DOLAPÇI YETİŞTİRİCİLERİNDEN TAVSİYELER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut coşkun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
preview.umut-donek.webnode.com.tr
Ad Soyad
Umut COŞKUN
Meslek
Bankacı
İlgi Alanı
Seçiniz
-Dolapçıları performanslarını izlemeden almayınız,özellikle kuş pazarları ve mezatlardan alınacak kuşlar yeni başlayacaklar için olumsuz sonuçlar doğurabilir.Dolapçı adıyla satılan vasıfsız kuşlar yeni başlayanların beklentilerini boşa çıkararak hevesini kırabilir.

-Sahip olmayı düşündüğünüz kuşların hava performanslarını farklı tarihlerde en azında bir kaç kez yerinde izleyiniz.Anormal performansları varsa tespit etme şansınız artacaktır.

-İzleme işlemini mümkünse komşu salmaların güvercinleri havada iken yaptırınız.

-Satın almayı düşündüğünüz kuşların küçük bir grup halinde veya eşleriyle uçurulmasını isteyiniz.Böylece sahip olmayı düşündüğünüz kuşlarda istenmeyen özlellikler varsa ortaya çıkma olasılığı artar.

-İzlediğiniz kuşların bir kaç dakika veya birkaç turla uçurulmasına razı olmayınız.Kuşun uzun süreler havada kalmasıyla olumlu olumsuz tüm yönlerini birlikte görme şansınız olacaktır.

-Çok sayıda dolapçı ile başlamaktansa uzun yıllar belli kanları takip eden yetiştiricilerden başlangıç için 3 çift dolapçı ile yola çıkmak daha uygundur.Bu sayede çıkan yavruların birbirleri ile yetişkinlerin de birbirleri ile çaprazlanması sonucu kan boğulması en azından 3-4 yıl tehlike arz etmeyecektir.Bu sürenin sonunda en azından 1 veya 2 tane erkek yeni kan olarak sokulabilir.(Dişileri sabit tutmak tercih edilir)

-Kuşların hava performansı önemli olmakla beraber fiziki görünümlerindeki anormalliklere de dikkat edilmesi yerinde olur.Yılan kafa yerine tok kafalı ,normalden iri ve kısa gaga yapısı kanat yapısındaki anormallikler vs...

-Yeni sahip olduğunuz Dolapçıları üç haftalık karantina sürecine alınız.Karantina süresince karanlık bir ortamı kullanmanız kuşlarınızın eski salmalarını unutmalarına yardımcı olacaktır.

-Yavru Dolapçıları ve makul süre uçmaları kısıtlanmış acemileri en az bir hafta süre ile salma dışında kendi hallerine bırakınız,uçmaları için kovalayarak acele etmeyiniz.

-Uçuma alınmış ancak kızmalığa girmiş yavruları yaklaşık 1 ay süre ile uçurmamanız yerinde olur.

-Erken dönemde oyuna giren yavruların dinlendirilmesinde ve yetişkinlik dönemine kadar uçurulmamasında fayda vardır.

-Dolapçının asıl rengini vücut yapısını ve oyununu bulması genellikle bir yaşından önce olmaz.Bu sebeple sabırlı olunuz.

-Kuşlarınızı dahada uzun dönüşler izlemek için başka ırklarla kırmayınız.Dolapçıları kendi içinde takip ederek daha uzun dönüşler bulmak mümkündür.

-Dönüş yönüyle üstün dolapçılar ortalama dönenlerle eş edilirse elde edilen yavrular genellikle daha verimli olurlar.

-Yavru dolapçıların çabuk yükseklik kazanıp kaybolma riski bulunduğundan düz uçan refakatçilerle uçurulmaları yeni başlayanlara yararlı olacaktır.Bu uygulama yavru yeni yerini öğrendikten sonra ergen dolapçılardan oluşan 3-4 güvercinli gruplarla devam ettirilmelidir.Aksi halde oyun performansında gerileme söz konusu olabilir.

-Yavru veya yumurtadan kaldırılarak uçurulacak Dolapçıların azanlama (ürkerek şuursuzlaşma) riski bulunduğundan kümesten elle çıkarılıp hızlıca havaya fırlatılması sakıncalı olabilir.

-Günlük uçuşları disiplin içinde sürdürünüz,oyun ve sadakat gelişecektir.

