz?
2 dolapçıda kostüm önemlimidir ?
3 yoksa sadece dolap çevirsin yada dönek gibi göğüsüstü dönsün benim için kostümün bir önemi yok diyenlerdenmisiniz?

Denizliden Saygılar

Hüseyin Dizlek

hüseyin kardeşim dönücü ırklarda renk ikinci plandadır ama renk için besleyenler de var ben ikisindende beslıyorum saygılarımla

herkes gider mersine ben giderim tersine ben kostüme çok önem veririm , ondan sonra dolap :D

selam arkadaşlar ve necdet abi..Hüseyin kardeşimle ve utkay kardeşimle muhabbetimiz oldugu için artık tanıdık sayıyorum onları :)) sizinle de tanısmaktan mutluluk duydum..Ben Denizli'den Yasir..ben de dolapçı besliyorum..2-3 ay önce gelincik yüzündn ara vermek zorunda kaldıgım dolapçı sevdam kaldıgı yerden devam ediyor..Herkese saglıklı kayıpsız bi sezon yeni yıl dilerim..
Ayrıca laf acılmışken imkanınız varsa hem kostüm hem dönüşün bi arada olması en güzeli..gercekten müthiş bi durum ortaya cıkıyo :))

Açtığım konuyu okuyup cevap yazan tüm arkadaşlara çok selamlar. Bu kadar kısa zamanda dolapçı sever bulmak çok hoşuma gitti.sıra ile cevaplayayım.
1- Utkay64 arkadaşım çok sevindim evet Çivril uşağa65 km falan yolumuzun üstü sayılır Hanım Bursa lı benim Tatil dönüşleri Uşak üstü gidiyoruz.memnun olurum Mail [email protected].
bu arada uşak dolapçılarının farklı dönüşleri oldundan bahsediyolardı tgyb nin forumununda sen ne diyon acaba.?
2-Hüseyin dizlek kardeş sanada çok selamlar ayrıca senin güvercinlerinin sanırım fotolarını görmüştüm kırmızı çillerin vardı yanlış da hatırlıyo olabilirim kardeş çok beğenmiştim açıkçası. Öğretmenim ve yaz tatilim Denizlide geçiyo hiç merak etme yazın pınarkente de uğrarım. sorularına gelince karaçil kefçil ve arap dolapçılarım vardı şu an sallabaşhastalığından bi çift kuşum kaldı çoğaltınca muhakkak resim paylaşırım o da bahara inşallah.
Dolapçı sevenler bilirki önce sadakat sonra dönüş sonra kişiye göre kostüm önemlidir bence de önce bunlar evine sadık kusurlu hareketi olmayan ee olursa kostümü de güzl olsun.. eeee daha ne olsun.

3-Yasir kardeş Sanırım bu sitede sen foto yayınlamıştın 40 tane güvercinimi gelincik boğdu diye birader fotoları gördüm inan içim parçalandı yorumda yazdım zaten eger kuşlarım fazla olsaydı muhakkak sana yardım etmek isterdim inşallah sonrasında kuş hediyemiz olur en kral dolapçıları yetiştirmek gayretindeyim henüz hazırlık aşamasındayım. mail de var. tel de yazayım yaz zamanı ve yarıyıl tatillerimizde memleketimize geliyoz o zaman ziyaret ederiz ..
[email protected]

Bu arada yolu Şanlıurfaya hatta SİVEREK E YADA VİRANŞEHİR E yolu düşen olrsa çekinmeden arayabilirler

ben dolapçıda renge,kostüme değil, dönüşe ve aklına bakarım, mükemmel kostümü var ama oyun ve akıl sorunu olan kuşa yem vermem, tutmamda zaten kaçar gider ;) cami kuşu gibi olsun ama güzel dönsün ve akıllı olsun, kümesimin kraldır, dolapçı yerde değil havada bakılır...

necdet abi öncelikle saygılarımı sunarım uşağa geldiğinde mutlaka beklerım tel numaramı özelden atayım arayın şunu idda ediyorum uşakta dolapçı ırkının her türlüsü var ben hem renk için hem dönüş için besliyorum saygılarımla

selamlar

Necdet hocam Denizli merkezde dolapçı yetiştiriyorum 22 yıldır kümesimde Dolapçı mevcut.Dolapçıda bence ilk önce sadakat sonra köstüm kostümü güzel olup sağa sola tutulup seni mahçup ediyosa vay haline :hayir: Bu arada her zaman kapım açık buyur gel

saygılar

umut coşkun
DENİZLİ

utkay kardeş tel i yazdım gelince ararım görüşmek üzere.

selamlar necdet abi..
evet kötü bir olay gecti basımızdan ama su sıralar tekrar basladık yeni fotolarım mevcut forumda..size de geçmiş olsun gercekten üzüldüm kuşlarınızı sallabaştan kaybetmenize..yaza inşallah olur da bol yavru alırsak biz de hediye ederiz sorun olmaz..ayrıca hediye etmeyi düşünmeniz bile yeter cok sağolun..
herzaman bekleriz saygılarımla..

dolapçıda damar, sıkı ve seri dolapların yanısıra ,12 kuyruk ve kuyrukküstü ararım . düz arap hariç her rengini severim.