-Dolapçı temin ederken ve sonrasında yetiştirirken kişiliğine güvendiğiniz insanların desteğini isteyiniz.Zira ısparta-Burdur illerinde oynak,selanik,topka,Kosovalı gibi ırklarda yetiştirilmektedir.

(Dolapçı.com dan alıntıdır)

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

Ekli dosyalar

• yazar_ucan.webp
    yazar_ucan.webp
    15.2 KB · Görüntüleme: 1,748
kardeş bilgilerin güzel ama kaç kişi uyguluyor bu işte? işareti bendevamlı mesatlar giderim hakkatten renk olarak tip olarak cok güzel kuşlar geliyor ama perfonmas olarak hep hayal kırıklığa uğruyoz burası büyü şehir iş güç derken.yazılanlar kadar ilgilenemiyoruz belki ilerde bunlara uyarız biz kuşşu kaldımız zaman hemen oyuna girmesi bekleriz!!! ama bir gün denizliye gelip görmek isterim selamlar

aliosmanaltan' Alıntı:
kardeş bilgilerin güzel ama kaç kişi uyguluyor bu işte? işareti bendevamlı mesatlar giderim hakkatten renk olarak tip olarak cok güzel kuşlar geliyor ama perfonmas olarak hep hayal kırıklığa uğruyoz burası büyü şehir iş güç derken.yazılanlar kadar ilgilenemiyoruz belki ilerde bunlara uyarız biz kuşşu kaldımız zaman hemen oyuna girmesi bekleriz!!! ama bir gün denizliye gelip görmek isterim selamlar

selamlar

Doğru söylüyosunuz çoğumuz uygulamıyo ama fırsat buldukça bence uygulanmalı ben mezatlardan ve pazarlardan kuş alınmasını tavsiye etmiyorum.Kırk yılın başı iyi kuş gelir oda zaten kapış kapış gider.Denizliye herzaman beklerim buyrun gelin.

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ

...umut kardeş ısparta,burdur da oynak ,selanik,topka,kosavalı ırkları yetiştirilmektedir..yazmışsınız.... bubilgileri nereden aldığınızı öğrenmemde bir mahsur varmı... oynak evet asırlardır beslediğimiz ırk sizlerin dolapcı dediğine bizlerde yerel ismi oynaktır..ama selanik ,topka,kosavalı... üreten yetiştiricilerin ismini verirseniz sevinirim...şahsıma ait böyle yetiştiriciler görmedim... saygılarımla

erdal usda' Alıntı:
...umut kardeş ısparta,burdur da oynak ,selanik,topka,kosavalı ırkları yetiştirilmektedir..yazmışsınız.... bubilgileri nereden aldığınızı öğrenmemde bir mahsur varmı... oynak evet asırlardır beslediğimiz ırk sizlerin dolapcı dediğine bizlerde yerel ismi oynaktır..ama selanik ,topka,kosavalı... üreten yetiştiricilerin ismini verirseniz sevinirim...şahsıma ait böyle yetiştiriciler görmedim... saygılarımla

Yazmış olduğum yazının altında Dolapçı.com dan alıntı yaptığımı yazdığımı sanıyorum ama.Yani yazı bana ait değil.

Bu arada yazıyı yazan kişiler bilgileri olmamış olsa yazmazlar.Benim bildiğim de ıspartada sigortacı ismailde selanikler olduğu.

sevgili kardeşim ıspartada yetiştirilen kuş oynak-dolapcıdır... başka cins kuşlar sadece meraktandır...üretme amaçlı beslenmez...olmayan bir şeyleri varmış gibi göstermezsek sevinirim ..bu yazıyı dolapcı.com a yazan arkadaşların niyetlerini anlamak zor değil. sizden ricam bu tür yazıları bu sitede sergilemeyin ki ısparta denizli polemiği yaşanmasın artık...başka ırklar çoğunlukta diyen arkadaşlar varsa gelsinler misafirimiz olsun tek tek kümes gezdirelim ondan sonra yorum alalım... saygılarımla

erdal usda' Alıntı:
sevgili kardeşim ıspartada yetiştirilen kuş oynak-dolapcıdır... başka cins kuşlar sadece meraktandır...üretme amaçlı beslenmez...olmayan bir şeyleri varmış gibi göstermezsek sevinirim ..bu yazıyı dolapcı.com a yazan arkadaşların niyetlerini anlamak zor değil. sizden ricam bu tür yazıları bu sitede sergilemeyin ki ısparta denizli polemiği yaşanmasın artık...başka ırklar çoğunlukta diyen arkadaşlar varsa gelsinler misafirimiz olsun tek tek kümes gezdirelim ondan sonra yorum alalım... saygılarımla

Isparta-Denizli polemiği çıkaran yok dolapcı.com daki arkadaşların zihniyetine gelince hepside saygıdeğer kişilerdir ve bilmedikleri konu hakkında yorum yapmazlar.Ben gözümle gördüğümü bilirim isim veriyorum bakın size sigortacı ismail benim bildiğim 15 yıldır selanik var elinde bunları dolapçılarla kırdığınıda biliyorum üretmemiş zevk için beslemiş olsa 15 yılda elinde kalmazdı heralde.Bildiğim bir diğer isimde otelci deli nuri,ayvalık izmir üzerinden ıspartaya getirmişlerdir.Ayrıca asla olmayan şeyleri var gibi göstermeyiz biliyosak yazarız bilmiyosak susarız.Sizlerin yamalıları bilmeyip yorum yaptığınızı yapmayız.

Ayrıca oynak dediğiniz kuşlarla dolapçılar tamamen farklıdır.Oynaklar küçük yapılı 12 kuyruk ve sibopludur,Dolapçıda kuyruk üstü yoktur ve 14-16 kuyrukludur.Bu ayrı vücut yapısındaki iki değişik kuşlara oynak diyosanız onu bilemem.Aslında demeniz de garip değil çünkü 14-16 kuyruklu dolapçılarınızın altından 12 kuyruklusuda çıkıyo 14-16 ayrıca 18 kuyruklusu siboplusu sibopsuzuda çıkabiliyo,buda oynaklarınızın hem dolapçı hemde selaniklerle kırıldığının ispatıdır.Ben kendim şahsen besledim ve gözümle gördüm.

sevgili kardeşim çok heyecanlı bir arkadaşsın...yanlız bilmediğin konularda çok fazla yorum yapmasan iyi olur...seni bölüm yöneticisi sanıyodum ama sen denizli sorumlususun heralde...beni fanatik olmadan dikkatlice dinle...sigortacı dediğin arkadaş denizliye yüzlerce kuş gönderdi onların soylarını hala besliyosunuz...öyle kalite kuşları varki hekese vermezz .. dolapcı.com daki arkadaşlarının kişiliklerine insanlıklarına bir şey diyen yok zaten.. o abilerine birsor birzamanlar ısparta ikinci adresleriydi götürdükleri kuşların haddi hesabı yok... çıkardığınız tüzüge kimler yardımcı oldu ısparta elinden geldiği yardımı yaptı.. tüzüğünüz ıspartada hazırlandı...sonra ne oldu öküz öldü ortaklık bitti..öylemi senin bunları bilmediğini tahmin ediyorum ama ben sana elimden geldiğikadar doğruları herzaman anlatmaya çalışacam....sen sen ol yazdıgın yazıları dikkatli yazki bilmediğin görmediğin kuşlar ve kuşcuları zan altında bırakma çamur atma.. beyenmediğin kuşların kanları denizlide vede türkiyenin heryerinde besleniyo..birgün gel misafirim ol sana ömrünce unutamayacağın kuşlarve oyun seyrettirelim ısparta olarak..saygılarımla....

erdal usda' Alıntı:
sevgili kardeşim çok heyecanlı bir arkadaşsın...yanlız bilmediğin konularda çok fazla yorum yapmasan iyi olur...seni bölüm yöneticisi sanıyodum ama sen denizli sorumlususun heralde...beni fanatik olmadan dikkatlice dinle...sigortacı dediğin arkadaş denizliye yüzlerce kuş gönderdi onların soylarını hala besliyosunuz...öyle kalite kuşları varki hekese vermezz .. dolapcı.com daki arkadaşlarının kişiliklerine insanlıklarına bir şey diyen yok zaten.. o abilerine birsor birzamanlar ısparta ikinci adresleriydi götürdükleri kuşların haddi hesabı yok... çıkardığınız tüzüge kimler yardımcı oldu ısparta elinden geldiği yardımı yaptı.. tüzüğünüz ıspartada hazırlandı...sonra ne oldu öküz öldü ortaklık bitti..öylemi senin bunları bilmediğini tahmin ediyorum ama ben sana elimden geldiğikadar doğruları herzaman anlatmaya çalışacam....sen sen ol yazdıgın yazıları dikkatli yazki bilmediğin görmediğin kuşlar ve kuşcuları zan altında bırakma çamur atma.. beyenmediğin kuşların kanları denizlide vede türkiyenin heryerinde besleniyo..birgün gel misafirim ol sana ömrünce unutamayacağın kuşlarve oyun seyrettirelim ısparta olarak..saygılarımla....