Diş hekimi kardeşime ve umut coşkun kardeşime de çok selamlar... Önce sadakat demişler tamamına katılıyorum. dolapçıları besleyen herkes geçmişten beri bunları söyler Çivrilde bi amca vardı kuş pazarlarındadolapçı satan ben ondan öğrendim özelliklerini o sıralar katal güvercini besleniyodu evlerin saçaklarında sonra sonra sonra taklacılar en sonunda da dönekler aldı yerlerini ama o amca ölene kadar pazarda sadece dolapçı sattı. şimdilerde torunu besliyomuş çok sevindim. şimdiye kadar imkanlarım yoktu ki dolapçı besleyeyim şu aralarda okul lojmanının balkonunda yer yaptım dolapçı sevgisi bitmemiş içimdedemek :) iyikide bitmemiş dolapçı besleyen arkadaşlarla tanışıp konuştukça da keyfim artıyo. bu aralar dolapçı güvercin hikayesi olanlar diye bi konu açacağım anada katılımınızı bekliyorum herkese hastalıksız kayıpsız sezonlar...

[No message]

Ekli dosyalar

• 66310_157371384284906_100000361357661_349529_89021_n[1].webp
    66310_157371384284906_100000361357661_349529_89021_n[1].webp
    43.1 KB · Görüntüleme: 1,242
Mehmet ve umut arkadaşa da çok teşekkür ediyorum ve yazdıklarının tamamına da katılıyorum dolapçıda evine sadakat ve kusurlu hareketi olmaması önemlidir daha yavruyken bile ilk uçuşlarında evlerini 5 6 km den bulan dolapçılar var bence en önemlisi bu tabii iyi dolap alması da önemli ama kostüm hiç önemli dersek olmaz ama kostümü ii değil se bile ii dönüş alıyorsa ve evine sadıksa kümesimin kıralıdır ama başkasına sorsan beğenmez bu da hiç umrumda olmaz...buraya ayzı yaza arkadaşlar yeni bi konu açıyorum dolapçı güvercinlerle olan hikayelerinizi paylaşalım die katılımınızı bekliyorum bu arada nazik davini ileten tüm arkadaşlarla da görüşmeyi umuyorum hadi hayırlı günler..

,

Ekli dosyalar

• P1030570.webp
    P1030570.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,484
  • P1030545.webp
    P1030545.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,365
  • P1030527.webp
    P1030527.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,408
fotoğraf yayınlayan arkadaşlarımıza çok teşekkürler hiç bir resmi ayırıp seçmiyorum hepsi çok güzeller.
bu arada Utkay kardeş yeni dükkan açmışın hayırlı uğurlu olsun. inşallah görüşürüz.

Benden de herkese slmlar bende ıspartadan murat eralp.Dolapçıda kostüm elbetteki önemli ama önce akıl ve oyun.Akıl ve oyunu noksan kuşun kostümü güzel olsa ne olur olmasa ne olur.Saygılar

Ekli dosyalar

• kuşlaar 031.webp
    kuşlaar 031.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,338
  • kuşlaar 028.webp
    kuşlaar 028.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,314
  • kuşlaar 011.webp
    kuşlaar 011.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,308
::))

Ekli dosyalar

• kuşlaar 005.webp
    kuşlaar 005.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,312
  • kuşlaar 013.webp
    kuşlaar 013.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,343
  • kuşlaar 013.webp
    kuşlaar 013.webp
    1.6 MB · Görüntüleme: 1,266
Ben Bursa'dan Erkan, bütün dolapçı yetiştiren arkadaşlara selamlar.Dolapçı konusunda daha yeni sayılırım birbuçuk yıl oldu dolapçılarla tanışalı gerçekten keyif verici kuşlar.Bu aralar ısparta'ya bi ziyaret düşünüyorum bakalım hayırlısı...
Bütün dolapçı dostlarına selamlar...

Saygılar,
Erkan Doğan

çok uzaklarda arama dostum bu kuşları, çok yakında da var :) gel havada seyret gönen :)

tabiki gelirim neden olmasın,4 ay önce edremite gelmiştim tel kuyruklar için,gönen e de geliriz,maksat muhabbet olsun hem tanışmış oluruz (:

Murat bey sizlere de merhaba bu resimdeki altınbaşlar benimkilerin ana babası mı acaba asıl damızlıkları bırakmışın sanırım. bu arada senin kuşlar alıştı daha henüz uyuşuklar çoktandır kapalıydılar uçurmaya başlıyom yavaş yavaş gelişmeleri paylaşırım artık.

Geri