Heyecanlıyım evet güvercin beslediğim için heyecanlıyım.Ben Denizli sorumlusu değilim ama sen ıspartanın sorumlususun sanırım,ben sigortacıyı 15 yıldır tanırım ve ne yaptığını nasıl kuş beslediğini iyi bilirim.Bir zamanlarda ıspartanın ikinci adresi Denizli idi.Senin yardımına da ihtiyacım yok dededen kuşçuyum ustalarımda var yardımcı olanda.Altlarından ne çıkacağı belli olmayan kuşları beyenecekmişim hiç beyenmeyeyim,misafirin olmamada gerek yok oyunlu kuş çok izledim ve kendimde de mevcut.Ayrıca kulaktan dolma bilgilerle bana cevap vermeyin ben gözümle gördüğümü bilirim.

Şimdi sevgili dostlar, uzun zamandır süregelen bir konuyu yeniden gündeme getirmeniz doğru değil.Bu başlık altında ister istemez bu gerginlikler yaşanıyor.Sebeplerini ben çok iyi biliyorum.Denizli güvercin evi forumunda bunlar sık sık gündeme gelmiş ve uzun süreli dostluklar bozulmuştur.Bu konuda nice samimi dostlar uzlaşamamıştır.Sizinde ortayı bulmanızın mümkünü görünmüyor.Bana kalırsa derhal bu konuya son vermeniz gerekir.
Şahsi düşüncemi söylemem gerekirse, ben dolapçının şehir değil bölge güvercini olduğunu düşünüyorum.Ispartadaki 70 yaşındaki yetiştiricilerde dedelerinden miras kalma olduğunu her fırsatta dile getirmiştir.Dolayısı ile eskiden itibaren dolapçının Ispartada yetiştirildiği aşikar.
Ama şunuda belirteyim kesinlikle Isparta güvercinidir diyemem.Denizlide de uzun zamanlardır beslenildiğini biliyorum.Dediğim gibi ben bölge olarak değerlendiriyorum.

umut kardeşim ıspartanın hakkında kim art niyet taşırsa gücüm yettiğince karşısındayım....sigortacıyı iyi tanıyosun neden dolapcı diye fotolarını koydun bu siteye...açıkca neden söylemedin kuşların kırık diye...kardeşim emin ol sigortacının kuşlarının kalitesine ömrün boyunca ne ben ne sen sahip olamazsın....ishak şengül kardeşim çokgüzel yazmış...bu kuşlar türkiyenin kuşları bölgeninde değil..... zamanında türkiyenin çeşitli bölgelerinde beslenilmiş üretilmiş bu kuşlar bunların içinde denizlide var inkar etmiyoruz..ama sahip çıkamamışlar sahip çıkan ısparta burdur bölgesidir...asırlardır muhafaza etmişlerdir..bunada herkez saygı duymalı...ama her fırsatta karalama yapılmasını istemiyoruz .. umut kardeş yazılarını dikkatli yazmanı tavsiye ediyorum baştaki tavsiyelerin altındaki ıspartayı karalayan yazıları silmeni istiyorum böyle olaylara girmeyelim kardeşim saygılarımla.............

erdal usda' Alıntı:
umut kardeşim ıspartanın hakkında kim art niyet taşırsa gücüm yettiğince karşısındayım....sigortacıyı iyi tanıyosun neden dolapcı diye fotolarını koydun bu siteye...açıkca neden söylemedin kuşların kırık diye...kardeşim emin ol sigortacının kuşlarının kalitesine ömrün boyunca ne ben ne sen sahip olamazsın....ishak şengül kardeşim çokgüzel yazmış...bu kuşlar türkiyenin kuşları bölgeninde değil..... zamanında türkiyenin çeşitli bölgelerinde beslenilmiş üretilmiş bu kuşlar bunların içinde denizlide var inkar etmiyoruz..ama sahip çıkamamışlar sahip çıkan ısparta burdur bölgesidir...asırlardır muhafaza etmişlerdir..bunada herkez saygı duymalı...ama her fırsatta karalama yapılmasını istemiyoruz .. umut kardeş yazılarını dikkatli yazmanı tavsiye ediyorum baştaki tavsiyelerin altındaki ıspartayı karalayan yazıları silmeni istiyorum böyle olaylara girmeyelim kardeşim saygılarımla.............

Erdal bey ıspartayı karalayıcı birşeyler yazmadım yazmıyorumda Denizli sahip çıkmadı biz sahip çıktık dersen buna katılırım ama beslediğimiz kuşlara ıspartanın dersen karşı koyarımÇünkü asırlardır bizlerdede bulunmakta.Sigortacıya gelince fotolarını koydum doğru çünkü sigortacının sahtekar olduğunu bilmiyodum,ona bir usta gözüyle baktım güvendim,çiftine 500 tl verdiğim kuşların altından benden başka herşey çıktı.Ayrıca verdiği dişinin biri kısır çıktı ve aradım 1 yıldır hala kuş gönderecek.Beslediği kuşlara gelince besleyen varsa güle güle beslesin ben beslemiyorum en büyük kazığı ondan yedim çünkü.

Ayrıca şunuda belirteyim şuanki beslediğim arap ve çil Dolapçılarımın tamamının damarı ISPARTA Kuleönü Köyünden Sayın Hakkı Aydınlıya aittir.Isparta lı kuşçulara cephe almış olsam bunu açıklamazdım.Kendisi yıllar önce Denziliden götürdüğü çilleri beslemekte ve yıllardır içlerine başka damar katmamıştır.Denizli çillerini besliyor dedim çünkü bizzat kendi ağzıyla bana söylemiştir.

saygılar

[quote="umut coşkun

-Dolapçı temin ederken ve sonrasında yetiştirirken kişiliğine güvendiğiniz insanların desteğini isteyiniz.Zira ısparta-Burdur illerinde oynak,selanik,topka,Kosovalı gibi ırklarda yetiştirilmektedir.

(Dolapçı.com dan alıntıdır)

saygılarımla

umut coşkun
DENİZLİ[/quote]
umut kardeşim bu yazı her ıspartalıya ters gelir rahatsız eder...böyle yazılar yazılmasınki ısparta denizli düşmanlığı gibi yazışmalar ortaya çıkmasın bizlerin hiç bir bölgeyle alıp veremediği yok...bizim memleketimiz küçük kim nerden kuş almış nereye kuş vermiş hemen hemen bir çoğunu biliriz...ıspartada kötü kuş yok dersek yalan olur...sende denizlide kötü yok dersen yalan söylersin....içlerinden çıkan kötüler bütün bölgeye mal edilemez...buna ne senin ne benim hakkımyok...ben bu işin ticaretini yapmıyorum yapmamda isterse ıspartadan birtane kuş satılmasın umrumda degil ...böyle bir kaygım olmaz ama besleyenlerinde en iyisini almalarını isterim bizim bu işleri bırakıp kuşların iyisini kötüsünü arkadaşlara elimizden geldiği kadar anlatmamız gerekir...saygılarımla

selamlar umut kardeş ben ıspartalıyım ve burdurda yaşamaktayım bana oynak harici diğer ırk güvercinlerden beslemek ve üretmek istiyorum sizce kimden alabilirim...???

Arkadaşlar Denizlili büyüklerimizin her forumda söylediği bir şey var ''para ile ii kuş alnımaz'' diye hakikatende çeşitli yerlerden ii kuş diye alınan, hatta izlenerek alınan çok kuşta çeşitli sıkıntılar olmuştur Umut kardeşim bak tavsiye yazdığın halde sen bile (Çok ii bir yetiştirici olduğun halde )yanılmışsın ama işte burada bu güzel ırkımızın kırılmadan kusurlu hareketi olan kısır olan kuşlar güvenilerek bile bile satılmışsa işte orada da söylenecekler söylenmelidir. yoksa bende alırım sende alırsın itimat olmazsa kaliteli kuş da olmaz kaliteli kuşçulukta ; elime kusurlu olduğunu bildiğim dolapçı geçti bende bugün 20 km den bıraktım gelse de gelmese de bugünkü kuşlarımı üretmeyeceğim.
iş burada bu işi ticaret boyutundan ötelerde yapanlara düşüyor . iki yıldır dolapçı besliyorum ama hala isteğimi gibi bir randuman alamadım ne para denmişse onu verdim ama Büyüklerimiz biliyor da söylüyor. para ile olmaz bence ha ben çok ii bir damızlık bulayım 500 de vereyim ama damarı sağlam olsun. Zaten satılık olan kuşlar genelde bir eksiğinden satılıktır. İi kuş satılmazmı elbette ama böyle ilanlarla nadirenSatılır, bu işe hakikaten gönül vermiş olanlar kusurlu kuşu da satmaz.. yoksa Denizli Isparta kavgasının biteceği yok. kavga etsekte bu ırka özen gösterelim adımız sözümüz olsun yeni başlayanlar bu ne biçim kuştur demesin. Saygılarımla

Necdet AKOSMAN
ŞANLIURFA /SİVEREK

Necdet bey çok güzel anlatmışsınız,satılan kuşların hepsi hatalı çıkıyor eşe gelince takla bel kırma oturma ne ararsanız mevcut.Benim düşüncem hatalı kuşları bizim gibilere veriyorlar,tabiki dolapçıdan soğutuyorlar.
''para ile ii kuş alnımaz'' sözünüze tamamen katılıyorum,piyasada üstad denilen zatlardan bile alınan kuşlar takla atarsa gerisini düşünün.

Saygılarımla..

sevgili arkadaşlar denizli ısparta kavgası dediğiniz gibi bitmez...nedeni ise kötü kuş alındığı zaman ıspartanın kuşlarına çamur atılıyo ....deniyoki 500lira verdiğim kuşlar kötü çıktı...umut kardeşe derimki kardeş sen bu kuşlardan anlamıyosun..nasıl bilmezsin kırık olan bir kuşu okadar para verirsin..ilk önce bu işi bilmek lazım kuşun yerdeki duruşundan yürüyüşünden bakarsın sonra eşiyle uçur dersin alacağın kuşcuya uçtuğu zaman bakarsın üç aşağı beşyukarı kuşun kalitesi belli olur..yanılma payı çok az olur ..neticede canlı maldır...kısır olduğunu bilemezsin oda kuşcunun insafına kalmış..ama kaliteyi kendin bileceksin...biz oyolardan çok geçtik...kimseye güvenmeyeceksin...

umut coşkun' Alıntı:
Ayrıca şunuda belirteyim şuanki beslediğim arap ve çil Dolapçılarımın tamamının damarı ISPARTA Kuleönü Köyünden Sayın Hakkı Aydınlıya aittir.Isparta lı kuşçulara cephe almış olsam bunu açıklamazdım.Kendisi yıllar önce Denziliden götürdüğü çilleri beslemekte ve yıllardır içlerine başka damar katmamıştır.Denizli çillerini besliyor dedim çünkü bizzat kendi ağzıyla bana söylemiştir.

saygılar
kardeş berber hakkı birebir aynen böyle dediğini zannetmiyorum.... inanmıyorum ...

Ben şunu anlamıyorum, Birileri resmen dolandırıcılık yapıyor ve hala ismi iyi bir yetiştirici diye anılıyor ben şahsen buna çok sinirleniyorum.Kardeşim bir adam Ticarette hile Hurda yapıyorsa o benim gözümde resmen şerefsizdir.Hiçbir konuda söylediklerine itimat etmem.
"Bir adam beni bir defa dolandırırsa ona yazıklar olsun , Aynı kişi beni ikinciye dolandırırsa Bana yazıklar olsun" Ama neden ısrarla deşifre olmuş kişilerden kuş alınıyor buna da şaşırıyorum.Giden paraların önemi yok ama Binbir umutla yavru alıyoruz uçurduktan sonra hüsrana uğruyoruz.Buda yetmezmiş gibi bir yıllık belki iki yıllık emeğimiz boşa gidiyor.
Sıfırdan yeniden yetiştiriciliğe başladığımda Bir arkadaşım tarafından 2 yıl evvel dolapçı getirildi yüksek paralara, yavrularını aldım uçurdum.Kuşlar bizim semtte resmen dönüşleri ile efsane oldu ama benim istemediğim şeyleri yapıyorlardı uzun süreli kayıklama yapıyorlardı ama kanatları yukarıda değil yere doğru paralel şekilde.Bende elden çıkarma kararı aldım.
6 Ay evvel Ispartaya ziyarete gittim.Galerici Sabit Pehlivan abimden 1 çift arap aldım.Sabit abi verirken söyledi "Bak Bunları uçuramazsın Kara erkek makara yapıyor" dedi.Ama altından yavru alırsın uçurursun dedi.Hatta kanadı makaslı olduğu halde yerden 1 Metre kalktığında bile takla atıyor o derece sarak olmuş.üstelik Havada da izlemedim sözüne itimat ettim.Şu anda bir yavrusunu uçuruyorum ALLAH nazardan saklasın çokta memnunum.
Bana göre Ticarette asıl olan, doğru zamanda doğru kişileri tanımak.

erdal usda' Alıntı:
sevgili arkadaşlar denizli ısparta kavgası dediğiniz gibi bitmez...nedeni ise kötü kuş alındığı zaman ıspartanın kuşlarına çamur atılıyo ....deniyoki 500lira verdiğim kuşlar kötü çıktı...umut kardeşe derimki kardeş sen bu kuşlardan anlamıyosun..nasıl bilmezsin kırık olan bir kuşu okadar para verirsin..ilk önce bu işi bilmek lazım kuşun yerdeki duruşundan yürüyüşünden bakarsın sonra eşiyle uçur dersin alacağın kuşcuya uçtuğu zaman bakarsın üç aşağı beşyukarı kuşun kalitesi belli olur..yanılma payı çok az olur ..neticede canlı maldır...kısır olduğunu bilemezsin oda kuşcunun insafına kalmış..ama kaliteyi kendin bileceksin...biz oyolardan çok geçtik...kimseye güvenmeyeceksin...

Sevgili Erdal bey nice ben kuştan ii anlarım diyen de hataya düşmüştür. Mesela baktın dokundun ölçtün biçtin tarttın.
uçurdun muazzam uçuyor dönüşü gayet ii eşe attın yavru alamıyorsun, uçtukça anormallikleri çıktı yavru kuşa tecavüze yelteniyor, sonuçta adam sana kuş uçururken illa ki şunlar şunlar satılık şunlar damızlık diyordur. kaldı ki ben fazla anlayamadığımdan itimat edip kuş alıyorum ee ne olacak şimdi Ispartadan almışım Denizliden almışım çok da fark etmez Sen eğer isim yapmak istiyorsan ve bu işten ii de anladığını söylüyorsan kuşun kusurunu da söyleyeceksin arkadaş. Yoksa mağdur olan tarafı kuştan anlamıyor diye suçlamak en kolayı. hadi Umut anlıyor da kazıklanıyor bilmeyen yeni başlayan ne yapsın. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren güvene muhtaçtır illa güvenilecek birileri çıkar.

Bir alışverişte hakkı yenen kişiye sen kuştan anlamıyorsun demek de bana göre yapılanı hoşgörmektir.
SELAMETLE İNŞALLAH

belhal' Alıntı:
Necdet bey çok güzel anlatmışsınız,satılan kuşların hepsi hatalı çıkıyor eşe gelince takla bel kırma oturma ne ararsanız mevcut.Benim düşüncem hatalı kuşları bizim gibilere veriyorlar,tabiki dolapçıdan soğutuyorlar.
''para ile ii kuş alnımaz'' sözünüze tamamen katılıyorum,piyasada üstad denilen zatlardan bile alınan kuşlar takla atarsa gerisini düşünün.

Saygılarımla..

Haldun bey merhabalar evet bu gerçektende böyledir çünkü çok kişiden de bu konuda teyit aldım ,zaten elinden çıkarmak diye bir deyimi de bu kuşçuluk forumlarından duydum.

takla, dolapçı, dönek,vs birçok kuş besleyen arkadaş tan okuduğumörneklemeler mevcut zaten sizlerde burda yada başka stelerde duymuşsunuzdur. kuşun gözünde ur vardı çok sevdiğim taklacımdı ama elden çıkardım Hemde 3..tl ye =) gülücük işareti bile var en sevdiğim döneğimin yumurtaları boş çıkıyor mecbur elden çıkarcaz. Elden çıkarma işini para ile yapınca da arkasından kavgalar başlıyor.Üstadlarda bunu yapıyor haldun bey bir konuda üstad olmuş olabilir ama kişilik ve karakterde çok önemlidir alışverişte

erdal usda' Alıntı:

Erdal bey Dolapçı kuşun herşeyinden anlarım ben sana bulayım getireyim o 500 tl ye aldığım kuşları ha sen onların kırık olduğunu bil ben kuşçuluğu bırakırım.Senin geçtiğin yollardan biz geçtik birde geri geldik.Kuş yerde ve havada 10 numara model aynı kostüm aynı ama altından çıkan yavru içler acısı,kuşun kanında ki kırmalığı ermiş değilimki bileyim.Ispartada nam yapmış kuşçu 15 yıldırda tanıdığım biri bana böyle kazık atacağını nerden bilebilirimki.Kısır kuşa gelince kendiside biliyomuş kısır olduğunu bu insana ne demek lazım.

erdal usda' Alıntı:
umut coşkun' Alıntı:

saygılar
kardeş berber hakkı birebir aynen böyle dediğini zannetmiyorum.... inanmıyorum ...

İnanmıyosan senin memleketinin kuşçusu yanına gidip kendi ağzından duyabilirsin.Benide yalancılıkla suçlayamazsın kardeş haddini aşma

sevgili kardeşim şunu belirteyim bana bir allahın kulu hadimi hududumu belirleyemez...bunda anlaşalım yanlışa sürüklemeyelim birbirimizi ilk önce büyüğünü bileceksin saygılı olacaksınki benim sana saygılı olduğum gibi yazılarımı oku sana elimden geldiği kadar saygılı yazdım...ama sen herdefasında rajon kesmeye çalışıyon buişleri bırakki bensana birşeyler anlatmaya çalışıyorum...kötü kuşları bizlerde aldık özellikle anlamadığımız akbaş,burunsuz,beyaz veyamalılardan,paçalı kuşlardan inanın bir avuç yem atmaya değmeyen kuşlardı çoğu rezildi hala daha böyle kuşlar gelir gider...kötü kuş alınca niye feryad edeyimki kuş ticareti yapan insanların çoğu ekmek paralarını bu işlerden çıkarıyolar...bende aldığımzaman böyle kuş parayı düşürdüm farzediyorum... ya almayacaksın aldığın kötü çıkarsa bengibi sineye çekeceksin atmacayı doyuracaksın...

umut coşkun' Alıntı:
erdal usda' Alıntı:
umut coşkun' Alıntı:

saygılar

İnanmıyosan senin memleketinin kuşçusu yanına gidip kendi ağzından duyabilirsin.Benide yalancılıkla suçlayamazsın kardeş haddini aşma
BERBER HAKKI AYNEN SENİN DEDİĞİN GİBİ DEDİYSE ....BİR NUMARALI YALANCIDIR .....ISPARTANIN KUŞLARINI İNKAR EDEN İNSAN ISPARTALI DEĞİLDİR OLAMAZDA....BENİM BUNDAN ANLADIĞIM AMAÇ SADECE TİCARİDİR ALLAH TİCARETİNİ AÇIK ETSİN ALAVERENİZ BOLOLSUN...vakit bulduğum zaman berber hakkıyla bukonuyu görüşcem...

Büyüğüme herzaman saygım vardır ama beni yalancı durumuna düşürdüğü zaman işin rengi değişir.Bak şimdi ben burada birebir gördüklerimi kendi kulağımla duyduklarımı yazıyorum kulaktan dolma bilgilerle değil,kimseye rajon kestiğim falan da yok konuyu nerelerden nerelere getiriyosunuz,ben gözümle gördüğüme kulağımla duyduğuma inanırım sana değil,burada ısparta yı savunuyosun ama bişey bildiğin yok.Ben burada bilmeyen kardeşlerime yardımcı olmak amaçlı bişeyler paylaşıyorum ıspartadan 2 kişi çıkıyo konuyu saptırıyo,daha önceki konularımın birkaçında da konu saptırıldı,ben sizin kuşlarınızı 12 kuyruk siboplu oynak bilirim arkadaş başkada bilmem.

erdal usda' Alıntı:
umut coşkun' Alıntı:
erdal usda' Alıntı:
umut coşkun' Alıntı:

saygılar

BERBER HAKKI AYNEN SENİN DEDİĞİN GİBİ DEDİYSE ....BİR NUMARALI YALANCIDIR .....ISPARTANIN KUŞLARINI İNKAR EDEN İNSAN ISPARTALI DEĞİLDİR OLAMAZDA....BENİM BUNDAN ANLADIĞIM AMAÇ SADECE TİCARİDİR ALLAH TİCARETİNİ AÇIK ETSİN ALAVERENİZ BOLOLSUN...vakit bulduğum zaman berber hakkıyla bukonuyu görüşcem...

Gözlüklerinizi çıkarın artık tutturmuşsunuz bi ısparta kuşu gidiyosunuz ne benim nede berber hakkının nede denizlili kuşçuların alaveresi dalaveresi olmaz olamaz eğerki berber hakkı işin aslını anlattığı için karalanırsada diyecek tek bir söz kalıyo SENİN KUŞÇULUĞUN BU İŞTE...

Geri